Lovin, un blogăr pe bani publici?

Acum o vreme (prin martie, anul trecut), amicul meu Tiberiu Lovin s-a luat la trîntă, pe blog, cu „băieții deștepți” din presă. S-a lăsat repede, după ce și-a rezolvat problema cu Cornețeanu (pe care, apoi, l-a tocat constant) și cu ultimul lui angajator, Turturică (pe care, de asemenea, îl iubește necondiționat și din suflet). În preajma celor doi s-a aflat, o vreme, și Mihai Craiu. Pe care, duios, Lovin l-a alintat cu următorul titlu: „Mihai Craiu, un boier pe bani publici”. Aș vrea să vă dau un link cu articolul, dar nu pot. Pentru că textul cu pricina nu mai poate fi găsit pe reportervirtual.ro. Urme ale lui mai pot fi găsite aici (al patrulea articol de sus în jos), de unde citez începutul (cît a păstrat internetul): „Fost director general de la Trustul Intact, Mihai Craiu este un tip extrem de abil si n-are nicio greata sa se imbogateasca prin afaceri cu statul. El a profitat de pozitia sa in trustul lui Voiculescu, si-a consolidat firma, …”. Deci, numai amabilitățuri și tandrețuri, de la Tibi pentru Mișu.
Totuși, Tibi nu a vrut să exagereze cu duioșiile și nu a mai păstrat dovada iubirii față de Mișu, pe blog. Nu în forma asta exagerat de elegantă, cu „boier pe bani publici” și alte perversiuni. Însă, vorba poetului, nimic nu se pierde, totul se transformă. În bani. Și tot pe blog. Așa că, după ce a dispărut textul cu boieria de la buget, a apărut un banner lăfăit pe frontispiciul blogului lui Lovin, în dreapta, chiar lîngă titlul onorabil „REPORTER VIRTUAL”. Din banner, însă, se ajunge pe bune în site-ul boierului Craiu: Media Consulta International, firma de suflet a boierului.
Și mai e: de la dragostea platonică cu boieria, Lovin a trecut la tantrism financiar. Dovada, aici – al șaselea paragraf, cu titlul „Parteneri” (și, neapărat, citiți și comentariile cu numerele 6, respectiv 7, ale acestei postări).
Iar restul e banal: amicii lui Mișu sînt și ai lui Tibi, dușmanii lui sînt și inamicii reporterului virtual. Desigur, o chestiune de compatibilitate și de telepatie contabile, nimic personal.
Singura problemă e că, de la atîta compatibilitate cu Mișu, se nasc incompatibilități cu alții. Cu HotNews.ro, de exemplu, care sînt complet neinteresanți cînd scriu, pur întîmplător, despre Craiu și noile lui afaceri cu statul, via SOV.
Deci, de final: dacă Mișu e un boier pe bani publici și Tibi ia bani de la Mișu, atunci Tibi e un blogăr pe bani publici?

You May also Like...

Mihai David, fost director PSD la Hidroelectrica, actual afacerist privat cu Hidroelectrica
11 aprilie 2013
De data asta, Gâdea a fost doar prost, nu hoț: n-a știut sau n-a marșat la șantajul prestat de Sorin Alexandrescu
29 iulie 2013
Asta-i viața: Toma îl iubește pe Alistar care-l iubește pe Felix
19 ianuarie 2014
7 Comments
  • Reply
    mihai
    1 iunie 2010 at 10:32

    imi place cum se complimenteaza:
    „cu consideratie
    Mihai Craiu, un boier pe bani publici”,
    „Multumesc mult pentru tot!
    Cu respect,
    Tiberiu Lovin, viitorul boier pe bani publici si privati 🙂 .”
    Imi aduc aminte de stenogramele cu Catalin Voicu 😀

  • Reply
    soacra lu' Geoana
    1 iunie 2010 at 13:22

    Daca facem un exercitiu de imaginatie, ne putem gandi ca bannerul cu pricina a aparut conform contractului , si fiindca Misu nu a bagat banii la timp, Tibi s-a speriat,s-a enervat si a vorbit urat de Misu. Intre timp a aparut bannerul ca asa trebuia, si probabil, intr-un tarziu au intrat si banii in contul lui Tibi. Aaaa..eu nu vorbesc de contracte de publicitate, nu, nu. Or avea si alte afaceri impreuna, o consultanta , prestari servicii,..ceva. D-asta zice Tibi „pe bani publici SI PRIVATI” . Adevarul e ca boierii cu firme de consultanta, sunt in general pe bani publici, iar colaboratorii trustului Intact platesc prost si rar. Deci, s-ar putea sa am dreptate.
    PS: cum o fi sa lucrezi pentru Turturica….!?

  • Reply
    antefan
    1 iulie 2010 at 22:57

    Semidoctul perfect adaptat timpurilor .Si un monument de fariseism!

  • Reply
    antefan
    1 iulie 2010 at 22:58

    despre TIBERIU LOVIN vorbesc!

  • Reply
    Tzaranushul Virtual
    3 august 2010 at 20:45

    Asta nu e un simplu blogger , e un blogger periculos , cel putin asa se vede el pe sine insusi , vezi aici : http://reactiiacide.blogspot.com/2010/01/deontologu-lu-peste.html

  • Reply
    Lovin citește (gînduri) și scrie (prostii) « prisacariu
    4 august 2010 at 15:22

    […] P.S. Fiorosul meu “atac” la adresa lui Craiu se găsește aici. […]

  • Reply
    Stergerea de pe Internet pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu.
    23 august 2011 at 6:09

    […] A, ps, ca sa nu ramineti cumva cu impresia ca de fapt unii-s mai buni sau altii mai nasoi in hirdaul asta : Aș vrea să vă dau un link cu articolul, dar nu pot. Pentru că textul cu pricina nu mai poate fi găsit pe reportervirtual.ro. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *