Pentru Ponta, inundațiile din fiecare primăvară sînt o banalitate: nu reprezintă risc generator de situații de urgență!
După accidentul aviatic din Apuseni, cînd pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion au murit, Ponta a mai ouat o mărgică: Comitetul Național pentru SItuații Speciale de Urgență (CNSSU). Totul, printr-o Hotărîre de Guvern, în februarie a.c. După două luni, adică pe 8 aprilie a.c., Ponta a prezentat propagandistic sala de ședințe a CNSSU: monitoare cu hărți frumos colorate, fotolii din piele albă și miniștri claie peste grămadă, bașca șeful SRI și procurorul general al României prezenți la sceneta premierului.
S-a rostit și un discurs mobilizator (îl găsiți aici), numai bun de impresionat babele deja leșinate după Ponta cel care le-a mai dat zece lei la pensie. Deci, ați reținut: ședință festivă de propagandă a ditamai Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență pe 8 aprilie 2014, acum două săptămîni, cînd nu se întîmpla nici un rahat de situație „specială” de urgență. Zilele astea, însă, cînd oamenii dispar în viituri și mii de hectare de teren și sute de case sînt inundate, canci ședință a CNSSU. Normal, Ponta e în Deltă, se dă cu barca, lui nu-i inundă nici un pîrîu apartamentul de lux și nici biroul din Piața Victoriei.
Dar cu adevărat șocant este că în Hotărîrea de Guvern (nr. 94 din 12 februarie 2014) prin care s-a înființat CNSSU nu (insist: NU) sînt pomenite, în anexa care vorbește despre „principalele tipuri de risc generatoare de situații de urgență din competența Comitetului național pentru situații speciale de urgență”, tocmai INUNDAȚIILE. Deși, știm, inundațiile sînt tradiționale: în fiecare primăvară, mii de oameni suferă din cauza inundațiilor, își pierd casele, animalele, bunurile, uneori chiar viețile. Ei, bine, pentru Ponta, însă, inundațiile nu sînt riscuri generatoare de situații speciale de urgență. Sînt așa, un căcat banal, ce dacă mai mor oameni sau sărăcesc brusc?