Nuuu, nu cred că Florică și Pescariu au fost scoși de sub urmărire penală pentru că sînt securiști

De 24 de ore, toată lumea dezbate (cu argumente juridice, etice, politice sau fără nici un fel de argumente) în legătură cu scoaterea de sub urmărire penală a omului de afaceri Claudiu Florică și a lui Dinu Pescariu.

Pînă nu vom vedea ordonanța procurorilor prin care cei doi au fost scoși de sub urmărire penală pentru dare de mită și cumpărare de influență, nu putem decît specula ce anume a convins DNA să claseze dosarul celor doi pe cele două infracțiuni.
Dar ce știu (eu, cel puțin) sigur este că Florică și Pescariu nu sînt nici turnători și nici acoperiți ai Securității, deci nu au beneficiat de protecție împotriva urmăririi penale. Nuuu, nici vorbă, pur și simplu cei doi au decis într-o zi cu soare, probabil de undeva de la Monaco, dimineața, la cafea, uitîndu-se spre marea albastră, că nu le mai permite conștiința să trăiască cu sufletul împovărat de ani de mituire, cumpărare de influență și rapt bugetar. Și, în acel moment, străfulgerarea morală i-a făcut să se urce în primul jet privat și să zboare direct la București ca să se autodenunțe și să-i denunțe și pe alții la DNA. Pur și simplu, Florică și Pescariu nu au mai suportat să fie bogați, putred de bogați, să tragă sfori, să lucreze cu off shore-uri, să aibă vacanțe de lux, să spargă sute de mii de euro în cîteva zile. Practic, a existat o secundă simultană în viețile psihice ale celor doi în care și-au dorit să ajungă la pîrnaie, să stea în celulă, să se căiască, să plătească, să doarmă în jeg, să-și facă nevoile la buda turcească, să sărăcească, să le rămînă copiii pe drumuri, să fie ostracizați social.
Nu e evident că de asta s-au autodenunțat Florică și Pescariu? E clar, zic eu. Faptul că Florică, de exemplu, a mituit enșpe guverne din anii 2000 pînă prin 2010 nu are nici o legătură cu protecția oferită de securitate, e doar o coincidență, nimeni nu a știut că Florică fură cu sutele de milioane de euro transpartinic. A fost mister total. Așa cum, firește, faptul că la spa-ul lui Pescariu era un soi de safe house pentru întîlniri de taină e tot o întîmplare fără legătură cu marii securiști și statului.
florica
(sursa foto)

You May also Like...

Alo, Ministerul Justiției? Aveți un condamnat definitiv la cinci ani, liber în SUA
9 decembrie 2014
Ecaterina Andronescu l-a mai salvat o dată pe Ponta de plagiat
16 iulie 2015
Firea construiește Circus Maximus fără licitație
9 iunie 2017
12 Comments
  • Reply
    Basil
    25 martie 2015 at 12:24

    Bravos, atins !

  • Reply
    Liberty
    25 martie 2015 at 12:34

    Daca au dat-o in gat pe duamna inseamna ca sunt securisti? E bine ca adevarul incepe sa iasa la suprafata. E bine ca Florica si Pescariu au spus procurorilor tot ce stiau.

    • Reply
      petre
      25 martie 2015 at 14:37

      Problema se pune ca scoaterea de sub urmarire ,deci acum sunt curati si uscati ,se intampla daca „au colaborat cu organele” inainte de inceperea urmaririi penale. adica INAINTE . Aia cu duamna arata cam ce-ti suna prin cap.Da` nu-i problema ,nimeni nu a afirmat ca doare.
      Test :
      – ce zici ,ar trebui sa iasa „cucul” pe la 6 ; 6 trecute fix, sa ingaime ceva despre demisie ,alegeri anticipate?Sau astea fac parte din propaganda basista.Uite si idolul tau ponta ,a afirmat ca in noile coduri fiscale ,pensionarilor nu li se va lua nici un leu. Ce zici ,baiat destept,nu?

    • Reply
      L
      25 martie 2015 at 16:23

      Hmmm… Deci ce anume au turnat Pescariu si Florica cu banii ramasi in conturi e cumva axioma? Si de ce niste turnatori care au facut punga groasa furandu-te inclusiv pe tine trebuie sa fie lasati sa faca plaja linistiti in fosta baza „Cutezatorii”? Ca rasplata ca au turnat-o pe „doamna” pe care o urasti dumneata visceral? Mie nu mi se pare ok. Si mai e ceva, coane… In codul penal (ala nou) turnatorii sunt iertati doar daca sesiseaza DNA-ul sau Procuratura inainte ca acestea sa se autosesizeze. Ceea ce nu este deloc cazul celor doi turnatori. Pesemne ca nu te simti deloc deranjat ca Pescariu si Florica sa ramana cu baniifurati in conturi, asa-i? Sa-ti intre bine de tot in cap chestiunea asta, maine ai putea ajunge tu victima unor turnatorii. Si, ca urmare, chiar daca esti nevinovat, ai putea plati scump. Ti se pare in regula? Si mai lasa umorile personale obsesiv-compulsive? Vinovatia cuiva se stabileste exclusiv in justitie, n-o stabilesti dumneata. Poti pricepe chestiunea asta?

      • Reply
        Nea
        29 martie 2015 at 9:32

        L, bine spus, doar că nu cred că fac ei multă plajă pe Cutezătorii. Ce, s-a închis Mediterana?

  • Reply
    virgilius
    25 martie 2015 at 13:05

    Bun. Dacă e ar fi așa, atunci bravo Arhitectului. Asta Înseamnă nivel superior de inteligență și Patrie și Onoare.Atât.

    • Reply
      L
      25 martie 2015 at 16:24

      Sa ma scuzi mai tovarasele VERGILIUS ca sunt direct si aspru in exprimare, insa se vede treaba ca tot un idiot profund ai ramas.

  • Reply
    L
    25 martie 2015 at 13:26

    Constatarea este corecta… Din exact acelasi motiv Gunoimonta nu da cu semnatura la DNA. Daca tara asta e o democratie si Justitia oarba in sensul bun al cuvantului, atunci eu inseamna ca traiesc pe alta lume… Asistam la o mascarada de Justitie, la o mascarada de DNA si, mult mai grav, constatam ca in serviciile secrete exista grupuri de interese pur mafiote in jurul carora graviteaza tot felul de politicieni si de „afaceristi” dubiosi si, mai ales, acoperiti. Eu zic sa terminam balciul si sa stingem lumina. Romania chiar nu mai are nici o sansa. Atata vreme cat Justitia se va face selective si partinitor, atata vreme cat Parlamentul si Guvernul isi bat joc de cetateni, sfidandu-i in mod nerusinat si obraznic, atata vreme cat avem un presedinte care tace si nu face nimic bun, citindu-si discursurile de pe foite scrise de altii, atata vreme cat media este aservita politicului si intereselor economice ale un patroni de presa mai mult sau mai putin acoperiti sau, pur si simplu, dependent de politic, nu vom putea trai intr-o tara normal. Eu mi-am pierdut speranta ca oamenii vor iesi in strada. Suntem un popor de nimic. Prin urmare nu meritam nimic bun. Dupa plecarea marinarului sistemul a pus mana pe toate parghiile, inclusiv pe cele de la Cotroceni, acolo unde doarme un ins care isi gaseste cuvintele dupa minute bune de gandire si reflective, in situatiile in care este obligat sa vorbeasca liber si sa nu citeasca de pe hartiile scrise de altii…

  • Reply
    faceroll
    25 martie 2015 at 14:51

    Cum se va face recuperarea prejudiciului de la ei?

    • Reply
      L
      25 martie 2015 at 18:18

      Nu se va face. De ce? Pentru ca sunt oamenii sistemului… Care beneficiaza de imunitate si protectie. E simplu. Tovaraseii aia fac afaceri sub directa incuviintare a unor tovarasei din servicii…

    • Reply
      lmihai
      26 martie 2015 at 10:56

      Prin noul cod fiscal , incet dar sigur prejudiciile se vor recupera, ganditi-va cat va insemna o taxa locala marita cu 500%? Ati mai pomenit asa ceva?
      Sincer …chiar ne meritam soarta!

  • Reply
    Nasul TV » Cătălin Prisăcariu | Nuuu, nu cred că Florică și Pescariu au fost scoși de sub urmărire penală pentru că sînt securiști
    25 martie 2015 at 15:54

    […] sursa: prisacariu.ro […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *