Cu o oră înainte de ședința Parlamentului, USL nu decisese dacă se va prezenta la ședința comună
Luni, 27 august 2012, ora 14.00: nici PSD, nici PNL nu hotărîseră dacă parlamentarii lor urmau să participe la ședința de citire a deciziei CCR. Dar hotărîseră, totuși, că dacă s-ar prezenta, s-ar rezuma la declarații politice de înfierare a CCR, fără să și schimbe decizia Curții. Mai vedem, acum e 14.30.
4 Comments
…Referendumul a privit nu „suspendarea” ci „destituirea”:)! Suntem in plin meci la nivelul limbajului!
Pai sa boicoteze in parlament, sa raspunda PDL-ului si lui Base cu aceasi moneda. Asta e evident: si usl si pdl, si orice politician sunt la fel, oameni de nimic, cu un tupeu extrem. Doar presa incearca sa-i puna in alta lumina, in functie de partidul care le da banii.
Ar putea totuşi majoritatea asta parlamentară să sară peste decizia CCR? Mă gândesc într-un exerciţiu de imaginaţie. Ar putea fi posibilă treaba asta şi să se hotărască totuşi validarea referendumului în parlament şi destituirea lu’ Băselu?
Ghișe ăsta doar se preface, nu e chiar prost, nu-i așa? Sau, mai degrabă, ne ia pe noi de proști (în continuare)…? Unu: Cică CCR nu s-a conformat decât pe jumătate, bla, bla, bla, motiv pentru care trebuie să i se ofere încă două zile ca să prezinte Parlamentului raportul pe care nu l-a prezentat până acum. Păi nu ASTA a venit CCR să facă azi, în Parlament, să prezinte raportul ăla??? Doi: (zice tot Ghișe că) CCR va prezenta o decizie sau o nu-știu-ce consultativă, ne-obligatorie (fiindcă ”doar hotărârile CCR sunt definitive și obligatorii”), în urma prezentării căreia va trebui ca Parlamentul ”să decidă calea de urmat”. Hă???
Apoi, ce minune e aia cu publicarea în Monitor? Ăștia aruncă acum pisica ASTA de la unii la ceilalți? Se pare că CCR zice că nu ei îl publică (nu știu de unde a apărut asta), iar, pe de altă parte, Zgonea zice că nu ei.
E clar! Vor trebui, cu toții (mai puțin Zgonea, că el e la zi), să facă inumanul efort de-a tasta în Google ”Legea referendumului” (citată de Ghișe – art. 45 alin. 1). Vor avea surpriza să găsească asta:
Legea nr. 3/2000
privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare
ART. 45
(1) Curtea Constituţională prezintă Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional şi confirmă rezultatele acestuia.
(2) Legea de revizuire a Constituţiei sau, după caz, măsura demiterii din funcţie a Preşedintelui României intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârii Curţii Constituţionale de confirmare a rezultatelor referendumului.
(3) Curtea Constituţională publică rezultatul referendumului în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă.
***
Simplu, nu?
A! Mi-a plăcut chestia cu ”Noi am făcut citirea în clasa întâi. În Parlament dezbatem.” Ca și cum, dacă e Ghișe glumeț, hotărârile Curții se dezbat…
Una peste alta, bravo PSD, v-ați trezit la timp, apreciem!