Mircea Diaconu: revoluționarul din '89 e acum garantat de turnătorul Felix la europene

Mircea Diaconu, la aproape 25 de ani după ce a vorbit mulțimii din balconul Comitetului Central în decembrie ’89, a căzut în haznaua turnătorului Felix, unul din stîlpii Comitetului Central de dinainte de ’89. Pentru asta, Diaconu și-a dat demisia din PNL și a anunțat că va candida ca independent la europarlamentare. Doar că, nț, Diaconu nu va fi deloc independent. Dimpotrivă: actorul care s-a făcut de căcat în politică a devenit oficial sclavul turnătorului Felix, care-l promovează intens la Antena 3.

Iată, mai jos, două cadre din emisiunea Danei Grecu de azi:
diaconu 1
diaconu 2
Ce vedem? Că Antena 3 își asumă, oficial, statutul de șef de campanie al lui Diaconu, promovînd candidatura (la pachet cu adresa de e-mail pe care se pot trimite semnături de susținere). Și pot să pun pariu că tot oamenii lui Felix vor face talpă prin țară să adune semnături și să-l împingă pe Diaconu pe lista de vot.
Acum ar cam fi cazul ca Rebengiuc să vină din nou cu hîrtia aia igienică de șters la gură și să i-o dea cadou lui Mircea Diaconu.

You May also Like...

Legea anti-fumat, atacată la CCR. Argumentele sînt rezonabile
21 decembrie 2015
Ponta și Corlățean, abuz în serviciu și sabotarea democrației. Parchetul General trebuie să se autosesizeze
9 noiembrie 2014
Băsescu despre Nana în 2014: "Anchetați imediat!"
7 martie 2015
6 Comments
  • Reply
    pensionara
    20 martie 2014 at 0:18

    Pai la europarlamentare nu se candideaza pe liste ? sau aici este vorba de o „lista” cu un singur candidat ?

  • Reply
    Vlad
    20 martie 2014 at 1:45

    Se pare ca se poate candida si ca independent.

  • Reply
    sebilian
    20 martie 2014 at 10:45

    Pai EBA nu a candidat independenta?

  • Reply
    Luk
    20 martie 2014 at 10:52

    Diaconu nu poate candida deloc. BEC n-o sa-i accepte candidatura.
    Reuseste doar sa se faca de ras.
    Banuiesc ca se va inscrie in PC… ca sa oficializeze relatia cu Dan Voiculescu.

    • Reply
      Mihai A.
      21 martie 2014 at 2:04

      Extras din LEGEA nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice: „ART. 25 (1) Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat că a emis un act administrativ, a încheiat un act juridic, a luat o decizie sau a participat la luarea unei decizii cu încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective, în măsura în care prevederile prezentei legi nu derogă de la aceasta şi dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni. (2) Persoana eliberată sau destituită din funcţie potrivit prevederilor alin. (1) sau faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdicţia de 3 ani operează potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unui conflict de interese sau a unei stări de incompatibilitate.” Deci, a se observa „CU EXCEPTIA CELOR ELECTORALE” și „nu mai poate ocupa ACEEAȘI FUNCȚIE pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”. Deci, o altă funcție decât cea de parlamentar român, respectiv senator, da, poate ocupa. Asta ca sa nu mai aiba cineva vreun dubiu ca Horica, cel cu integritatea morala mica, arunca in balta o pietricica si o tara intreaga se chinuie s-o scoata in loc sa-l arunce pe el dupa ea…

  • Reply
    DROMICHETE
    22 martie 2014 at 22:22

    Domne, daca Diaconu n-a fost turnator, nu’s ce sa mai zic. Are cele 3 caracteristici:
    – n-are semne particulare
    – are par 🙂
    – n-are umor.
    Ah, uitasem de ultima de pe lista, cu voia dvs… e liberal, bre !
    Seamana cumva cu Rusanu, Iliesiu, Rosca Stanescu, Norica, Ghise, Tariceanu et co in cele de mai sus enumerate ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *