EXCLUSIV Ponta și-a cumpărat imunitate constituțională pe ordonanțe de urgență de la Gica. Iar Gica economista e "recomandată" de UNPR

Gica. Gica Teodorescu. Ecaterina-Gica Teodorescu, mai exact. Acesta este numele Avocatului Poporului. În România, Avocatul Poporului este singurul adversar al ordonanțelor de urgență, adică al deciziilor de prim-ministru cu aplicare imediată. În România, doar Avocatul Poporului are dreptul legal de a contesta la Curtea Constituțională ordonanțele de urgență. Iar altă cale de a stopa o ordonanță de urgență nu există. Punct. Tot prin lege, o ordonanță de urgență produce efecte imediat, fără nici o opreliște. Sigur, orice ordonanță de urgență trebuie confirmată printr-o lege votată în Parlament. Dar fie și o zi de valabilitate a unei ordonanțe de urgență este suficientă pentru ca efectele să fie ireversibile. Imaginați-vă că, de exemplu, premierul Victor Ponta decide mîine să modifice Codul Penal prin ordonanță de urgență astfel încît infracțiunile electorale, să zicem, nu mai sînt de natură penală, ci administrativă. Cu alte cuvinte, orice infracțiune electorală se pedepsește doar cu amendă, nu cu închisoare. Ei, în acel moment, Liviu Dragnea, de pildă, scapă de dosarul din instanță pentru fraude reclamate de procurorii DNA la referendumul din 2012 de demitere a lui Traian Băsescu.

Imposibil? N-aș fi așa de sigur. Avocatul Poporului va face o sesizare automată la Curtea Constituțională? N-aș fi așa de sigur. Pentru că aici intervine Gica. Gica Teodorescu. Ecaterina-Gica Teodorescu. Adjunct al Avocatului Poporului demisionar, Anastasiu Crișu, dar acum Avocat al Poporului interimar. Legea cere ca Avocatul Poporului să aibă pregătire juridică superioară, înaltă competenţă profesională şi o vechime de cel puţin 18 ani în activitatea juridică sau în învăţământul juridic superior. Din CV-ul Gicăi (sursa), însă, aflăm că aceasta este o absolventă de Economie care a lucrat ca economistă la Drobeta-Turnu Severin. Și cam atît. Însă are recomandări de la subprefectul de Mehedinți (economist), de la un director de instituție bancară, de la un inginer de sistem din BNR (?!) și de la decanul Facultății de Jurnalism „Tibiscus” din Timișoara.
Screen shot 2014-02-14 at 11.24.20 AM
O economistă de provincie, deci, recomandată de un fost subprefect de Mehedinți. Ei, dar cine mai e fostul subprefect de Mehedinți, pe numele lui Ioan Suru? Este vicepreședintele UNPR Mehedinți și cotizant la USL, în 2012, cu 15.300 RON, conform Monitorului Oficial.
suru 1
suru 2
L-am sunat pe Ioan Suru. Mi-a confirmat că e vicepreședinte al UNPR Mehedinți, că a donat 15.300 RON la USL în 2012, că a fost subprefect dar că nu mai e. De ce? Iată explicația: „UNPR a pus interesul național mai sus decît funcțiile, așa că nu a cerut nimic la Mehedinți”. Păi, nu a cerut nimic la Mehedinți, dar a primit, practic, funcția de Avocat al Poporului la București. Pentru liniștea în interes național a lui Victor Ponta.
Pe scurt, economista de provincie montată de UNPR la șefia instituției fundamentale a Avocatului Poporului trebuie să i se opună, constituțional, lui Victor Ponta.
Dar cum a ajuns Gica să conducă Avocatul Poporului. Detalii, aici.
 

You May also Like...

Bian. Silviu Bian
17 octombrie 2011
Re:povestea tîrfelor noastre triste. Acum și deconspirate
1 noiembrie 2012
Terorismul "Kamikaze" a funcționat
10 iunie 2010
15 Comments
  • Reply
    Chompin
    14 februarie 2014 at 14:01

    pai daca legea prevede ceva conditii, si nu le indeplineste, cred ca avem un caz clar de uzurpare de calitati, functii etc., cred ca cineva cu pregatire juridica poate sa gaseasca ceva care sa o ajute pe Gica, daca a semnat ceva in numele avocatului poporului, sa ajunga langa relu si gigi 🙂

  • Reply
    Dragos
    14 februarie 2014 at 17:17

    sper c’a ramas in noul cod penal chestia asta ,,Constituie infracţiune de neglijentă în serviciu, art. 249 Cod penal, încălcarea din culpă, de către un funcţionar public, a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă s-a creat o tulburare însemnata bunului mers al unui organ sau instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele prevăzute în art. 145 Cod penal sau o pagubă patrimoniului acesteia ori o vătămare importantă intereselor legale ale unei persoane.
    Pentru a constitui infracţiunea de neglijenţă în serviciu, încălcarea unei îndatoriri de serviciu trebuie să cauzeze o tulburare însemnata bunului mers al unui organ, instituţie de stat sau privată ori al unei societăţi comerciale, sau o pagubă patrimoniului acestora ori o vătămare importantă a intereselor legale al unei persoane.Prin „încălcarea unei îndatoriri de serviciu ” se înţelege nerespectarea, neluarea în seamă a unei îndatoriri. Încălcarea acestei îndatoriri de serviciu poate fi săvârşită fie printr-o inacţiune – neîndeplinirea acelei îndatoriri, fie printr-o acţiune – îndeplinirea ei în mod defectuos.
    Astfel în cazul neîndeplinirii unei îndatoriri de serviciu făptuitorul, dând dovada de pasivitate, omite efectuarea unei sarcini de serviciu. Omisiunea săvârşită poate fi totala, atunci când făptuitorul nu-şi îndeplineşte în întregime îndatorirea de serviciu sau parţială atunci când şi-o îndeplineşte numai în parte. De asemenea, omisiunea făptuitorului poate privi o singură îndatorire de serviciu sau mai multe asemenea îndatoriri.Sancţiunea pentru săvârşirea unei astfel de infracţiunii, este închisoarea de la o luna la 2 ani sau cu amenda, iar daca fapta a avut consecinţe deosebit de grave se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 10 ani”

  • Reply
    AntiGelu
    14 februarie 2014 at 17:18

    Cam gauros in unii ani CV-ul lui Gica…2001-2004 si 2008-2010…iar din 2010 a prins loc de munca doar datorita pleascai numite „mediator” (dupa nici 2 saptamini de „curs” a devenit mediator la nivel master…vezi CV…ce meserie e asta?!?!)
    Din 1990 la BNR…jde ani, aproape imediat dupa lovilutie…eu as intreba CNSAS.

  • Reply
    KAKA MIZE
    14 februarie 2014 at 19:43

    E 1:1 cu CCR, unde Zegrean e prezidente si are scoala de jurist la BJATM Nasaud. Bese isi pune tembelul lui care cumuleaza pensia de handicapat cu leafa de sef la CCR, Ponta isi baga retardata la inaintare, si caaareee-i probleeemaaa, vorba ilustrului filosof practician din Pipera. Mdeh, daca era proasta lu’ Bese s-ar parea ca nu era nici o problema.

    • Reply
      Dragos
      15 februarie 2014 at 11:31

      handicapu Zegreanului e liber, independent, pa persoana fizica, neatarnat, solitar, de personalitate puternica imprevizibila, vezi cretinatatea absoluta cu respingerea eutanasierii maidanezilor, in prima faza, motivata prin inchipuirea unei pajisti cu 300 de javre macelarite. a murit pustiul Ionut.
      probleeeeemaaaaa-i ca retardu lu tanti Gica are abilitatea, conf. CV-ului, de a lucra in echipa, echipa ce’n problema se traduce prin grup infractional organizat.

  • Reply
    Basencu
    15 februarie 2014 at 9:02

    Barosane
    Basistii si chioru au pus presiune pe prof crisu , acesta un tip mai finut nu a rezistat si a atacat noul cod al insolventei la ccr.
    Unde alti basisti l au executat.
    Trebuia sa plece, pentru motivul lui chioru ,,domnilor judecatori daca obligati statul la plata unor creante, precizati si din ce bani sa plateasca”.
    Astazi toti falitii ne tin lectii de democratie.
    Daca dorim ca cei tineri sa nu aiba loc pe piata, sa sprijinim falitii care sug si pupa politicieni.
    Cat despre doamna, ce sa zic, e criticata de datatori cu parerea despre oriice.
    Eu am trimis o petitie la avocatul poporului si mi a raspuns dorneanu, m-am uitat de doua ori la cine mi a raspuns ca parea ca e de la chioru.

    • Reply
      Dragos
      15 februarie 2014 at 11:39

      codu asta al insolventei de care faci vorbire e o porcarie dictata de un infractor – Arie Shalev, alias Arin Octav Stanescu. deci era absolut normal si logic sa fie sesizata CCR care s’o respinga.

      • Reply
        Basencu
        15 februarie 2014 at 14:40

        Nu am referinte prea bune despre cetateanul invocat, sa fie arestat el sau codul insolventei.
        Boala lunga.

  • Reply
    Prisacariu pe blog: Ponta și-a cumpărat imunitate constituțională pe ordonanțe de urgență de la Gica. Iar Gica economista e recomandată de UNPR​ | Presa Online
    16 februarie 2014 at 18:55

    […] de urgență produce efecte imediat, fără nici o opreliște, scrie Catalin Prisacariu pe blog. Citeste articolul integral Hot […]

  • Reply
    Gică
    16 februarie 2014 at 19:18

    Frumos articol. Ai grija sa nu te calce un Mercedes cu un ochelarist pocit pe locul din spate. E prost păzit, l-am văzut de câteva ori pe la niște localuri, am avut ocazia sa ii stau asa aproape încât sa ii pot trage o palma si sa devin erou național.

  • Reply
    Dan
    16 februarie 2014 at 22:59

    „O economistă de provincie, deci, recomandată de un fost subprefect de Mehedinți”. Faptul ca economista se joaca de-a Avocatul poporului e nashpa, faptul ca a ajuns acolo recomandata de un politruc (sa nu imi spuna mie cineva ca prefectii si subprefectii sunt inalti funcionari publici apolitici) e si el nashpa. Dar observatia ca e din „provincie” nu-i decat genul de abordare de cacat pe care il au jurnalistii de Bucuresti fata de restul tarii. Exact jurnalistii aia care dau duminica dupa-amiaza stiri pe tv cu „turistii care se intorc acasa”. Bineinteles ca generalizarea asta de doi lei nu se refera la turistii care se intorc de la schi de la Valiug acasa la Timisoara si nici la cei care se intorc de la Voronet la Iasi. Ci – intotdeauna – se refera la bucurestenii care se inghesuie catre casa de pe Valea Prahovei sau de la mare, dupa sezon. Ce naiba, mai baieti, pentru voi chiar se termina tara la capatul Militariului si la Otopeni?

    • Reply
      prisacariu
      16 februarie 2014 at 23:11

      dane, eu sînt din provincie, na, ce te faci? ce voiam eu să spun e că femeia nu are experiență nici măcar în instituții centrale, darmite în justiție. atît. și e relevant, zic eu, dacă lucrezi într-un minister sau într-o direcție județeană de nu știu ce, de exemplu, nu crezi? în rest, oamenii pot fi de oriunde, treaba lor.

  • Reply
    PRISACARIU: “Gica, Ponta şi Avocatul Poporului” | Pagina de Politică | Site parte din familia Reporter Virtual
    16 februarie 2014 at 23:33

    […] Citiţi textul complet, AICI. […]

  • Reply
    Prisacariu pe blog: Ponta si-a cumparat imunitate constitutionala pe ordonante de urgenta de la Gica. Iar Gica economista e 'recomandata' de UNPR | Ziare net - Stiri din presa
    17 februarie 2014 at 0:02

    […] Tot prin lege, o ordonanță de urgență produce efecte imediat, fără nici o opreliște, scrie Catalin Prisacariu pe blog. Citeste tot articolul: […]

  • Reply
    prisacariu | Ponta, o nouă ordonanță de urgență neconstituțională. Avocatul Poporului stă cuminte în lesa UNPR
    20 martie 2014 at 12:14

    […] de prin Mehedinți, montată în fruntea instituției Avocatului Poporului de către UNPR (sursa). Contabila ajunsă Avocat al Poporului se numește Gica iar mîrșăvia asta nouă a lui Ponta cu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *