Diplomatul Ponta față cu exhibiționistul & bufonul Sarkozy

Victor Ponta a fost desemnat premier al României. Luni, pe 7 mai, cabinetul său se va confrunta cu Parlamentul. Dacă va izbîndi, Ponta va fi premier cu acte-n regulă. Cînd Ponta se va prezenta în fața Parlamentului,  se va ști deja dacă, cu o zi înainte, Sarkozy va fi cîștigat sau nu prezidențialele din Franța. Iar dacă Sarkozy va fi iar președinte al Franței și Ponta premier al României, aștept cu mare interes întîlnirea celor doi. De ce? Să vedem dacă Ponta o să-i spună și personal lui Sarkozy ce a scris despre el pe blog. O mostră: „Nicolas Sarkozy este azi un simbol al politicianului demagog,  populist fara limite, total lipsit de valori si scrupule, fara o viziune clara si coerenta, cu grave conceptii autoritare si antidemocratice, exhibitionist si chiar bufon – adica un Basescu al Frantei (din pacate replicat si in alte tari europene, daca ne gandim la Berlusconi, Viktor Orban, Boiko Borisov). Acest mod de a face politica este responsabil de criza prin care trece intreaga Europa si din care UE nu poate iesi decat printr-un alt tip de leadership.” (articol integral aici).
Sper, deci, că limbajul politicianului de opoziție Ponta îi va face foarte bine premierului Ponta și, prin extensie, cetățenilor țărișoarei, care așteaptă o relație mult mai bună a României cu greii UE.
Și, că tot vorbeam de UE, iată ce crede Ponta despre absorbția fondurilor europene (conform titlului unei postări de pe același blog al lui): „Moțiunea de cenzură ar fi trebuit să se numească <Doar 6,5% fonduri luate de la UE și doar 31,4% venituri bugetare în PIB>” (de aici).
Păi, în cazul ăsta, de ce îl păstrează Ponta pe performantul de 6,5% Leonard Orban în Guvern?
E greu cu guvernatul ăsta, nu-i de colo. Dar noi sîntem răbdători. Și ne rugăm să cîștige Hollande în Franța, desigur.

You May also Like...

Cozmin Gușă la TVR: "Ponta e un copil care nu a confirmat" și "Antonescu e sub tutela lui Voiculescu, nu poți să accepți așa ceva decît dacă ești șantajat"
15 aprilie 2013
PNL dă o șansă tinerilor
3 septembrie 2012
Asta-i viața: Toma îl iubește pe Alistar care-l iubește pe Felix
19 ianuarie 2014
6 Comments
  • Reply
    Gigi Nicolau
    29 aprilie 2012 at 16:38

    Cred ca e o mica inadvertenta in articolul dvs, domnu Prisecaru: Hollande nu candideaza in Olanda?

  • Reply
    Nicolae
    29 aprilie 2012 at 19:59

    Gigi, nu esti la curent cu noutatile? De acu’nainte candidatii dintr-o tara UE candideaza in alta tara UE. Asa, la comun, ca CSI sau SUA. Asa ca olandezul Hollande a vrut sa candideze in Franta. La fel ca si ungurul Sarkozy, tot in Franta. Sunt tare curios: ce tara va alege Crin? Dar banuiesc ca, o tara nordica, unde noaptea tine juma’ de an.

    • Reply
      Gramofonu'
      2 mai 2012 at 3:01

      Da, va fi presedintele Norvegiei.

  • Reply
    Ion
    29 aprilie 2012 at 22:54

    Cum dracu’ am avut noi ghinion sa vina sa câștige , de doua ori, la noi , in Romania, un roman ? Ce- i ( ne)drept si chior … Ma mir ca nu l-am pus împărat si scăpam de cheltuielile astea cincinale.

  • Reply
    Ponta, înapoi la școală. Școala vieții « prisacariu
    7 mai 2012 at 12:00

    […] Ponta studiază intens manierele elegante de politică externă. Și, după ce l-a făcut de merde pe Sarkozy, i-a venit mintea aia de pe urmă a premierului român și și-a cerut scuze. Citez: […]

  • Reply
    Schengen: Ponta și-a luat țeapa anului de la prietenul socialist Hollande | prisacariu
    26 septembrie 2013 at 12:30

    […] Vezi, Victoraș, cum vorbele de ocară pe care le-ai aruncat în diplomație (cum ziceam aici) se întorc urît împotriva […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *