Ponta: "România și Federația Rusă pot să aibă o colaborare politică"

Într-un articolaș foarte prietenos din Guardian (eh, mai are și premierul nostru niște relații prin redacțiile Europei), Ponta glăsuiește așa: „We hope we will close this small but intense political crisis and we will get back to work, because Europe requires Romania to be stable and predictable in this region. I think only Russia will open the champagne bottles if Romania will be in long political crisis” (sursa).
Adică, mă-nțelegi, dacă DNA îl cercetează pe Ponta, atunci musai că cineva vrea să destabilizeze țărișoara în favoarea Rusiei. Deci Federația Rusă e inamicul, dușmanul, ceva rău, monstruos.

Ok, să zicem că-l credem pe Ponta. Doar că același Ponta are alt discurs cînd merge la Ambasada Federației Ruse de la București. Iată ce spunea Victorovici Viorelov pe 14 iunie 2012, la abia o lună de la preluarea mandatului de premier (cînd, practic, arăta tuturor cum vede politica externă de la Palatul Victoria): „Prezența mea aici nu este doar un gest de curtoazie, ci un mesaj asumat prin care vreau să arăt că îmi doresc ca relațiile dintre România și Federația Rusă să meargă pe un drum pozitiv în viitor.
Fac parte dintr-o generație politică care se uită foarte mult în viitor și foarte puțin în trecut. România este membră a Uniunii Europene, dar eu cred foarte mult într-un viitor de cooperare între Uniunea Europeană și Federația Rusă. România este membru al Alianței Nord-Atlantice, dar eu cred într-un viitor de colaborare între Alianţa Nord-Atlantică și Federația Rusă.
Sunt convins că interesele comune ne pot uni mai mult decât ne pot diviza. Și sunt convins că prin dialog și încredere România și Federația Rusă pot să aibă o colaborare politică, economică mult mai bună decât până în prezent. Am încredere că această îmbunătățire a relațiilor noastre va deveni o realitate.
” (sursa)
S-a înțeles? E simplu: Ponta își dorea o „colaborare politică” cu Federația Rusă și avea încredere că Federația Rusă vrea să se pupe cu NATO. Viitorul apropiat l-a contrazis drastic pe idiotul nostru de premier pe care l-a luat gura pe dinainte: Rusia s-a pișat și pe UE, și pe NATO și, mai ales, pe Ucraina, căreia i-a luat Crimeea, sec.
Credeți că, după ce Rusia a invadat Crimeea, poziția lui Ponta s-a schimbat? Nici vorbă: la începutul lui 2014, în plin război hibrid ruso – ucrainean, cu doar o lună înainte de anexarea oficială a Crimeei, Ponta se afla la Soci, la deschiderea Jocurilor Olimpice, și glăsuia așa: „Rusia este un foarte mare vecin pe care nu putem să îl ignorăm sau nu putem să considerăm că ne foloseşte la ceva să îl ostilizăm” (sursa).
Nu mai vorbesc despre despre cum, la dineul oficial de deschidere, Ponta a fost aruncat între Ianukovici și președintele Marii Adunări Populare din Coreea de Nord (sursa).
ponta soci

You May also Like...

Dragnea și ruleta rusească a votului parlamentar pentru restructurarea guvernamentală
23 aprilie 2019
Unde l-o fi ascuns Felix pe rege?
27 martie 2014
Grevista foamei lovește din nou: liber în alegeri pentru aleșii incompatibili
28 martie 2016
3 Comments
  • Reply
    Mihai
    10 iunie 2015 at 12:46

    Tu iti dai seama ca intre a scapa de hotii astia si a nu scapa stau decat vreo cateva sute de oameni? Cateva sute care ne-au prostit de o gramada de timp si acuma vor sa ne prosteasca chiar pe fata. Problema lor e ca noi suntem multi, ei putini. Problema noastra e ca suntem multi, dar nu le aratam. Nu mai trebuie sa ne gandim la astia prin prisma functiilor pe care le au. Nu sunt superiori noua. Nu ne sunt nici macar egali. Sunt inferiori. Niste infractori. Nu ne ramane decat sa le aratam ca suntem multi si ca vrem sa avem un „acasa” mai bun, mai demn, mai corect. Ei trebuie sa dispara, pentru ca lupta asta a lor pentru supravietuire , perpetuata prea mult timp, poate sa devina periculoasa.

  • Reply
    михаи
    10 iunie 2015 at 13:26

    … din care, în viitorul Parlament, vor rămâne peste o sută, fix liderii ăștia care ne enervează zilnic. Poate că peste doi ani, Șova va fi la pârnaie.
    Dar Ruxandra Jipa, Nicolicea și alți idioți vor intra din nou, prin liste, care prin Senat, care prin Camera Derutaților.

  • Reply
    prisacariu | Ponta se gudură iar pe lîngă Putin
    13 iunie 2015 at 0:53

    […] scopul principal al politicii externe a lui Ponta încă de la preluarea mandatului de premier (sursa). Dar nu știm de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *