Liber la șpagă de partid și de stat

Știți cît de greu poate fi făcut un dosar penal pentru șpagă? Extrem de greu. Trebuie să dovedești, cu înregistrări video și audio, că șpaga aia, în orice ar consta, s-a dat. Că a fost un șpăguitor și un șpăguit. Nu, nu e suficient să constați, ca procuror, că X e prea bogat pentru veniturile lui, unde X e politician sau funcționar public. Pe scurt, procedural, legal, procurorii nu pot nici măcar observa disproporția dintre veniturile (mici) ale unui politician/funcționar și averea lui (mare).
Asta făcea ANI (Agenția Națională de Integritate), care monitoriza, prin lege, declarațiile de avere. Acum, nu va mai face nimeni asta. E liber, bă, la furat cu sacoșa, cu cardul, cu contul, cu plicul, cu orice. Eu zic să declare neconstituționale și declarațiile de avere. Că, oricum, fără o instituție care să le verifice, te ștergi cu ele la cur. Hai, cu toții înapoi în frumoșii ani ’90, cînd se fura cu frenezie, fără fereală.
P.S. Înainte ca ANI să înceapă să funcționeze, am depus, personal, o plîngere penală la Parchetul General. Era martie 2007. Reclamam că sute de parlamentari își bătuseră joc de declarațiile de avere și le completaseră cu curu’. Nici o lege nu pedepsea măgăria. Nu există soluție nici acum în acel dosar. Dar există mii de averi nejustificate. Trăiască economia subterană de partid și de stat în patria noastră!

You May also Like...

offtopic
28 octombrie 2010
Eugen Ionescu: Note și contra-note de plată în Taksim
19 iunie 2010
Tragedia prostiei, furtului și nesimțirii marca Ponta la Educație
2 iulie 2013
8 Comments
  • Reply
    kentu' de altadata
    15 aprilie 2010 at 21:34

    cui spui toate astea?noua celor care credeam ca am votat Bine,sau celor care n-au reusit s-l aduca pe voicu si geoana la putere?
    tara vorbelor si a fricosilor!

  • Reply
    baby jane
    15 aprilie 2010 at 21:58

    adevaru’ e ca dintr-o spaga de 4 milioane de euro poti sa-ti cumperi multe. desi mi-e greu sa cred ca doar dr.b a invins sistemul de unul singur. aici si-au dat mana cu mana toata crema cu nereguli la declaratie, cu largul concurs al celor de la ccr.
    si-am avut asa o zi de kkt. ce final apoteotic. hai ca poate aud si-o gluma buna azi.

    • Reply
      sadwank
      16 aprilie 2010 at 0:48

      Pai, baby, hotnews zice ca vreo 7 din aia 9 judecatori care au ajuns la conzluzia ca ANI e putin neconstitutionala erau pe punctul de a fi verificati chiar de ANI.
      Imi pare rau, nu e o gluma…

  • Reply
    VanGhelie
    16 aprilie 2010 at 0:41

    decat o lege buna care nu se-aplica, mai bine o lege proasta care sa se aplice

  • Reply
    Cockwork Orange
    16 aprilie 2010 at 9:10

    Jegurile alea de judecători urmau să fie anchetaţi de ANI. Gata, emigrez! În Tanna!

  • Reply
    KAKA MIZE
    16 aprilie 2010 at 9:59

    BREAKING NEWS :Mai mult de jumatate din judecatorii curtii constitutionale si-au dat demisia in bloc. Au fugit de la moguli si isi fac o curte constitutionala scapata de sub control, pe banii lor. Pina se pun pe picioare, Patriciu le da bani de robe si tichii si vouchere IKEA pentru ciocanele si mobilier.

  • Reply
    barca lu' goe
    16 aprilie 2010 at 11:07

    Băi,da’ judecătorii ăia sunt inamovibili sau invomabili,că nu le am cu fineţurile astea…?

    • Reply
      sadwank
      16 aprilie 2010 at 12:13

      inamovibili, nevalabili si nelavabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *