Toți oamenii președintelui Iohannis

Acum exact un an, pe 29 septembrie 2014, candidatul Klaus Iohannis dădea un interviu pentru Adevărul. Îl puteți citi aici. E lung și plicticos, plin de generalități călduțe și inofensive. Nu mult s-a schimbat de atunci, deși candidatul a devenit președinte. Aproape nimic, de fapt: Iohannis a rămas același împăciuitor autist și absent. O schimbare ar fi, totuși: cînd a avut de-a face cu capcane politice și teme importante, Iohannis a greșit ca un ageamiu. Doar trei exemple: a fost de acord cu un nou Cod Fiscal pe care, ulterior, l-a contestat; a acceptat voios triplarea salariului său, apoi s-a sucit cînd l-a înjurat poporul; a fost dur și radical cînd a refuzat cotele obligatorii de refugiați dar a pierdut lamentabil bătălia la Bruxelles.

Iohannis pare, deci, incapabil să se schimbe și să joace jocul mare al președintelui de țară. După cît de nostalgic e după Sibiu (vezi desele lui incursiuni auto cu alaiul prezidențial aferent spre orașul în care a fost primar), înțelegem că încă se plimbă, în capul lui, prin Piața Mare și melancolizează uitîndu-se lung la Turnul Sfatului.
A propos de sfat: cine îl sfătuiește pe Iohannis la Cotroceni? Lista sfătuitorilor lui din turnul de la Cotroceni e aici. Să vedem cine sînt oamenii:
– Dan Mihalache: un politruc despre care am scris aici și de la care nu avem nici o speranță;
– Ion Oprișor: un mediocru general al cărui CV te deprimă instant; cel mai rîsu’-plînsu’ pasaj din CV e cel în care Oprișor menționează că a fost șeful Biroului Traduceri și Multiplicări al Comandamentului Artileriei în ’93, dar prima limbă străină pe care ar cunoaște-o, engleza, a învățat-o (tot conform propriului CV) zece ani mai tîrziu;
– Lazăr Comănescu: o vastă experiență diplomatică, dar un caracter maleabil și, cel mai probabil, o bună relație cu Securitatea ceaușistă, transparentă din cariera dinainte de ’89;
– Andrei Muraru: un arivist feroce care, la 21 de anișori, cel mai probabil pe filiera concitadinului său Mihail Vlasov, deținea o funcție de consilier la Camera de Comerț București; și ăsta era doar începutul, apoi au curs funcții publice fără număr (vezi aici); despre caracterul omului, o excelentă descriere aici;
– Leonard Orban: tehnocrat irelevant politic, probabil ignorat de Iohannis;
– Cosmin-Ștefan Marinescu: tehnocrat la fel de irelevant politic și de ignorat;
– Elena-Simina Tănăsescu: o combinație de Orban și Marinescu;
– Laurențiu-Mihai Ștefan: completează patrulaterul Orban – Marinescu – Tănăsescu;
– Mihaela Ciochină: jurist, insignifiantă în aparatul politic al lui Iohannis;
– Sergiu Nistor: tehnocrat al Culturii, fost responsabil guvernamental pentru „Sibiu, capitală culturală europeană”, arhitect care a luat măsuri controversate împotriva unor clădiri monumente istorice (vezi aici).
Pe scurt, nu avem nici o șansă.
iohannis
 
 

You May also Like...

Aurescu pleacă ambasador. Guvernul Ponta pică
5 decembrie 2014
Vadim despre Ponta și Daciana: "MR. PÎRȚ ȘI CURVA POPII"
4 noiembrie 2014
Jocurile grele din spatele apocalipsei modificărilor legislației penale. Apocalipsă care nu va veni
15 decembrie 2017
19 Comments
  • Reply
    virgilius
    29 septembrie 2015 at 14:47

    Deși nu-l mai halesc de foarte multă vreme, Dinescu a fost primul care i-a făcut, în opinia mea, cea mai bună caracterizare caizerului ( 🙂 ) – un DULAP SĂSESC.
    Vezi aicișa scriitura omului cu polonic și peniță (februarie 2013):
    http://www.catavencii.ro/dulap-cu-papagal/
    P.S. Cătălin, Lavazza e în stand-by 🙂

  • Reply
    lmihai
    29 septembrie 2015 at 15:04

    D-le Prisacariu ati uita-o pe d-na Pralong,( ori intre timp nu a mai vrut-o mahalache in echipa, ce sa discute cu ea?).
    D-l Presedinte s-a inconjurat de oameni de calitatea domniei sale( cine se aseamana se aduna), poate o sa aveti timp sa faceti o recenzie a „magistralei ( aici perfecta, desavarsita)”vizite in SUA.

  • Reply
    Cx
    29 septembrie 2015 at 15:12

    Și mai pe scurt , am belit-o !
    Și spun asta și privind modul cum au gestionat liderii PNL proaspăt eșuata moțiune de cenzură .
    Pe de altă parte , cine-i tipa aia tunsă scurt care apare și în poza postată de tine ? Știu că era omniprezentă la Cotroceni și pe vremea lui Băse .
    Mie mi se pare miștocuță , dar asta este o părere pur subiectivă , fără a ști absolut nimic despre ea …

  • Reply
    L
    29 septembrie 2015 at 18:31

    Coane Cataline, l-ai uitat pe politrucul Constantin Dudu Ionescu! Alta nulitate senzationala.
    P.S. La tov Comanescu ai uitat episodul votului diasporei romanesti din Germania…
    De acord cu tine, nu avem nici o sansa. Cu un astfel de presedinte, cu penalul ala de premier, cu un PSD plin de hoti si inca la putere, cu o masa amorfa de romani care hiberneaza nepasatoare, complice la situatia politica de-a dreptul mizerabila in care se afla Romania, da, nu avem nici o sansa. Ne ramane sansa refugiatului…

  • Reply
    L
    29 septembrie 2015 at 18:35

    Si ar mai fi ceva de adaugat, Cataline… Un presedinte submediocru, inclusiv ca om, nu avea cum sa se inconjoare de somitati, de oameni profesionisti, de calitate. A cautat yesmeni la fel de submediocrii ca si el.

  • Reply
    rony
    29 septembrie 2015 at 22:27

    @L
    Eu as descoperi mai intai taina i-urilor inainte sa-l fac pe presedinte ‘submediocru’

  • Reply
    liv stomer
    30 septembrie 2015 at 9:12

    Da Catalin, asa e. Ai uitat/omis sa-l mentionezi, in lista asta, si pe veleitarul politruc-posibil agent acoperit SIE Catalin Predoiu, prim-ministrul guvernului cica din umbra (pamantului degeaba). Incat, vorba ta, nici o sansa.
    PS Offtopic, pentru ca tot a fost cazul Oprescu….am avut ocazia zilele astea sa ma intersectez cu semnatura dlui primar :)…. (nu pe actul asta, pe altul, unde era cat jumatate de pagina, dar uite, ca sa vezi cum arata si tu, sa te crucesti https://www.google.ro/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRxqFQoTCJX8kMCMnsgCFcvsFAodb8QLVA&url=http%3A%2F%2Fwww.gandul.info%2Fstiri%2Fcum-explica-primaria-prezenta-pe-siteul-oficial-a-celor-doua-proiecte-de-14-milioane-de-euro-de-reabilitare-a-fantanilor-arteziene-din-capitala-a-fost-o-eroare-tehnica-8948593&psig=AFQjCNEw9UuOq9GYqq0I0KTAGKaT23VCrw&ust=1443679752384460 )…..colaboratorii carora le-am aratat-o au spus toti ca foarte probabil omul e schizofrenic.

  • Reply
    ghita
    30 septembrie 2015 at 10:40

    Prisacariu, esti resemnat?

  • Reply
    Toți oamenii președintelui Iohannis - Pe Bloguri
    30 septembrie 2015 at 11:26

    […] Sursa: Catalin Prisacariu […]

  • Reply
    Cătălin Prisăcariu | Toți oamenii președintelui Iohannis - Stiri Presa Online
    30 septembrie 2015 at 12:26

    […] sursa: pisacariu.ro […]

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    30 septembrie 2015 at 18:51

    ,HAINE GRELE DE PROVINCIALI’?????????
    Este deja o banalitate cliseul cu,GENERALUL SI LOCOTENENTII,asa ca nu o voi folosi,si voi face pasul la urmatorul nivel,CULTURA ORGANIZATIONALA’.
    Ei,la acest nivel,tre’ sa pui minutza pe carte,sa citesti,sa intelegi sa sintetizezi si abia apoi sa faci pasul URMATOR SI DECISIV
    ,sa devii un conducator autentic,intelept,si eficient’
    Sigur lista de nulitati ,luate fiecare in parte,arata ceva ce stiam de mult-KLAUS IOHANNIS,NU ESTE O INTELIGENTA SCLIPITOARE,NU ESTE UN ERUDIT,NU ESTE UN PERSONAJ CULT’ este o mediocritate,care de multe ori demonstreaza ca este certat cu bunul simt si bunele maniere.
    Din lista de SFATUITORI SI CONSILIERI,LIPSESTE FIGURA CENTRALA-CARMEN IOHANNIS-.
    Ea este axul central,ea pare a fi ,MARELE DECIDENT DIN UMBRA DIN AVANSCENA,EA PARE A FI UN MAZARIN FARA BARBA,FARA ANTERIU,dar cu o influenta devastatoare…….
    L-am votat pe KLAUS IOHANNIS,fara a avea nici o asteptare din partea lui,el a fost de data asta ,RAUL MAI MIC’ avind in vedere ca celalat competitor a fost MITICUL,BORFASUL,PRADUITORUL,PLAGIATORUL SI MINCINOSUL VICTOR VIOREL PONTA……..
    Un moment de reflexie:
    foloseste-ti CATALINE imaginatia si creioneaza un scenariu CU PONTA PRESEDINTE LA O.NU.
    Ciutacu,gidea,cretuleasca,radu tudor ,daciana catelul,tata socru,sora,gita ,cumnatu si zecile de mii de borfasi pesedei,,,,,,,,,wow eram distrusi complectamente……..
    Cu IOHANNIS,PINA SI BIRFELE NOASTRE PAR A FI DE PLASTELINA…………

  • Reply
    Walter von Grappendorf
    1 octombrie 2015 at 19:02

    Dle Prisacariu sa nu uitati ca noi cei nascuti in Romania am luat doua Nobel (literatura si chimie) si am dat si un Presedinte ,este adevarat scoala romanesca si Poporul Roman a facut asta posibil.Aveti mare dreptate s-a inconjurat de securisti si comunisti (Comanescu este unu)

  • Reply
    Zenga
    6 octombrie 2015 at 8:16

    Ponta ar fi fost mai bun? Care credeti ca ar fi fost echipa lui? Titus Corlatean, Ghita, Nicolicea, matusa Tamara, mama?

    • Reply
      prisacariu
      6 octombrie 2015 at 8:25

      esti inteligent!

    • Reply
      Zenga
      6 octombrie 2015 at 9:14

      ….Cristian Rizea, Liviu Marian Pop, Sova, Cristi Rogozanu? Sau astia ar fi ramas in continuare trompetele PSD-ului?

  • Reply
    Pictor Monta
    6 octombrie 2015 at 8:25

    „Doamna mama lu’ Iohannis!!!!… Iohannis m-a tras de urechi si m-a tratat ca pe un lacheu… ce sunt!” /cry

  • Reply
    prisacariu | EXCLUSIV Și Comănescu, noul șef MAE, îl apără pe Ponta: a secretizat votul din străinătate din 2014 precum politrucul Aurescu
    23 noiembrie 2015 at 16:34

    […] Scriam acum două luni despre proaspătul ministru de Externe, Lazăr Comănescu, cînd acesta era doar consilier al președintelui Iohannis, că are “o vastă experiență diplomatică, dar un caracter maleabil și, cel mai probabil, o bună relație cu Securitatea ceaușistă, transparentă din cariera dinainte de ’89” (sursa). […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *