PSD se pregătește, iar, să voteze

Săptămîna viitoare, PSD se joacă de-a congresul. Secretarul general Liviu Dragnea a anunțat presa că nu vor fi incidente la vot, cum s-a întîmplat la convenția PDL, pentru că se va utiliza un sistem de tip electronic, infailibil. Iar Dragnea, după cum ne-a spus DNA într-un comunicat de acum vreo șapte luni și șapte zile, se pricepe. Bine. Penal de bine, chiar. Iată cît de bine:
„Ca răspuns la solicitări ale reprezentaților mass-media, formulate în baza Legii nr.544/2001, Biroul de informare și relații publice este abilitat să transmită următoarele:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față de DRAGNEA NICOLAE LIVIU, secretar general al unui partid politic, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:
– folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,
– asociere pentru săvârșirea de infracțiuni,
– instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secției de votare ori de către alte persoane,
– instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului.
În rezoluția de începere a urmăririi penale, procurorii au reținut că există indicii temeinice că, în calitate de secretar general al unui partid politic, învinuitul Dragnea Nicolae Liviu și-a folosit influența și autoritatea funcției în vederea obținerii unui folos nepatrimonial pentru partid, respectiv a unei prezențe de minimum 60% la votul de la referendumul din 29.07.2012, care să garanteze validarea acestuia. Astfel, acesta a inițiat o asociere formată din numeroase persoane (președinți și membri ai secțiilor de votare coordonați de responsabili locali și județeni, președinți de organizații județene și locale, precum și primari ai partidului), iar scopul asocierii era săvârșirea de infracțiuni prevăzute de Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului.
În acest sens, a fost utilizat un sistem informatic complex ce permitea unui număr restrâns de persoane să obțină, în timp real, informații despre numărul de votanți și modul cum s-a votat în secțiile de votare. Astfel, oră de oră, coordonatorii partidului aveau reprezentarea prezenței la urne, identificând secțiile de vot cu prezență slabă.
Sistemul informatic a asigurat comunicarea de date, mesaje, ordine și recomandări cu conținut ilicit, destinate coordonatorilor și/sau membrilor secțiilor de votare și altor persoane, în vederea măririi artificiale a numărului de votanți.
De asemenea, învinuitul Dragnea Nicolae Liviu a constituit un sistem național de influență pentru a determina autoritățile publice centrale, județene și locale aflate sub controlul politic al formațiunii politice, de a se implica în:
– exercitarea de presiuni asupra președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnăturile alegătorilor pe listele de vot și a introduce în urne un număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători;
– folosirea unei urne mobile în condiții contrare legii (fără a exista cereri în acest sens depuse în termen și aprobate corespunzător);
– obținerea pe căi ilicite de informații, în fiecare oră, despre numărul de persoane care și-au exercitat dreptul de vot și despre modul în care s-a votat în unele secții de votare;
– practicarea votului multiplu;
– denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a CNP al unor persoane a căror semnătură a fost falsificată pe listă, pentru a nu permite programelor de calculator specializate să identifice votul multiplu;
– practicarea „turismului electoral” – adică a deplasării organizate de importante mase de persoane, cu ajutorul autobuzelor, microbuzelor etc., pentru a vota multiplu, atât în secția de votare la care au fost arondați, cât și la alte secții de votare din țară;
– falsificarea de semnături în numele unor persoane decedate, ce au rămas înscrise pe listele electorale;
– falsificarea de semnături ale multor alegători, plecați din țară în momentul referendumului;
– votul exercitat de minori, interziși judecătorești și persoane cărora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotărâre judecătorească penală;
– neaplicarea autocolantelor cu mențiunea „VOTAT” pe cărțile / buletinele de identitate ale votanților.
La data de 6 septembrie 2012, învinuitului Dragnea Nicolae Liviu i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”
 
P.S. Eh, ce vremuri, în toamna trecută… nu? Ce efuziune, ce spirit al dreptății, cît avînt justițiar! Da’ norii un’ se duc cînd se duc?
P.P.S. Un alt comunicat foarte interesant al DNA, pe același subiect, aici.

You May also Like...

Correct me if I'm wrong, but WikiLeaks is about transparency
29 martie 2011
FOTO – Stănișoară îi trage în PNL pe Romeo Raicu și Adriean Videanu. Besciu spionează pentru Udrea
6 martie 2013
Gigi Becali: homeless, fără bani puși deoparte, șomer
13 noiembrie 2012
7 Comments
  • Reply
    Raileanu Lica
    14 aprilie 2013 at 11:36

    Cand norii justitiei din Romania sunt prea negrii pentru politicieni vor face cu totii plangere la CEDO.

  • Reply
    KAKA MIZE
    14 aprilie 2013 at 13:49

    Astept sa vad cind procurorii de la DNA au sa aiba indicii la fel de temeinice ca 80 de deputati numarati pe inregistrarea video pot scoate 170 de voturi, cite a numarat Roberta. Pina atunci, NUP-ul pe care l-a primit manechinu’, continua sa se pise pe mitul procuraturii si justitiei independente de putere.

  • Reply
    Nicolae
    14 aprilie 2013 at 14:03

    Cît p’aci să nu-ţi încape mânăriile astea pe blog. Dacă ţi-aduceai aminte şi de celelalte trebuia să-ţi comanzi blog cu pagini. Dacă vrei să le bagi in emisiune, n-are rost să aduci invitaţi pentru că numai tu o să vorbeşti, se termină şi încă n-ai terminat de enumerat tâlhăriile.

  • Reply
    Nea
    14 aprilie 2013 at 14:16

    Ce faci, dom’le? Res (și interes) publica am citit-o de dimineaţa şi, brusc, n-am mai simţit nevoie de micul dejun.
    Acum mă întărea foamea, am citit asta şi iar nu mai am nevoie de hrană.
    Ţine-o tot aşa şi mă scapi de kilogramele în plus şi de cheltuială.

  • Reply
    sed lex
    14 aprilie 2013 at 15:51

    Ca să se respecte principiul coabitării ,””fifty-fifty””, interdependenţii procurori, ar trebui să scoată pe tarabă,, un dosar echivalent al celor din tabăra””Eu vara, nu votez””
    În timpul referendumului, un ONG apolitic, Asociatia Tineretului pentru Natiunile Unite, a organizat o armada de membri PDL, încolonându-i pe secţiile de votare, cu telefoane, cu nr. unic pentru SMS, cu raportări din oră în oră a numărului de alegători, ca să ştie organizaţiile de bază PDL şi primarii lor, unde trebuie să domolească avântul alegătorilor. Exact cum a făcut Dragnea.
    Ar putea face, chiar, schimb de experienţă!

    • Reply
      Nea
      14 aprilie 2013 at 18:36

      Mă, ce păcat că nu s-a făcut cvorumul în vară, scăpam de băsescu şi era Crin la Cotroceni, parfum şi lagalitate dintr-o dată. .

      • Reply
        sed lex
        15 aprilie 2013 at 6:20

        Nu, nu ar fi fost bine. referendumul nu ar fi trebuit sa aiba loc, chiar daca CCR a zis, cam cu jumatate de gura, ( 5/4) ca este legal.Dar, este in egala masura, sa obligi alegatorii sa mearga sa vot sau, sa ii impiedici sa o faca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *