Intrarea delegațiilor la Olimpiada de la București din 2020 se va face pe autostrada suspendată

Mărturisesc că mă găsesc din ce în ce mai naiv, în ciuda faptului că îmbătrînesc și, ca și cum nu ar fi fost suficient, mai și trăiesc în România. Ultimul prilej ca să-mi testez inocența a fost știrea că Sorin Oprescu e supărat. E iritat, e furios că membrii Consiliului General al Bucureștiului nu au votat pentru propunerea primarului ca Bucureștiul să-și depună candidatura la organizarea Jocurilor Olimpice (de vară) din 2020. Dar Oprescu are și argumente: „Este un proiect rational, avand perspectiva de a transforma orasul intr-unul competitiv. Am in continuare increderea ca acest proiect va fi unul de relansare economica, ar crea locuri de munca, ar atrage investitii in infrastructura (…) N-am sa renunt la idee si voi face demersurile necesare in continuare” (sursa).
Mărturisesc iar: nu sînt doar naiv, sînt stupefiat! Pentru că Oprescu crede că proiectul ăsta cu olimpiada e „rațional” și va „atrage investiții în infrastructură”. De unde, Oprescule? De la bugetul Capitalei, ăla care a vrut să renunțe la a mai subvenționa gigacaloria astă-vară dar a renunțat între timp? Sau de la ăla al Guvernului, care are nevoie de FMI ca să treacă iarna deși a tăiat salariile cu 25%? Iar dacă nu e vorba de nici unul din cele două bugete, de unde vin investițiile alea?
Dar știi, Oprescule, cam care-s investițiile pe care le presupune un astfel de eveniment? Ia uite ce zicea, în 2004, ministrul de Finanțe grec, George Alogoskoufis: „Alogoskoufis said that the largest proportion of expenditures was carried out in 2003 and 2004, noting that the initial forecast put the cost for the Olympic Games at 4.5 billion euro, while the overall cost (state and private funding) was estimated to reach 8.954 billion euro, not including the cost of projects that were completed or the construction of which were accelerated due to the Games, but which had been planned for construction regardless of the Games. Those projects included the Attiki Road highway, Athens’ new Eleftherios Venizelos international airport, the tram, and the suburban railway. Of that 8.954 billion euro total, an estimated 7.202 billion was footed by the State, with the remaining 1.752 billion euro coming from the Athens 2004 Organizing Committee (ATHOC) and financed by the committee’s revenues from ticket sales, television broadcast rights, Olympic-logo product sales, and sponsorships” (sursa).
Subliniez: „Of that 8.954 billion euro total, an estimated 7.202 billion was footed by the State”. Deci, de la privații ăia (sau ăilalți) care te-au susținut în campanie ca să le dai doi lei din contracte cu Primăria nu prea poți aștepta finanțare, zic și eu.
Dar, ca să nu ziceți că sînt un om rău, am să-i recunosc și meritele primarului. Primul ar fi că deja pregătește parcările pentru Olimpiadă iar al doilea că și-a trimis oamenii să se documenteze direct la sursă. Sau, mă rog, pe aproape, da’ sigur se vorbea grecește, deci e același lucru.

You May also Like...

Huooo, părtinitorilor care nu sîntem!
17 februarie 2011
Despre anticorupția inumană, pașa Voiculescu și boierul Năstase
2 februarie 2011
Nu mai chinuiți jurnaliștii EvZ cu zvonuri de vînzare!
19 august 2010
6 Comments
  • Reply
    aura
    18 decembrie 2010 at 14:03

    http://www.wall-street.ro/top/Economie/96181/TOP-10-Ce-am-aflat-in-ultima-saptamana/7/4-Am-cazut-pe-locul-73-in-topul-celor-mai-performante-metropole-in-vreme-de-criza.html

  • Reply
    AntiGelu
    18 decembrie 2010 at 17:05

    Si uite asa am ajuns sa platesc eu grecilor olimpiada si pensiile.
    Oprescu sa aduca sportivii in gradina Carpatilor, unde sa fie intampitati de negoițe (fotomodele minore) costumate doar cu o frunza minuscula si conduse de o blonda cu un paj scund si cu ochelari. Sloganul: „Sa va intreceti bine, hă hă hă”

  • Reply
    John DOE
    18 decembrie 2010 at 17:46

    O fi frustrat omul că nu se vorbeşte destul despre el pe la televizor. Şi are nevoie să se laude şi el la următoarea campanie cu ce a vrut el să facă, dar nu l-a lăsat sistemul ticăloşit.
    Că acuma… hai să fim serioşi. Cred că Bucureştiul şi dacă ar candida singur, tot n-ar câştiga aşa ceva. Şi dacă totuşi, Doamne fereşte, ar câştiga, cred că am fi primii care am cere o amânare a olimpiadei pe motiv de contestare a licitaţiilor şi neterminare a lucrărilor la timp. Apoi le-am prezenta olimpicilor machete sau filmuleţe 3D cu locurile în care ar trebui ei de fapt să stea, spunându-le că dacă ne votează şi la următoarele alegeri, siiiguur vor avea gata satul olimpic şi toate dotările necesare pentru desfăşurarea competiţiei…

  • Reply
    spik
    18 decembrie 2010 at 17:47

    ca-s la berarie sau la primarie, toti doresc recunoastere si vor sa stea „la dreapta tatalui”.
    si banii ca banii,dar pana la panglica mai greu i-o fi lui oprescu sa scoata inca doua mandate.sau proiectu-i amanet?…:))
    …asta merge unsa cu capitala dunareana a lui udrea:)))))

  • Reply
    zulu
    19 decembrie 2010 at 16:47

    dupa umblaciunile de pe la greci vrea si el „sătul” olimpic

  • Reply
    CPH rider
    20 decembrie 2010 at 1:19

    Ma gandeam … cat de mult l-au urat bucurestenii pe Videanu ca sa ajunga sa-l voteze pe Oprescu?!?! Oricum, as vrea sa stiu ce fel de carte are el pe noptiera, de se trezeshte cu astfel de tampiutze in cap, si pe care le mai si impartasheshete cu noi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *