Tel Drum chiar are probleme financiare, Dragnea își abandonează angajații

Dificultăți financiare sau stratagemă ca să scape de DNA? Mulți au înclinat să spre a doua variantă și au opinat că, de fapt, Dragnea caută o modalitate de a pune la adăpost bunurile companiei de măsurătorile asiguratorii impuse de procurori.

De fapt, oarecum paradoxal, Tel Drum nu mai are bani: „TEL DRUM SA a început să se confrunte cu grave probleme financiare înainte ca procurorii DNA să pună poprire pe conturi. Astfel, pe data de 21 decembrie 2017, TEL DRUM SA a refuzat la plată 4 bilete la ordin “din lipsă totală de disponibil”. A doua zi, pe 22 decembrie 2017, la Centrala Incidentelor de Plăţi (CIP) au fost raportate alte 12 incidente de plată majore cu bilete la ordin… plus două cecuri refuzate la plată, ceea ce a dus laaplicarea interdicţiei bancare de a emite cecuri timp de un an. Au urmat şi alte incidente cu cecuri şi bilete la ordin, astfel că situaţia la finalul zilei de ieri, 22 ianuarie 2018, se prezenta astfel:

  • 40 de cecuri refuzate la plată, în valoare de 2,54 milioane lei
  • 72 de incidente cu bilete la ordin, suma totală refuzată la plată fiind de 2,08 milioane lei

În total, vorbim de 112 refuzuri la plată înregistrate în perioada 21 decembrie 2017 – 22 ianuarie 2018, în valoare totală de 4,62 milioane lei cu menţiunea că şi ieri, 22 ianuarie 2018, au fost raportate două bilete la ordin refuzate la plată şi un cec.
Un alt aspect care trebuie subliniat este că niciun incident de plată NU poartă menţiunea clasică “poprire sau alte măsuri de indisponibilizare instituite pe cont de către o autoritate a statului“, ceea ce înseamnă că măsurile anunţate de DNA încă nu au fost puse în aplicare, probabil pentru că au fost contestate în instanţă.
Ţinând cont de valoarea refuzurilor la plată, decizia Tribunalului Teleorman este ca şi clară – va dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă, în timp ce probabil DNA va dispune “interzicerea iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare“.” (sursa)
Foarte interesant, tot supervizor.ro face și un pronostic cu șanse mari de îndeplinire: „În ceea ce priveşte reacţia Guvernului Dăncilă, ne putem aştepta să anuleze split TVA pentru firmele în insolvenţă şi, eventual, să mai acorde şi nişte facilităţi fiscale pentru astfel de societăţi “aflate în dificultate”!”
Liviu Dragnea ne spune pa

You May also Like...

Moscheea din București va crește sau va diminua riscul terorist? Ce admit despre extremism, în culise, ambasadorul turc și muftiul Murat
10 iulie 2015
Cît i-a transferat Șova lui Ponta din afacerea Turceni – Rovinari? Și cum?
2 iunie 2015
Victor Ponta, există o interdicție de intrare în SUA pe numele tău?
9 iunie 2015
2 Comments
  • Reply
    Coman
    23 ianuarie 2018 at 17:25

    Eu cred ca e o strategie a grupului infractional organizat sa poata initia procedura de insolventa, sigur banii au fost extrasi din firma cu mult timp inainte, nu erau chiar asa de prosti sa lase banii in firma cand erau cercetati de DNA!!! Trebuie urmarit firul banilor din ultimii 2-3 ani!

  • Reply
    Gheorghe
    24 ianuarie 2018 at 9:24

    Inca o teapa. Banii aia s-au dus undeva si, daca practicianul in insolventa nu determina corect cauzele, vor ramane dusi.
    Daca nu are parcate bunuri pe firma nu are de ce sa o salveze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *