Recunosc: sint unul din "discutabilii" care au plecat de la Vintu

Azi, Sorin Ovidiu Vintu a dat declaratii de presa. A opinat, ‘timatilor, ca cei care au plecat de la „Academia Catavencu” au „un nivel discutabil”. Si a adaugat ca se simte usurat, totusi, ca „discutabilii” au parasit revista.
Nu pot decit sa-i dau dreptate lui SOV: da, sintem „discutabili”; da, e o usurare (inclusiv pentru noi) ca am plecat de la „Catavencul” lui.
Asa ca, ‘timate fost patron, sa facem putina istorie recenta, deci sa dezgropam din cimitirul arheologic al trustului niscaiva vestigii. In toamna lui 2006, in vila matale de pe strada Paris, unde ne-ai invitat (pe toti cei din redactie) sa ne juri ca nu vei interveni in continutul editorial al revistei, te-am intrebat: „Cum vei reactiona cind vom scrie despre eventualele tale afaceri, altele decit presa?”. Mi-ai raspuns, ‘timate ex-patron, inconfundabil: „Eu nu am afaceri in Romania!”. In insolenta mea inconstienta, am insistat: „Dar poate o sa ai, deci problema ramine”. De data asta, ‘timate odata-patron, te-ai ratoit la mine: „Eu nu am afaceri in Romania!”. ‘Timate fost patron, recunosc: eram „discutabil” inca de pe atunci. Si nu te-am crezut. Iar tu ai vazut asta. Asa cum ai vazut in „Academia Catavencu” texte de investigatii despre Liviu Luca (il stii, baiatul ala cu alura de Hoffa de Ploiesti cu care nu ai nici o legatura, pentru ca nu ai afaceri in Romania), despre avocatul matale Mircea Andrei, senator PD-L acum (pe care sigur nici nu-l cunosti), despre un ministru al Agriculturii cu care o firma din Romania (deci nu a ta, am retinut – doar mi-ai spus de doua ori! – ca nu ai afaceri in tarisoara noastra) negocia niste contracte de milioane de euro sau, sa zicem, despre un mare constructor cu dosar la DNA care a sponsorizat Realitatea TV cu niste sute de mii de euro (bine, pe constructorul asta din urma s-ar putea sa-l cunosti, chit ca face afaceri in Romania – nu ca matale, ‘timate ex! – , macar pentru aia ca omul a dat bani la Realitatea TV).
‘Timate, ma predau: da, sint „discutabil”. Confirm: am „un nivel discutabil” de umor si detasare, daca nu am inteles ca trebuie sa execut zimbind comenzile. Dar, ‘timate, nu fi trist, doar ai toate motivele sa fii usurat, cum ziceai: a ramas acolo, la „Catavencul” matale, un sef complet nediscutabil (daca nu chiar indiscutabil), care – pentru cele 15.000 de euro incasate lunar (din bugetul pe care-l trageam noi in jos) – va scoate din revista cu cel putin 15% mai multe texte decit pina acum.

You May also Like...

Pică doi miniștri
18 august 2010
Ramona Mănescu, fantoma ministerială de la Transporturi
23 septembrie 2013
alș e pe planeta bs. as.
9 aprilie 2011
24 Comments
  • Reply
    eftimie
    3 martie 2010 at 17:42

    No baftă în continuare. Oricum va fi greu să găseşti un patron de-ăsta cu afacerile prin România
    Offtopic: Aurora Economică Română e luat?

  • Reply
    mada
    3 martie 2010 at 17:46

    „nu fi trist” se scrie corect „nu FII trist'”, mare ziarist ce esti! Cred ca e bine ca ai plecat ca esti submediocru! :))))

  • Reply
    adelin
    3 martie 2010 at 18:00

    Iti doresc bafta.

  • Reply
    Emil
    3 martie 2010 at 18:13

    Este usor sa faci pe deontologul la sfarsit. O atitudine corecta era de faceati acest lucru nu cand vi se reducea salariile ci atunci cand incasati sume frumoase de la acelasi @timat@.

  • Reply
    ionut
    3 martie 2010 at 19:39

    bravo frate….

  • Reply
    Romana
    3 martie 2010 at 20:38

    Mult succes in proiectele viitoare..:)

  • Reply
    serasttto
    3 martie 2010 at 21:12

    Ma-ntrbam cand se va sparge buboiul ala de la AC! Din pacate ati plecat un pic mai tarziu decat trebuia. Sper din tot sufletul sa reinviati spiritul catavencilor pt. ca imbuibatii aia de buscu, istodor impreuna cu fostul guvernator al Deltei Dunarii(nici nu vreau sa-i pomenesc numele) au devenit atat de soiosi incat pur si simplu ti se face greata. Candva, de mult, frecventam redactia des intalnindu-ma cu cel care difuza ziarul. Eram invidios pe atmosfera care domnea acolo.Ma-ntorceam la locul meu de munca(rev.22 si GDS) si gaseam cu totul altceva:morgi de intelectuali, fumuri in cap cat cuprinde, atmosfera ostila fata de tot ce nu le convenea, samd)
    Stiu ca e greu dar nu imposibil.Aveti in mine, un modest cititor, un umil sustinator!Mult succes!

  • Reply
    eu
    3 martie 2010 at 23:12

    Si, totusi, de ce sunt eu singurul care iti lasa un comentariu? 2006? Suntem in 2010…Asa tarziu?! Ceva e putred la Catavencu. Nu numai la Vantu.

  • Reply
    Eu
    4 martie 2010 at 7:36

    Mai ce sa zic… succes…uri. Una peste alta imi place ca ai cojones, sincer!

  • Reply
    Florin O.
    4 martie 2010 at 11:10

    Foarte frumos, foarte elegant. 🙂 Succese

  • Reply
    gaze de la ploiesti
    4 martie 2010 at 15:04

    Bravo , catalin ! Bafta !

  • Reply
    morgensen
    4 martie 2010 at 15:35

    omule,nu stiu cine esti caci nu ti-am citit scrierile in academie…bad newspaper i might say…dar imi place textusorul asta.felicitarile mele.cheers

  • Reply
    Alecs.
    4 martie 2010 at 16:16

    Salut! O publicatie cu iz de independenta ar fi, indiscutabil, o boare proaspata in peisajul media autohton. Mai ales ca cei care fac acum clasificarile sunt mai mult decat discutabili, sunt maligni de-a dreptul, si asta fara nicio discutie. Am vazut pe hotnews.ro ca sunteti deschisi si la discutabili noi. Unde pot sa imi bag si eu un cv pt noul Catavencu? In afara de fund, desigur…Experienta si numele ma recomanda: Discutabil Clinton.

  • Reply
    filis
    4 martie 2010 at 21:58

    Succeeeeeees! Tare mă săturasem de seniorii îmburgheziţi, îmbuibaţi şi aroganţi. Sper să n-o luaţi pe urmele lor… Abia aştept să vă citesc, de mult tare n-am mai rîs în hohote cum o făceam altădată şi de mult nu mai ard de nerăbdare să deschid o ediţie pe supot de hîrtie. Mă limitam la cea online, şi pe aia fff selectiv, doar după titlurile care promiteau orice, numai subiecte de tabloidal nu. Hai, băieţii! Iar dacă şi la voi vor apărea greşeli de limbă în ediţia online, nu vă iert, vă amendez instant. Parol, monşer :))!

  • Reply
    filis
    4 martie 2010 at 23:04

    erata
    suport de hîrtie

  • Reply
    haihui
    5 martie 2010 at 14:37

    Mada. Ti-a spus cineva ca esti de-o rara ignoranta? Daca taceai, macar nu mai aflau si altii. :))

  • Reply
    o cititoare
    5 martie 2010 at 16:03

    @mada
    E corect „nu fi trist”.
    La persoana a II-a singular, imperativul negativ e alcatuit din „nu” + forma de infinitiv fara „a”. De ex.:
    a manca – nu manca!
    a bea – nu bea!
    a ramane – nu ramane!
    a citi – nu citi!
    a fi – nu fi!
    a zice – nu zice! (in limbajul colocvial, nu zi!)
    Am impresia ca esti una dintre acele persoane care scriu infinitivul cu doi „i” 😀
    @catalin: MULTA BAFTA! Abia astept sa va citesc!

    • Reply
      prisacariu
      5 martie 2010 at 16:05

      o cititoare, multumesc! de doua ori: si pentru ca mi-ai amintit de lectiile de gramatica si pentru urare:)

  • Reply
    Dus cu gândul
    5 martie 2010 at 19:21

    Mada, vino la moşu pe genunchi să-ţi fredoneze la urechiuşe:
    Camarade nu fi trist!
    Legiunea merge înainte,
    prin partidul comunist!
    Auzi, Prisacariule, cu boiernaşii peniţei am înţeles, nu angajează… Da’ voi?

    • Reply
      prisacariu
      5 martie 2010 at 19:38

      dusule cu gandul, stai sa ne angajam pe noi mai intii si dupa aia mai vedem:)

  • Reply
    baby jane
    8 martie 2010 at 8:25

    Prise, ca sa fie clar: pe tine te-as citi si daca te-ai apuca sa scrii la Viata Satului (daca o exista) sau Hrisoavele Ortodoxiei (daca or exista, din nou). Ai fler nenica… si esti kinda hot (asta asa, ca de la hot la hot).
    acu n-o sa va suparati daca mai dam un ochi si pe la vechiul catavencu, au mai ramas cativa buni si pe acolo. Pe buscu nu-l citeam oricum 😀 ….fie vorba intre noi am ramas surprinsa ca in ultima vreme buscu devenise asa, purtatorul de cuvant al AC, el avea toate ediotrialele si parerile „oficiale” … booooooooorrrrrrrrriiiiiiinggggggggggggg.
    hai ca ne mai comentam pe site-ul vostru:)!

    • Reply
      prisacariu
      8 martie 2010 at 8:46

      da’ nu-s, dom’le, hotz, de unde ai scos-o?:D

  • Reply
    Freciu, în locul lui Hurezeanu « prisacariu
    27 mai 2010 at 1:16

    […] cu Freciu. Cu Freciu, da, omul de la Gelsor, SOV Invest sau FNI sau altă țeapă de asta dată de ‘timabilul care nu are afaceri în România. A, și încă ceva: Dragoș Nedelcu va ajunge nu chiar șef […]

  • Reply
    Nici oamenii care scriu la Vîntu nu se miră că mogulul a turnat « prisacariu
    11 iulie 2010 at 21:20

    […] și ultima oară cînd l-am văzut pe Vîntu față către față, acum vreo patru ani, a fost generos: a spus că […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *