S-au sacrificat judecătorii CCR pentru Boc & Băse?

Mircea Marian așa zice. Iar dacă are dreptate, adică dacă premisele lui (că Boc & Băse preferă să crească taxele și să destabilizeze economia doar ca să-și păstreze mandatele) sînt corecte, atunci premierul și președintele suferă de autism grav.

You May also Like...

Banias se ascunde în spatele lui Băsescu
31 mai 2011
Se pregătește marea spălare de bani a Guvernului
30 decembrie 2010
Pariu că Baconschi nu are atîta onoare încît să demisioneze?
5 ianuarie 2011
6 Comments
  • Reply
    John DOE
    27 iunie 2010 at 13:22

    Adică până acuma aveam parlamentarii care îşi votau tot felul de pensii şi salarii şi privilegii, că deh, ei fac legea. Şi am ajuns pentru asta să-i urâm. De acuma avem pe lista urii şi clasa magistraţilor, care îşi poate legifera – fără nici un alt drept de veto al altcuiva – propriile avantaje băneşti. O fi şmecher Băse dar, la urma urmei, nu merită să-i urâm? Băse ni-i arată cu degetul în interes propriu. Dar nici ei nu se străduie parcă deloc să nu se comporte în aşa fel încât să nu ai ce arăta la ei. Ba dimpotrivă.
    E o dilemă destul de veche: cine îi supraveghează pe supraveghetori (Quis custodiet ipsos custodes)?
    Nicicum nu-i bine pentru noi, sclavii. Fie că-i dăm gir unui preşedinte să-i ţină pe toţi de momiţe, şi atunci or să cânte toţi după cum vor el, fie îi lăsăm să fie liberi să-şi poarte singuri de grijă ca mai mari ai noştri, şi atunci îşi vor proteja numai interesele lor de clan.
    Şi nici nu poţi să-i dabarasezi nici pe unii nici pe alţii, că la final ajungi să faci doar o rotaţie de cadre. Altceva nu se schimbă.
    Aşa că nu ne rămâne decât fie să aplicăm zicala „if you can’t beat them, join them” – dacă putem fi ca ei, fie să-i bombardăm hâtru de pe margine cu dispreţul nostru, şi să încercăm să supravieţuim cumva alături, pe lângă, pe sub, printre, pe după aceşti răi necesari. 😛 Stuchi-i-ar mâţili pă toţi! 😛

  • Reply
    Cockwork Orange
    27 iunie 2010 at 17:09

    Basescu & Comp. sunt la fel ca toti ceilalti: ar face orice pentru putere. Ce, pana acum nu ati primit numai praf in ochi si manipulare? Iar cat despre magistrati ce sa spun, in facultate baietii de la drept nu prea straluceau de intelighentie iar examenul de intrare in magistratura e un fel de test de memorie si pile. Spirit civic, implicare sociala etc. a auzit cineva de ele? Un judecator in occident castiga destul de bine dar nu raportat la mediul privat. Un macaragiu calificat si cu experienta castiga mai mult.

  • Reply
    ciprikus
    28 iunie 2010 at 0:05

    Singura solutie alta Constitutie…..dar sa ne-o faca americanii 😀

  • Reply
    arletty
    28 iunie 2010 at 11:44

    Off topic
    Prise, parcă ne spuneai că soluţia Turcescu pentru şefia SRTV e bătută în cuie. Uite că a fost demult scoasă din cuie şi a căzut definitiv :(((

    • Reply
      prisacariu
      28 iunie 2010 at 13:01

      de acord, așa am spus. se pare că, de cînd am spus eu pînă acum, lucrurile s-au schimbat. iar eu am fost plecat din patrie și nu am apucat să mă updatez cu noile șușanele

  • Reply
    Marius Delaepicentru
    28 iunie 2010 at 12:18

    Păi, haideţi să vedem. Am clocit un test de venalitate pentru magistraţi. Ştiţi unde-l puteţi găsi. Aflăm mai spre toamnă dacă s-au sacrificat pentru Băse şi Boc, sau ne-au sacrificat pe noi pentru magistraţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *