Falimentul Catavencu SA, doar o "redimensionare a numarului de joburi"

Duminica, 14 martie 2010. Pe la patru si ceva dupa-amiaza, am scris, in exclusivitate, ca societatea comerciala care editeaza „Academia Catavencu” si-a cerut singura falimentul. Conform datelor publice de la Tribunalul Bucuresti, de altfel. Nu au trecut nici citeva ore si niste bloguri s-au grabit, fara nici o legatura cu postarea mea, desigur, sa scrie despre „reorganizarea judiciara” de la Catavencu SA. Fireste, doar o coincidenta, bloggerii cu pricina nu aveau altceva mai bun decit sa scrie, in acelasi timp, despre „reorganizarea judiciara” de la Catavencu SA. Dar e foarte bine ca au facut-o, asta inseamna ca diversii directori vintofagi (da, „vintofag” vine de la Vintu, sa nu existe vreo confuzie) si-au activat prietenii. Incintat de cunostinta, nu tineam neaparat sa-mi pierd respectul pentru unii bloggeri.
Nu insist: juridic, sigur ca falimentul e altceva decit „reorganizarea judiciara”. In practica, insa, de cele mai multe ori, reorganizarea judiciara sfirseste intr-un faliment rasunator. Nu stiu cum va rezolva reorganizarea asta judiciara Catavencu SA, dar stiu ca pierderile din 2008 erau de 8 milioane de euro, de exemplu. Iar in 2009 mi-e greu sa cred ca au fost mai mici. Acum, ca Catavencu SA nu mai editeaza decit „Academia Catavencu”, care a avut si ea pierderi in 2009, nu prea vad de unde va fi scos profitul ca societatea comerciala sa poata fi salvata. Dar nu m-as mira, pina la urma, sa se ajunga la o solutie: in fond, si FNI a fost o solutie. E adevarat, nu pentru aia 300.000 de fraieri care se mai judeca si acum.
P.S. Pe sms, Dragos Stanca (directorul general al Catavencu SA) mi-a povestit asa: „Nu e vorba de faliment, ci de o cerere de reorganizare judiciara. Pe care am cerut-o noi, firesc, cita vreme firma era dimensionata pt 20 de publicatii si a ramas una. Legal, avem nevoie de o decizie a instantei, nu se poate face fara, ca sa nu fie suspiciuni ca se face in dauna creditorilor companiei. E necesara o decizie judecatoreasca, de exemplu, si pt a putea redimensiona nr de joburi. Altfel ar fi atacabile anumite disponibilizari de contabili si alte pozitii TESA. Falimentul nu e exclus. Dar in faza asta, nu e cazul. Asta e alta procedura, atita tot.”

You May also Like...

Și lingăii dau faliment, cîteodată? Fredonează, Bijule!
6 mai 2011
Cine este Elena Udrea pentru Traian Băsescu?
24 martie 2013
Alegătorul pesedist sau tristețea slugii înșelate
7 februarie 2018
10 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *