Tudose, obligat să-i ceară președintelui revocarea ministrei Carmen Dan

Legal, premierul nu poate demite un ministru. Ci, conform Constituției, îi poate cere acest lucru președintelui: „În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.” (articolul 85, alineatul 2)

În acest moment, premierul este obligat să-i propună președintelui Klaus Iohannis revocarea din funcție a ministrului de Interne, Carmen Dan. Fie și pentru aceea că, evident, între premier și Carmen Dan nu mai există nici un fel de vederi comune. Conform ultimelor știri, de exemplu, nu doar că Mihai Tudose nu ar fi de acord cu demiterea șefului Poliției, Bogdan Despescu, dar nici măcar cel care ar trebui să-l înlocuiască pe Despescu, Alexandru-Cătălin Ioniță, nu ar vrea să preia locul care ar rămâne liber (sursa).
Iar când propriul tău ministru de Interne este refuzat chiar de subalterni, e clar că tu, ca premier, ai nevoie de un nou ministru de Interne. Despre capacitățile (inclusiv sinaptice) foarte reduse ale ministresei Carmen „decât” Dan nu mai vorbim, am făcut-o ieri.
Să fie sânge, deci. Deocamdată, în tabăra lui Dragnea, îi va veni și rândul lui Tudose, dar mai târziu.
Mihai Tudose și inteligenta Carmen Dan
 
 

You May also Like...

Noul cod fiscal și vechea sărăcie la negru
17 iulie 2015
Planurile lui Tudose: ar guverna cu PMP, dar și cu trădători din ALDE
12 ianuarie 2018
Purtătorul de mîrlănie
25 noiembrie 2013
2 Comments
  • Reply
    Toma Canja
    14 ianuarie 2018 at 22:37

    …..este un lucru necunoscut pentru mine….de multe luni…În august 2017.trebuia citit si dezbatut în csm raportul de audit întocmit de firma de reputație unternaționala. DELOITTE….( audit comandat cu mult timp.înainte de vânzolelile cunoscute…)…referitor la activitatea conducerii inspecției judiciare….SE PARE CA …ERAU FOARTE NEFAVORABILE…CONCLUZIILE….si..ca urmare a adoptarii acestui raport….netejoru….stan….ar fi fost trimisi la plimbare….DIN SALA UNDE ERA CONVOCATA. ȘEDINȚA CSM…AU IESIT CINCI JUDECATOARE…INCLUSIV. șefa csm….NU A MAI FOST CVORUM….NU S-A MAI CITIT RAPORTIL DE AUDIT…NU S-A APROBAT….CONDUCEREA INSPECȚIEI JUDICIARE A RAMAS PE LOC….și o ßicaneaza în continuare.pe codruța. kovesi…??!?!?

  • Reply
    Toma Canja
    14 ianuarie 2018 at 22:39

    …..as vrea sa stiu care mai este situația cu acel raport de audit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *