Falimentul Catavencu SA, doar o "redimensionare a numarului de joburi"

Duminica, 14 martie 2010. Pe la patru si ceva dupa-amiaza, am scris, in exclusivitate, ca societatea comerciala care editeaza „Academia Catavencu” si-a cerut singura falimentul. Conform datelor publice de la Tribunalul Bucuresti, de altfel. Nu au trecut nici citeva ore si niste bloguri s-au grabit, fara nici o legatura cu postarea mea, desigur, sa scrie despre „reorganizarea judiciara” de la Catavencu SA. Fireste, doar o coincidenta, bloggerii cu pricina nu aveau altceva mai bun decit sa scrie, in acelasi timp, despre „reorganizarea judiciara” de la Catavencu SA. Dar e foarte bine ca au facut-o, asta inseamna ca diversii directori vintofagi (da, „vintofag” vine de la Vintu, sa nu existe vreo confuzie) si-au activat prietenii. Incintat de cunostinta, nu tineam neaparat sa-mi pierd respectul pentru unii bloggeri.
Nu insist: juridic, sigur ca falimentul e altceva decit „reorganizarea judiciara”. In practica, insa, de cele mai multe ori, reorganizarea judiciara sfirseste intr-un faliment rasunator. Nu stiu cum va rezolva reorganizarea asta judiciara Catavencu SA, dar stiu ca pierderile din 2008 erau de 8 milioane de euro, de exemplu. Iar in 2009 mi-e greu sa cred ca au fost mai mici. Acum, ca Catavencu SA nu mai editeaza decit „Academia Catavencu”, care a avut si ea pierderi in 2009, nu prea vad de unde va fi scos profitul ca societatea comerciala sa poata fi salvata. Dar nu m-as mira, pina la urma, sa se ajunga la o solutie: in fond, si FNI a fost o solutie. E adevarat, nu pentru aia 300.000 de fraieri care se mai judeca si acum.
P.S. Pe sms, Dragos Stanca (directorul general al Catavencu SA) mi-a povestit asa: „Nu e vorba de faliment, ci de o cerere de reorganizare judiciara. Pe care am cerut-o noi, firesc, cita vreme firma era dimensionata pt 20 de publicatii si a ramas una. Legal, avem nevoie de o decizie a instantei, nu se poate face fara, ca sa nu fie suspiciuni ca se face in dauna creditorilor companiei. E necesara o decizie judecatoreasca, de exemplu, si pt a putea redimensiona nr de joburi. Altfel ar fi atacabile anumite disponibilizari de contabili si alte pozitii TESA. Falimentul nu e exclus. Dar in faza asta, nu e cazul. Asta e alta procedura, atita tot.”

You May also Like...

Dumitrescu lua 17.000 de euro lunar de la SOV
24 mai 2010
Nelu a murit, trăiască Nelu!
20 aprilie 2011
Lui Felix îi merge prost cu agricultura. Producția, terenuri și utilaje, gajate la bancă
19 aprilie 2013
10 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *