Pohta ce-a pohtit IT Morar

S-a dus dracu’ de tot și diplomația asta românească dacă a ajuns urechistul de IT Morar consul. Și mă gîndesc numai la nenorocirile alea de texte de la rubrica „Fincă”, din Cațavencu, pe care nu și le-a asumat niciodată sub semnătură proprie. Nu de alta, dar erau numai zvonuri și bîrfe de doi lei, cel mai adesea reglări de conturi ale unor prieteni de-ai lui, care îi dădeau lui Morar textele de-a gata. Iar el, săracu’ studențel comunist crescut mare la cursurile de judo cultural, uneori nici nu punea diacritice sau virgule, le livra pentru publicare așa anemice și agramate cum le primea. Sper, deci, ca acel consulat de la Marsilia să aibă un corector bun. Sau, dacă nu există așa ceva, rog MAE să angajeze de urgență un astfel de specialist. Sigur, cum va scrie Morar pe acolo e cea mai mică problemă; aia uriașă e, de fapt, ce va scrie. Și din ce surse.
Să notăm, însă, ce e cu adevărat grav pentru redacția Cațavencu, pe care Morar o lasă în urmă. În primul rînd, Bușcu nu va mai avea ecou, deci vocea deontologului naționale cianurat va fi din ce în ce mai stinsă în lipsă de clonă. În al doilea rînd, ăia micii care mai scriu texte de informație pe acolo își vor lua mai puține mui de la subiecții fincă-urilor lui Morar. Pe care subiecții le-ar da lui Morar, dar nu v-am zis că omul nu semnează?
P.S. Salutăm exclusivitatea JN și ne cocoșăm de rîs la opiniile RTV. Păi, de aia am murit noi la loviluție și, b) s-au împăcat studentul comunist Morar cu propagandistul comunist Tatulici în Noua Zeelandă, ca să se pișe RTV pe noul consul al României la Marsilia?!

You May also Like...

Surse scurse
18 februarie 2011
Kamikaze ca la mama acasa: cu stewardese si japonez
15 martie 2010
De data asta, Gâdea a fost doar prost, nu hoț: n-a știut sau n-a marșat la șantajul prestat de Sorin Alexandrescu
29 iulie 2013
30 Comments
  • Reply
    Victor Ciutacu
    8 septembrie 2010 at 0:47

    N-am gandit tocmai rau cand mi-am inchipuit ca ti-as putea lumina seara 🙂

    • Reply
      prisacariu
      8 septembrie 2010 at 0:55

      ați fost buni, parol! da’ știi la ce mă gîndeam: nu era mai potrivit un post, pentru morar, aici? ce vă zic sursele voastre din MAE?:D

  • Reply
    John DOE
    8 septembrie 2010 at 7:52

    Marse Iezu:
    Alon-zonfon dio laa ciaa-nuu-ură
    Monjur dio gloar eee taaa-riveee…

  • Reply
    David Morar
    8 septembrie 2010 at 9:21

    Cata decenta intr-o singura postare. Ce bine ca sunteti consecvent in parerile de acum si cele de cand va era sef. Ce bine ca aveti cuvinte de lauda pentru cei cu care ati lucrat. Ce bine ca va vedeti lungul nasului cand vine vorba de activitatea profesionala.
    Ca sa nu cadeti de fraier, ca si la gluma lu’ zoso, va anunt de pe acum ca e vorba de ironie in comentariul asta. Deci, mult succes cu ziarul si cu contul fals de facebook. Felicitari pentru coloana vertebrala.
    A, si inca o chestie, sa-i rugati pe colegii dumneavoastra mai vechi sa va spuna cum au ajuns ei la Catavencu, cine i-a adus, cine i-a ajutat, cine le-a publicat primele compuneri studentesti, etc. Asta asa, ca sa vedeti ce au insemnat unii pentru Catavencu. Nu ca nu ati fi stiut dinainte, dar macar asa, preventiv.
    Fara respect,
    david

    • Reply
      prisacariu
      8 septembrie 2010 at 9:42

      tinere, it morar nu mi-a fost niciodata sef. ci taman pe dos. dar, te rog, nu insista sa-ti povestesc

  • Reply
    baby jane
    8 septembrie 2010 at 9:34

    domnu’ domnu’ ma scuzati, da punctu’ a) unde ie? daca a fost o figura de stil a fost foarte tare!
    in alta ordine de idei, nu-mi vine sa cred de rubrica finca :(. desi daca stau bine sa ma gandesc, ultima data cand am citit (din greseala dlui de la ziare) Catavencu – mai precis rubrica „barfe,smenuri,susanele”- am avut aceiasi senzatie de penibilitati pe care le poate debita oricine. trist.
    PS: te rog, nu te imprieteni prea mult cu cei de la antene. mothers know best!

    • Reply
      baby jane
      8 septembrie 2010 at 9:36

      * ma rog, era mother knows best 😀

  • Reply
    David Morar
    8 septembrie 2010 at 9:52

    I-auzi.
    Unu la mana, sunteti niste jegosi pentru contul ala fals de pe Facebook.
    Doi la mana, cate anonime ai semnat matale cu „biroul de investigatii” nu mai vorbim.
    Trei la mana, ia zi de cate ori i-ai zis in fata sau, ma rog, pe email, ca nu are curaj sa semneze, ca nu stie sa scrie, ca isi pune prietenii sa ii scrie textele, etc. cat timp lucrai la catavencu. Vitejisme din astea arata caracterul.
    Patru la mana, deabia astept sa va certati intre voi, si sa vad cum va injurati intre voi ma rau decat ii injurati acum pe cei care au ramas. eu pariez pe o cearta intre matale si alex cautis.
    hai pa.

    • Reply
      prisacariu
      8 septembrie 2010 at 10:05

      copile, revino-ti in simtiri! unde-ai invatat sa vorbesti asa? sper ca nu acasa la musiu consul! da, ala care facea spume la gura ca nu-i bag prostiile alea de la ‘finca’ in catavencu, ba mai mult, ca ii verificam informatiile, sa nu ne alegem cu procese. sau macar incercam. pina cind m-a pirit la buscu, care l-a mingiiat pe cap si i-a dat voie sa-si marcheze rubrica din nou cu rahaturi

  • Reply
    David Morar
    8 septembrie 2010 at 10:16

    Deci ramane cum am stabilit cu anonimele lu matale si cu contul de facebook.
    Sa vorbesc cum? Am zis rahat o data? Vai domnu’ puritan. Hai sa vorbim despre educatie, despre cum nu scuipi unde ai mancat o paine, despre cum daca nu veneau niste baieti cu un sponsor si acuma stateai sa „corectezi” sau sa „verifici” texte date de unii sau de altii. Ia zi, matale cate rateuri ai dat, cu informatii verificate? Hai ca esti simpatic asa cum te enervezi tu. Repet, nu pot decat sa imi imaginez cate dejectii o sa arunci in capul celor care o sa plece de la kamikaze, sau cand o sa pleci matale de la kamikaze, oameni cu care te ai bine acum.

    • Reply
      prisacariu
      8 septembrie 2010 at 10:56

      tinere, ești obositor și suferi de aceeași manie ca genitorul tău: repetabilitatea obsesivă și găunoasă. hai, ți-am publicat și comentariul ăsta, acum du-te în camera ta. poți să-i zici lu’ musiu consul că ți-ai făcut datoria și să nu-ți mai ceară, că nu ți le mai public.

  • Reply
    Alex Cautis
    8 septembrie 2010 at 11:09

    @David
    Draga David, eu personal nu m-am certat nici macar cu Doru Buscu (pe care l-am invitat, nu numai eu, sa plece impreuna cu noi de la Vintu) daramite cu Catalin. Tatal tau mizeaza pe certuri, a dovedit-o de atitea ori la Catavencu cind isi fixa o tinta-om si-l toca la nesfirsit ( Cornel Ivanciuc, Mircea Toma, eu avem o experienta vasta in sensul asta). E normal sa-ti aperi parintele, dar nu cu pretentia ca stii ce a fost in anturajul lui si as spune, nici macar cu pretentia ca-l cunosti prea bine. Acasa poate era un inger, la locul de munca e un ins care-ti provoaca sila. Daca ar reusi sa fie mereu ca acasa, cum il stii tu, ar fi un om extraordinar. Nu-mi raspunde. Mersi.

  • Reply
    heblu
    8 septembrie 2010 at 11:52

    observ o mare diferență între tată și fiu. e uriașă! fiul a mai deschis, totuși, o carte de gramatică. n-a deschis-o chiar pe toată, le mai dă și el cu mucii-n fasole, da’ orișicât, e la ani lumină de ta-su.

  • Reply
    KAKA MIZE
    8 septembrie 2010 at 12:03

    ITM-ul a pus botu’! Comentariile nu isi mai au rostul, baiatu’ si-a luat ciolanu’ si a trecut la cotet sa-l roada pe baza competentelor in limba franceza si a asemanarii lui cu Blaga, care a invatat din mers cum e cu diplomatia. E nasol de copchilu’ asta, care se chinuie sa-si apere tatal. Cind vezi ca tac-tu maninca din piinea framintata pe sub birouri de minutele dibace ale lu’ Udrea si celorlalte vestale, parca inghiti si tu cu noduri. Oricum, din toata povestea asta am inteles ca mai avem un Blaga si noi, ca prostii, nu stiam. Asteptam cu interes „Trilogia cosmologica” lasata de Blaga in stadiul de proiect si Nobel-ul ala pe care n-a mai apucat sa-l ia. Dajtept, Morar asta, e bun si de dipotat!

  • Reply
    ElCucui
    8 septembrie 2010 at 12:58

    În 2006, într-o noapte de sfârșit de august, la Sfântu Gheorge, Jud. Tulcea, eu și Liviu Mihaiu încercam să îl convingem pe Vulpe Sorin să nu vândă Academia Cațavencu. Nu contează cui. De partea noastră se situa și Mircea Toma – cu drept de vot, spre deosebire de mine. Iată ce am profețit personal pentru următorii trei-cinci ani:
    1. Toți seniorii o să-și bage picioarele imediat după marea încasare √
    2. Juniorii o să plece și o să-și facă alt ziar √
    3. Mircea Toma o să se separe definitiv de Academia Cațavencu √
    4. Academia Cațavencu o să dea faliment √
    5. Ioan T Morar o să plece definitiv în Franța √ (?)
    P.S. Oare un post de futurolog-general n-o exista pe lângă Președinție, pe la Externe? Că mă califică rezultatele și pe mine…

    • Reply
      baby jane
      8 septembrie 2010 at 13:18

      OAU

      • Reply
        ElCucui
        8 septembrie 2010 at 13:38

        Să fie prophecy fulfilment sau wishful thinking? Prima mă sperie, da’ a doua mă-ngrozește!

        • Reply
          baby jane
          8 septembrie 2010 at 14:18

          de ce? ai putea sa-ti faci un wishlist beton:
          1. pace mondiala
          2. …
          3. happy happy joy joy
          4….
          nu neaparat in ordinea asta

          • ElCucui
            8 septembrie 2010 at 15:25

            Nu prea îmi ies ăstea foarte pozitive. Mai mult la stricăciuni o nimeresc. Uite, aș putea să mă concentrez, de exemplu, să nu=i semneze Boc numirea lui ITM. Dar nici nu vreau să mă gândesc la asta! Nu vreau să-mi stric ‘lucrarea’ de acum 4 ani. (Ah! Nici nu trebuia măcar să mă gândesc la asta! Acum deja visul lui e în pericol! Cam într-o oră vor apărea deja alte două-trei obligații de prin PDL. Auch! Nu trebuia să mă provoci! O să mă blesteme!)

          • ElCucui
            8 septembrie 2010 at 15:29

            Vezi? De-aia mă-ngrozesc uneori…

          • baby jane
            8 septembrie 2010 at 15:39

            :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  • Reply
    heblu
    8 septembrie 2010 at 13:09

    punctul 5 imi da sperante ca in tara asta se pot intampla si lucruri bune.

  • Reply
    Richard
    8 septembrie 2010 at 13:57

    http://www.paginademedia.ro/2009/05/bogdan-naumovici-autorul-ultimei-campanii-rosia-montana-nu-sunt-cunoscut-pe-piata-drept-un-mercenar-fara-scrupule/
    E cu manta asta…

    • Reply
      ElCucui
      8 septembrie 2010 at 16:00

      Are dreptate. Dacă nu avea scrupule, mă chema pe mine, care am mai mulți cititori la Bucătăria pentru toți decăt toți ziariștii ăia la un loc. Și nu să beau apă cu cana din lacul cu cianuri… Io făceam un borș pescăresc, la ceaun mare, chiar pe malul gârlei. Cică iese un borș din carasul cu blană, dacă mai pui și un somotei cu marsupiu și vreo două știuci cu mânuțe… Mamă, mamă!

      • Reply
        baby jane
        8 septembrie 2010 at 16:09

        :)))))))))))))))) ElCucui in forma de zile mari!!!!

        • Reply
          ElCucui
          8 septembrie 2010 at 16:28

          Nu. Mai bine fără caras cu blană. Că se curăță greu. Mai greu ca bibanul! Te chinui mult să-l pârlești la flacără oxi-acetilenică. Merge mai ușor cu aruncătorul de flăcări, dar, din păcate, nu ai voie cu napalm pe malul lacurilor din NZ.

  • Reply
    ElCucui
    8 septembrie 2010 at 17:35

    Auzi, Prise? Oare ‘Instituția Iertării’ o funcționa și la Gabi Stănescu (zis ‘Frățioru’ pe vremea când deținea funcția de subofițer de presă la Cațavencu, înaintea ta http://morar.catavencu.ro/2010/07/26/subofiterii-acoperiti-din-presa/)?
    Că ‘Frățioru’ e consul-general la Lyon și mă gândesc că l-o convoca și pe el ambasadorul la Paris când o fi șprițul de ‘bun venit’…

    • Reply
      prisacariu
      8 septembrie 2010 at 18:06

      ca civil liber cugetator de presa, tre’ sa-mi intreb liberul arbitru, sa vad ce zice. daca e cazul, aduc un liber arbitru strain, sa se invoce si SIE in context

      • Reply
        ElCucui
        8 septembrie 2010 at 18:27

        mă întrebam dacă ‘Instituția Iertării’ funcționează și în cazul ofițerilor activi, precum Gabi Stănescu. Că pentru ‘foști colaboratori’ gen Cornel Ivanciuc am văzut că duduie!

  • Reply
    Talentatul domn Morar | Lupta pentru Roşia Montană
    8 septembrie 2010 at 17:59

    […] In al doilea rand, sa nu va faceti iluzii ca domnul portavoce a Gold Corporation a incheiat activitatea. Mai devreme sau mai tarziu, va reveni la primele iubiri, inclusiv propaganda RMGC, caci este un om care mizeaza pe certuri si tocat la nesfarsit. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *