Finul lui Greblă, declarat proxenet, susținător al PSD și al lui Ponta

Pe lângă membrii USL şi susţinătorii candidaţilor USL din judeţ, în sala de lansare a candidaturilor a fost prezent şi omul de afaceri de etnie romă, Ion Bârcină, implicat într-o anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în care este acuzat că a dat mită 514.000 de euro şi 400.000 de lei unui fost preşedinte al ANRE, deputat UDMR, pentru a facilita contracte în energie către firmele sale. Bârcină a purtat un fular roşu la gât şi a aplaudat permanent la discursurile rostite de Victor Ponta şi invitaţii săi„.

Paragraful de mai sus este cules dintr-un articol publicat în „Pandurul”, gazetă locală din Tîrgu Jiu, în noiembrie 2012.
Oficial, Bârcină este doar un susținător „spiritual” al PSD, omul de afaceri nefigurînd ca finanțator al partidului în listele publicate în Monitorul oficial. Neoficial, însă, ne poate spune mai multe Toni Greblă, nașul.
greblaponta

You May also Like...

Sociologul Bruno Ștefan: "Pentru prima oară din '90 încoace, PSD începe să piardă în Oltenia"
12 aprilie 2019
Găbiță Oprea crede că a dat o lovitură de stat militară în Turcia. Sau Egipt
24 iunie 2015
Cum să afli dacă banca ta face grămezi de bani sau deloc
19 septembrie 2017
5 Comments
  • Reply
    virgilius
    24 ianuarie 2015 at 1:08

    Interesantă lipirea unor astfel de personaje mitologice (supuşi ai lui Vishnu, Shiva şi alte zeităţi :)) de o serie de personaje influente în stat (fratello, greblagiu, o judecătoare de la ÎCCJ, dacă îmi aduc eu bine aminte – şi câţi or mai fi). Pentru un ochi antrenat, avizat sau doar critic, poate părea ceva premeditat, aşezat parcă cu mâna. Oare chiar atât de imbecili să fie aceşti oameni şi să nu îşi dea seama ca sunt folosiţi, sau le sunt exploatate în mod profesionist o serie de slăbiciuni la momentul oportun? Ceva nu se leagă în toată această logică, lipseşte un „biscuit” din acest puzzle. Nu cumva cine trebuia să evalueze nişte potenţiale riscuri de securitate nu a făcut-o? Sau, neexistând pârghiile legale pentru a împiedica sau rezolva o astfel de situaţie singurul lucru pe care îl pot face organele abilitate este doar să stea şi să aştepte să se întâmple ceva? Ei, în opinia mea, acesta este un aspect pentru care instituţia abilitată ar trebui să se lupte pentru a introduce în legislaţie o serie de cerinţe esenţiale de îndeplinit pentru a ocupa anumite funcţii de o importanţă strategică în funcţionarea Statului Român. Adică pentru a avea acces la un document clasificat Secret un sergent-major are nevoie de un certificat Orniss, dar pentru a ocupa o funcţie de o importanţă majoră în organigrama statului (judecător la CCR) nu ai nevoie de un astfel de certificat sau un document echivalent, simpla desemnare politică fiind de ajuns. Păi dacă ruşii jucau la două capete şi atrăgeau grebla într-o capcană – adică se faceau că nu ştiu de unde vin acele bunuri exportate către Urss prin Turcia şi îl şantajau ulterior pe tipul cu şobolanul la nas şi grebla la purtător că îl dau pe mâna procurorilor dacă nu votează cum spun ei în legătură cu anumite subiecte de interes pentru mama rusie? Aceeaşi problemă am văzut-o cu toţii şi în ceea ce priveşte şeful Diicot. Cum poţi accepta numirea într-un astfel de post cheie – şeful aparatului de luptă împotriva spionajului, a terorismului şi a mafiei a unui om măcinat de interese obscure şi profund corupt? E valabil şi în acest caz scenariul de mai sus cu şantajarea unui astfel de factor de decizie. Care om cu o anumită doză de inteligenţă şi-ar fi putut închipui că şeful Diicot poate pleca peste hotare aşa, hai-hui, fără o supraveghere adecvată, în primul rând pentru protecţia acestuia şi în al doilea rând pentru a nu cădea în anumite capcane întinse de anumite entităţi interesate de exploatarea vulnerabilităţilor unui astfel de individ? Că au fost utilizate aceste supravegheri ulterior în alt scop, asta este o altă poveste pe care noi, muritorii de rând, nu o vom afla niciodată. Aşadar, apreciez că este necesară aducerea în discuţie publică a necesităţii obţinerii unui anumit tip de aviz de la instituţiile abilitate în vederea ocupării anumitor funcţii de interes strategic, expres enumerate în cuprinsul unui act normativ. Aştept opinii pe acest subiect.

  • Reply
    RAMBO
    24 ianuarie 2015 at 14:43

    E normal ca Plagiatorul sa se traga de bracinari cu Barcina.
    Daca se tragea doar cu „grebla”, risca sa-si zgarie „aparatul” .

  • Reply
    L
    24 ianuarie 2015 at 22:11

    Pai parca ar fi existat si un dosarel in care Gunoimonta ar fi fost implicat in sex cu… minore… Pe youtube circula o secventa audio in care una din „fetitele” lui Ion Tamarjan (binecunoscut proxenet) a facut sex inclusiv cu Gunoimonta… Dosarelul cu pricina a cam fost ingropat. Iar Gunoimonta (oare pentru a cata oara se intampla asta?) a fost salvat… Asa ca, de ce sa ne mire ca un proxenet e fanul declarat al lui Gunhoimonta?
    P.S. Foarte grav este ca, in scandalul Grebla (ce nume sonor!!!) tacutul Iohannis tace viu in papusoi… Asa cum ii sta bine unui… „lucru”, ca sa-l citam pe Gunoimonta… Poate ca o declarative de presa in care sa-i ceara demisia lui Grebla se impunea, zic eu… Dar lui Iohannis Hibernatus i se iarta orice tacere si inactiune… El stie propagandistic sa se prinda in hore, tine inima la piept atunci cand se canta imnul national (un gest cam fals si cam fortat, in opinia mea), se intalneste conspirativ cu Gunoimonta, isi aranjeaza interviuri inregistrate cu „jurnalistul” de casa al PNL, in general nu are nimic a spune. Iar atunci cand spune ceva, e total neinteresant, banal, profund plictisitor…
    Apropo Cataline, ce opinie ai despre faptul ca tovaraselul C. Dudu Ionescu (fost ministru de interne pe vremea caruia SOV si cu trupa lui de depiladori zburda liber la furat) a fost scos din grota si adus, iar, la lumina de acelasi Iohannis? Care pare ca a ajuns reciclatorul de personaje cel putin dubioase, pe care le credeam demult duse? Cine i l-o fi propus lui Iohannis pe tovarasul Dudu?

  • Reply
    L
    24 ianuarie 2015 at 22:14

    Erata!
    Pe youtube circula o secventa audio in care una din “fetitele” lui Ion Tamarjan (binecunoscut proxenet) marturisea ca a facut sex platit inclusiv cu Gunoimonta…
    P.S. Dosarelul ala cu Banicioiu, Negoita s.a. Stiu ei mai bine tinereii pesedei despre ce este vorba…

  • Reply
    Ion Pop
    30 ianuarie 2015 at 23:08

    Acestia sunt „omul nou”, monstruozitatea ceausista. problema este ca s-au puiat si vor mai trece inca 50 de ani pana ne vom reveni. Ah, scuze, am uitat: peste 50 de ani vom fi minoritari, deci cam asta a fost istoria poporului roman…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *