EXCLUSIV Ponta a furat și financiar cu doctoratul, nu numai intelectual: a luat 200.000 RON pe baza plagiatului

Între anii 2004 și 2010, inclusiv, Victor Viorel Ponta a fost, pe rînd, lector universitar (doi ani, 2004 și 2005) și conferențiar universitar (cinci ani, între 2006 și 2010, inclusiv) la Universitatea Româno-Americană (URA). În 2004, venitul de lector universitar al lui Ponta a fost modest: doar 16.000 RON (sursa). Dar, la un moment dat, s-a triplat.

Astfel: în 2005, tot ca lector, Ponta a mai luat 16.000 de lei (sursa). Din 2006, Ponta a devenit conferențiar universitar la URA. Iar veniturile au crescut: doar 16.500 lei în 2006 (sursa), cu peste 50% mai mult în 2007 – 25.850 lei (sursa), aproape 37.000 de lei în 2008 (sursa), aproape 48.000 de lei în 2009 (sursa) și puțin peste 32.000 de lei în 2010 (sursa).
În total, între 2004 și 2010, Ponta a cîștigat de la Universitatea Româno-Americană aproape 200.000 de lei din pozițiile de lector, respectiv conferențiar universitar.
Singura problemă este că, pentru ambele poziții universitare, era nevoie de doctorat. Pe care, ce-i drept, Ponta îl avea din 2003. Numai că, acum, Victor Viorel Ponta semnează chiar o OUG ca să scape de acest doctorat. În condițiile acestea, după ce doctoratul îi va fi retras la cerere, e logic că atît poziția de lector, cît și cea de conferențiar universitar, au fost ocupate imoral și, mai ales, ilegal.
Practic, acum, Universitatea Româno-Americană s-ar putea îndrepta împotriva lui Ponta pentru a-i cere atît banii pe care actualul premier i-a primit de la URA, cît și daune, pentru că Ponta a obținut poziții universitare pe baza unui plagiat. Pe care acum Victor Viorel îl admite, fie și fără să o spună textual.
Despre toate normele universitare încălcate de Ponta cu furtul grosolan al unui text însușit ca propriul doctorat nu mai sînt multe de zis, s-a zis totul și ceva în plus.
ponta

You May also Like...

Turnătorul Felix votează Ponta. Nu fi Felix!
1 noiembrie 2014
Șeful Consiliului Concurenței a spălat Tel Drum de blatul de 21 de milioane de euro
16 noiembrie 2017
Miniștrii care știau de furtul banilor europeni de către Tel Drum: Udrea, Hellvig, Petrescu, Dragnea, Shhaideh, Dâncu
17 noiembrie 2017
23 Comments
  • Reply
    Vlaston
    30 decembrie 2014 at 18:12

    Ca functionar public, doctoratul aduce inca 25% din salariul de baza

  • Reply
    Liviu Iordache
    30 decembrie 2014 at 20:35

    Exista situatii, mie mi s-a intimplat, dar si unei rude apropiate, in care o firma iti refuza angajarea pentru „supracalificare”. Eu am nevoie neaparat de slujba aia, mai ales ca este mult mai bine platita decit pe care o pot ocupa cu diploma universitara. Ce fac? Renunt la diploma si revin la angajator aratindu-i ca nu mai sunt diplomat, doctor etc? Dar dupa ce gasesc o alta slujba, cu diploma, o pot cere din nou?
    Ce facem, distrugem toata societatea romaneasca pentru ca vrea Ponta?

  • Reply
    L
    30 decembrie 2014 at 20:38

    @Catalin Prisacariu
    Imi este imposibil de priceput de ce toata lumea din anturajul acestui pusti cordit, Gunoimonta, transpire sa justifice tot ce face acesta pentru a-si acoperi furtul. Adica Plagiatul. Si nu numai. Cum naiba se face ca toata lumea, inclusive universitari cu par alb in cap, se injosesc sa-l spele pe acest hoit, pe acest impostor intel;ctual care este Gunoimonta. Asta se intampla inclusiv in studio, in emisiunea ta din seara asta, tov Bichir si tov Steriu facandu-se de rusine in modul cel mai jalnic.. Oamenii astia chiar nu mai au morala, nu mai au bun simt, nu mai au onoare? Ce are atat de deosebit acest Gunoimonta, ca sa mertite sa fie spalat de tot felul de indivizi cu tone de parfum expirat, desi el pute a hoit de te trazneste? Este absolut jenant sa vezi oameni ce par seriosi ca justifica orice ticalosie infaptuita de acest pusti cordit care se numeste Gunoimonta?
    Ce om normal la cap din tara asta vrea sa renunte la doctorat, la bacalaureat, la masterat? Dupa ce le-a obtinut… Noaptea mintii, pur si simplu.

    • Reply
      petre
      31 decembrie 2014 at 9:26

      Si ce ziceti daca vor aparea si alti „voluntari” care-si vor pune cenusa-n cap si vor renunta la doctorat ,fara a fi obligati sa motiveze .Iar la domnugadea se va vorbi de „solidaritate”.Atentie , nu stim cati acoperiti avem in functii babane , care vor avea dureri la 3 metri in fata organului genital propriu , i a se inscrie pe lista celor ce vor renunta la doctorate,repet ,sub masca solidaritatii. Nu uitati ca acesti parveniti prefera sa se tina de mana cu lideri marcanti comunisti decat sa respecte munca si statul de drept.Am inteles ca s-a achizitionat softul pentru depistarea lucrarilor plagiate. S-ar putea sa avem surprize.
      LA MULTI ANI !

  • Reply
    L
    30 decembrie 2014 at 20:44

    Si o intrebare pentru Iohannis: Ce anume te impiedica sa-i ceri demisia lui Gunoimonta? Esti santajat? Nu pricepi ca pe data de 16 noiembrie majoritatea cetatenilor acestei tari au decis ca Gunoimonta sa plece acasa. Definitiv. Iohannis, dimpotriva, organizeaza intalniri conspirative cu Gunoimonta, acordandu-i credibilitate acestui impostor si hot intelectual. Cautionandu-l in continuare ca premier al Romaniei.

  • Reply
    Nasul TV » Ponta a furat și financiar cu doctoratul, nu numai intelectual! | A luat 200.000 RON pe baza plagiatului
    30 decembrie 2014 at 21:34

    […] Sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    JORDACHE
    30 decembrie 2014 at 23:36

    Welcome home… Nu numai ponta… si olguta si restul…

  • Reply
    JORDACHE
    30 decembrie 2014 at 23:41

    Ma tot gandesc la Rompetrol. SRS-ul intra la puscarie pentru ca a cumparat actiuni cu plata mai tarziu, Patriciu isi insceneaza moartea sa nu intre la puscarie, probabil pe o spaga enorm de mare, Tariceanu’ scapa nevinovat din motive de fost ofiter superior de securitate… de ce a disparut Antonescu… O fi luat si el o bucata buna din mierea Rompetrol?

  • Reply
    ghita
    31 decembrie 2014 at 10:13

    Daca renunta la dottorat,sa returneze si sumele de bani castigate prin furt

  • Reply
    Ponta a furat și financiar cu doctoratul, nu numai intelectual. A furat 200 000 RON pe baza plagiatului | Sami Pripon
    31 decembrie 2014 at 12:03

    […] Sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    just a friend
    31 decembrie 2014 at 14:17

    Victor Ponta va ramane un nesimtit toata viata lui pt ca pur si simplu asta este el,ceilalti nu exista pt el,doar se foloseste de cei care il inconjoara. Si are destui ,,adoratori” care il urmeaza din slugarnicie(Liviu Pop,Rovana Plumb,Androneasca, Gabi Firea,etc).Putem face spume la gura criticandu-l,pe el nu il afecteaza nimic…jalnica persoana pe care trebuie sa o acceptam in continuare ca prim ministru.
    In alta ordine de idei domnule Prisacariu, va doresc ca anul 2015 sa va aduca cat mai multe realizari pe plan profesional dar si particular, sa ramaneti aceeasi persoana cu principii valoroase de viata cu care ne-ati obisnuit pana acum.
    La Multi Ani! Cu stima,o banateanca.

  • Reply
    ALMA
    31 decembrie 2014 at 14:45

    Mi se pare ca traim intr-o lume a absurdului.
    Cand a renutat la doctorat a recunoscut implicit ca Univ. Bucuresti prin acea comisie avea dreptate :A plagiat.
    Nu se autosesizeaza nimeni, nu-l trage nimeni de guler spunandu-i ca e penal.
    Face un OUG pentru el, il semneaza el, mai mult incalca Legea, pentru ca o lege organica nu se schimba cu un OUG si nu-i zice nimeni nimic.Justitia tace, avocatul poporului nu e numai chior dar este si surdo-mut.
    Osa vina o zi cand vor iesi la lumina si dovezile ca a fost ofiter acoperit si dupa aceea procuror general si nici atunci nu se va intampla nimic.Din nefericire Presedintele nu-l poate debaca , opozitia nu s.a trezit din mirajul victoriei, iar premierul sfideaza poporul incalcand LEGEA.
    Sa sper ca mai sunt oameni curati in psd car sa-i retraga sprijinul,sper ca avocatul poporului sa vada „luminita de la capatul tunelului” in noaptea de noul an si sa-i zica STOP sau sa existe o forma de retragere a mandatului de parlamentar prin un numar de semnaturi. Nu-i asa ca” poporu-i suveran?”

  • Reply
    nea Mitica
    1 ianuarie 2015 at 11:12

    @Catalin Prisacariu
    Treaba asta cu Ordonanta de Urgenta, data in beneficiul lui Ponta, trebuie permanent mentinuta in atentia publicului.
    Este probabil primul gest, dupa alegeri, prin care Ponta arata ca-l doare in cur de absolut orice pe lumea asta.
    Si daca Iohannis, gireaza prin tacere acest act, inseamna ca ne-am luat o teapa de zile mari.

  • Reply
    RaulB
    1 ianuarie 2015 at 17:53

    E foarte simplu: Ponta renunta la doctorat si asta il scuteste de presupusele obligatii de a restitui diversi bani. Probabil ca aici se ascunde explicatia deciziei lui. Hai sa ne gandim ca un cetatean care si-a luat doctoratul pe bune, hotaraste sa renunte la el, pentru ca legea ii permite. Cumva este el dator sa restituie sumele incasate pe vremea cand ocupa pozitii care necesitau doctoratul?

  • Reply
    PETRE
    1 ianuarie 2015 at 21:15

    LA MULTI ANI CATALIN !! Un An Nou fericit si sanatate alaturi de cei dragi tie.

  • Reply
    prisacariu | Miza enormă a OUG pentru renunțarea la doctorat: dacă Ponta e declarat plagiator, își pierde calitatea de avocat
    2 ianuarie 2015 at 15:11

    […] lector și alți cinci ani conferențiar). Activitate de pe urma căreia a cîștigat 200.000 RON (sursa). Același doctorat plagiat i-a mai adus lui Ponta Victor Viorel o calitate: cea de avocat. Din […]

  • Reply
    Nasul TV » Miza enormă a OUG pentru renunțarea la doctorat! | Dacă Ponta e declarat plagiator, își pierde calitatea de avocat
    2 ianuarie 2015 at 18:32

    […] lector și alți cinci ani conferențiar). Activitate de pe urma căreia a cîștigat 200.000 RON (sursa). Același doctorat plagiat i-a mai adus lui Ponta Victor Viorel o calitate: cea de avocat. Din […]

  • Reply
    gheodracul
    3 ianuarie 2015 at 21:52

    Sa speram ca va veni si pentru Romania un moment al reformelor societatii: scoala, sanatate, legislativ, administratie si justitie.
    Un neamt, regele Carol I, ne-a scos din lumea otomana. Poate ca alt neamt, profesorul Klaus Johannis, ne va scoate din Magna Cloaca bolsevica si post-bolsevica.
    Exista aici o certitudine – un om singur, in cazul de fata Klaus Johannis, nu poate face nimic.

  • Reply
    Miza OUG pentru renunțarea la doctorat: Ponta a ajuns avocat datorită plagiatului | Revista Kamikaze
    4 ianuarie 2015 at 10:25

    […] lector și alți cinci ani conferențiar). Activitate de pe urma căreia a cîștigat 200.000 RON (sursa). Același doctorat plagiat i-a mai adus lui Ponta Victor Viorel o calitate: cea de avocat. Din […]

  • Reply
    prisacariu | Un singur om îl poate distruge pe Ponta în cazul doctoratului plagiat
    4 ianuarie 2015 at 14:34

    […] pentru Ponta, o simplă miză de imagine: actualul premier poate pierde și cariera universitară (sursa), dar și pe cea în avocatură (sursa), cu tot cu avantajele materiale (peste 700.000 de euro) […]

  • Reply
    Nasul TV » Un singur om îl poate distruge pe Ponta în cazul doctoratului plagiat
    4 ianuarie 2015 at 23:11

    […] pentru Ponta, o simplă miză de imagine: actualul premier poate pierde și cariera universitară (sursa), dar și pe cea în avocatură (sursa), cu tot cu avantajele materiale (peste 700.000 de euro) […]

  • Reply
    prisacariu | OFICIAL Plagiatul l-a făcut pe Ponta avocat
    9 ianuarie 2015 at 0:36

    […] lector și alți cinci ani conferențiar). Activitate de pe urma căreia a cîștigat 200.000 RON (sursa). Același doctorat plagiat i-a mai adus lui Ponta Victor Viorel o calitate: cea de avocat. Din […]

  • Reply
    Nasul TV » OFICIAL | Plagiatul l-a făcut pe Ponta avocat
    9 ianuarie 2015 at 12:00

    […] lector și alți cinci ani conferențiar). Activitate de pe urma căreia a cîștigat 200.000 RON (sursa). Același doctorat plagiat i-a mai adus lui Ponta Victor Viorel o calitate: cea de avocat. Din […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *