Șeful SRI insinuează că judecătorii CCR sînt fie incompetenți, fie de rea-credință

George Maior: „Eu sper ca nu se opune SRI-ului Curtea Constitutionala, ci ea a considerat ca exista anumite elemente de neconstitutionalitate in aceasta lege” (sursa).
Curtea Constituțională: „Curtea a reţinut că întregul act normativ suferă de deficienţe sub aspectul respectării normelor de tehnică legislativă, coerenţă, claritate, previzibilitate, precum şi sub aspectul respectării procedurii legislative, prin lipsa avizului Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, elemente de natură a determina încălcarea art.1 alin.(5) din Constituție, care consacră principiul legalității, şi a prevederilor art.119 din Legea fundamentală, referitoare la atribuţiile C.S.A.T.

De asemenea, Curtea a constatat încălcarea dispoziţiilor constituţionale cuprinse în art.1 alin.(3), (4) şi (5) referitoare la principiul statului de drept, principiul separaţiei puterilor în stat, respectiv principiul legalităţii, în art.21 alin.(1) şi (3) referitor la accesul liber la justiţie şi dreptul la un proces echitabil, în art.26 privind viaţa intimă, familială şi privată şi în art.28 referitor la secretul corespondenţei, din perspectiva lipsei garanţiilor necesare respectării acestor drepturi, precum şi în art.53 privind restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi.” (sursa)
Miza: legea securității cibernetice, votată în parlament în decembrie 2014 și apoi contestată la CCR de către PNL.
Punctul de vedere al CCR este public pe site-ul Curții. Este, deci, imposibil ca șeful SRI să nu fi știut de existența acestui comunicat care argumentează sintetic decizia de neconstituționalitate.
Însă George Maior nu este convins de buna-credință a judecătorilor CCR: doar „speră” că CCR nu se opune SRI-ului, dar argumentele Curții nu i se par imbatabile.
Asta înseamnă, în viziunea șefului SRI, că judecătorii CCR (sau măcar cei care au votat pentru neconstituționalitate) sînt fie incompetenți, fie de rea-credință sau, și mai rău, interesați să slăbească securitatea României.
Nu e suficient ca George Maior să enunțe o suspiciune, trebuie să ne lămurească: judecătorii CCR sînt slab pregătiți, urăsc SRI sau sînt, de-a dreptul, teroriști?
sri

You May also Like...

România încalcă regimul sancțiunilor UE impuse Crimeii. MAE dă vina pe Togo
16 martie 2016
Ponta l-a adus în Guvern pe unul din arestații din dosarul retrocedărilor
2 decembrie 2014
Țeapa "marilor averi" neimpozitate: ANAF a cheltuit două milioane de euro ca să recupereze doar unul
20 septembrie 2017
7 Comments
  • Reply
    waterfall
    25 ianuarie 2015 at 18:46

    Fiindca are in subordine Brigada Antitero, observ ca dl. Maior tot arunca cu grenade de consternare flashbang/stun grenades in judecatorii CCR si in toti cei care indraznesc sa pune la indoiala adevarata miza a acestor legi. Si nu ma refer aici la adeptii teoriei conspiratiei.

  • Reply
    Nasul TV » Cătălin Prisacariu | Șeful SRI insinuează că judecătorii CCR sînt fie incompetenți, fie de rea-credință
    25 ianuarie 2015 at 18:46

    […] sursa prisacariu.ro […]

  • Reply
    L
    25 ianuarie 2015 at 19:41

    Cred ca Maior isi cam depaseste atributiile. Declaratiile sefului SRI, care inca nu si-a depus demisia asa cum a promis, sunt abracadabrante. Inclusiv acelea prin care insinueaza si ca SRI ar avea ofiteri acoperiti in media… Chestiune care a trecut aproape neobservata pana acum… Nu pricep de ce atata inversunarea a agentilor de influenta ai SRI din politica, media, oengeuri s,a, pentru a se trece o lege care constituie un abuz la adresa libertatilor cetatenesti… Mai ales ca, asa cum am aflat de curand, un fost general SRI a declarat ca SRI are la dispozitie toate mijhloacele legale pentru a-i intercepta pe teroristi. Ce-o fi asa greu de inteles? Daca legea „big brother” a fost declarata neconstitutionala. Inseamna ca e neconstitutionala, daca e sa avem incredere in competenta judecatorilor de la CCR (poate mai putin tovarasul Grebla). Mi-e imposibil sa cred ca judecatorii CCR sunt pe mana cu teroristii…

  • Reply
    virgilius
    26 ianuarie 2015 at 2:07

    Astfel după cum rezultă din cuprinsul motivării CCR, actul normativ respectiv sigur a fost făcut de un stagiar emotiv de la UM zeronuștiucăt – Direcția Juridică a SRI. Pe cale de consecință, aștept următoarea mutare logică și onorabilă având în vedere importanța mizei jocului: demisia Directorului Direcției Juridice a SRI și asumarea, în mod public cel puțin, a greșelilor de procedură – adică cum de n-a știut SRI, care are crema cremelor profesioniștilor din țara asta din toate domeniiile posibile și imposibile, că trebuie avizul CSAT? Sau s-a mers pe următoarea logică: dacă Ponta a dat HG pentru SIE în vederea secretizării permanente a numelor celor care au activat în serviciu eludând CSAT, noi de ce n-am putea proceda la fel? 🙂 Fie doar și pentru atât lucru, solicit de urgență eliberarea unui loc la UM zeronuștiucât – Direcția Juridică a SRI – și cooptarea de urgență a subsemnatului în vederea ridicării gradului de profesionalism și de atingere a obiectivelor Serviciului 🙂

  • Reply
    moshu49
    26 ianuarie 2015 at 5:23

    🙂 terorişti, zici? şi dacă sînt doar tractorişti dai o e-bere? 😀 )))))

    • Reply
      prisacariu
      26 ianuarie 2015 at 10:40

      ce tractează ca tractoriști?

  • Reply
    Elena
    26 ianuarie 2015 at 10:48

    „Sper „ca nu I s-a „suit la cap” ,cum spun ardelenii si domnului G.Maior ,incat sa nu cunoasca nuantele de limbaj ,in raport cu adevarul .”Sper” sa fie totusi de buna credinta si sa vorbeasca franc si la obiect ,cu atat mai mult ,cu cat este vorba de siguranta nationala. NU stiu de ce , oameni cu functii de RASPUNDERE se simt mai „cultivate” folosind ironii , in orice imprejurare . De fapt in gandirea lor publica nu ar trebui sa existe ironii ci raportari la norme concrete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *