Cum să fii jurnalist fără să fii

Ca necrofag, jurnalistul de care am să vă vorbesc e destul de bun. Ca orice necrofag, însă, poate hărțui și o pradă în agonie, dacă interesele i-o cer. Ca jurnalist, însă, necrofagul de care am făcut vorbire mai are de făcut niște upgrade-uri ca să merite titulatura. Mai ales pe partea de onestitate. Dar astea-s chestiuni periferice, nu de asta ne-am adunat noi aici. Ci ca să constatăm că acest tip, care poartă fraudulos legitimație de presă, e conștient de asta. Deci, are discernămînt. Bun, asta înseamnă că poate răspunde pentru tîmpeniile pe care le scrie. Ultima se intitulează „Cum fac alții presă”. Și ce descoperire face necrofagul? Că în presa străină (germană, de data asta) există niște cititori de presă românească, care pot compila decent niște informații și încropi un text cu ele, pentru publicul german. Care text, doar decent, e o relatare seacă și neutră despre o poveste penal-politică din România. Motiv suficient pentru necrojurnalist să se extazieze profesional și să ne lase să înțelegem că avem mare noroc cu nemții ăștia compilatori, că pe presa noastră proastă și ticăloasă nu ne putem baza. Ceea ce nu e chiar greșit. Dar e foarte de căcat cînd vine din tastele unui jurnalist care ar trebui să profeseze deștept și onest, nu doar să se dea impresionat cînd o fac „ăia de afară”. Pentru că, dacă doar de asta e în stare, nici măcar la Puterea (moștenitorul Gardianului, fițuica de wanker-i, milițieni texani) n-ar trebui să i se permită să scrie.

You May also Like...

Cine trage de falimentul Catavencu SA?
12 martie 2010
FOTO Relatare despre vizita lui Crin la Madrid: patru zile, o singură întîlnire oficială
30 octombrie 2012
Cozmin Gușă la TVR: "Ponta e un copil care nu a confirmat" și "Antonescu e sub tutela lui Voiculescu, nu poți să accepți așa ceva decît dacă ești șantajat"
15 aprilie 2013
6 Comments
  • Reply
    bella
    3 februarie 2011 at 8:00

    sutu asta e o mare sulfa! suge si el (cu sau fara batista) pe unde poate.

  • Reply
    postacu scelerat
    3 februarie 2011 at 11:53

    asa, in amintirea vremurilor bune cind erati colegi, ai putea spune cu subiect si predicat de la cine ridica banii sutu.

  • Reply
    Google Team
    3 februarie 2011 at 13:18

    Stimate dle bloger Prisecariul,
    Va informam ca softurile noastre au cautat in textul dvs dupa tag-ul „wanker” si, cum nu l-au gasit, am decis sa va atragem atentia. Sintem convinsi ca ati gresit numai din dorinta de a-l face pe numitul bloger Sutul cum ati zis in tag. Speram sa corectati in cel mai scurt timp.
    Ca multumim inca o data.
    Google Team

    • Reply
      Domnul Sicu
      3 februarie 2011 at 15:09

      haha se vede ca au folosit propriul Google Translate la traducerea mesajului!

  • Reply
    greenisthenewred
    3 februarie 2011 at 14:17

    hrebenciuc.

  • Reply
    ciprikus
    3 februarie 2011 at 14:56

    ce sugau….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *