Ponta, o nouă ordonanță de urgență neconstituțională. Avocatul Poporului stă cuminte în lesa UNPR

În ziua alegerilor europarlamentare, Guvernul a decis să organizeze și alegeri parlamentare parțiale în colegiile de unde au dispărut (prin deces, demisie sau decizie a instanței) parlamentari. Hotărîrea a fost luată prin ordonanță de urgență, fără nici un fel de dezbatere. Pînă și ministrul delegat pentru relația cu Parlamentul admite că e posibil ca această OUG să fie neconstituțională, dar o lasă așa. Nu întîmplător.

Pentru că, prin lege, ordonanțele de urgență nu pot fi contestate la Curtea Constituțională decît de către Avocatul Poporului. Or, așa cum v-am povestit, Avocatul Poporului este o contabilă de prin Mehedinți, montată în fruntea instituției Avocatului Poporului de către UNPR (sursa). Contabila ajunsă Avocat al Poporului se numește Gica iar mîrșăvia asta nouă a lui Ponta cu sprijin UNPR se numește, desigur, „interes național”. Nord-coreean. Sau chinezesc, hai.
lica
 

You May also Like...

Greșeala fatală a lui Ilie Sârbu: a furat în afara mandatului de ministru
15 octombrie 2014
Toți oamenii președintelui Iohannis
29 septembrie 2015
Iohannis: fără oameni politici la șefia SRI și SIE
27 ianuarie 2015
4 Comments
  • Reply
    PoliticStand
    20 martie 2014 at 20:57

    o Grăjdancă, ce mare șmecherie…

  • Reply
    Avocatul Poporului stă cuminte în lesa UNPR | Revista Kamikaze
    20 martie 2014 at 23:58

    […] Pentru că, prin lege, ordonanțele de urgență nu pot fi contestate la Curtea Constituțională decît de către Avocatul Poporului. Or, așa cum v-am povestit, Avocatul Poporului este o contabilă de prin Mehedinți. (Continuarea, pe blogul lui Cătălin Prisacariu) […]

  • Reply
    grisa
    21 martie 2014 at 11:06

    Nu ma mai mira nimic. Un popor vegetal merita sa fie tratat cu dispretul pe care-l manifesta guvernantii nostri crezandu-ne pe toti( pai daca asa ” reactionam” la toate potlogariile lor), niste idioti pe care-i poti aburi cum vrei, el vazandu-si de ale lui… Cei cu atitudine,prefera sa paraseasca aceasta tara decat sa mai asiste la aceasta indifernta de-a dreptul nationala la toate aberantele decizii ale guvernantilor. Actuala clasa politica si-a facut un obicei din a -si sfida cetatenii, vazand lipsa de reactie civica a acestora.

  • Reply
    gake
    22 martie 2014 at 12:26

    Democraţia este sistemul care ne asigură că sub nicio formă nu vom fi conduşi mai bine decît mertăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *