Corlățean merge (în sfîrșit!) la DNA dar Aurescu refuză să desecretizeze informațiile publice despre votul din străinătate

„Primul responsabil este chiar conducătorul Guvernului, adică Victor Ponta. Dar nu știm cît de vinovat e Ponta: a știut că e nevoie de mai multe secții de vot în străinătate? dacă a știut, de ce a decis să nu înființeze mai multe secții? dacă a știut, de unde a știut, de la diplomații români? cu cît timp înainte de alegeri l-au informat consulii și ambasadorii României (și care dintre aceștia) pe Ponta că numărul de votanți va fi mare? cum arată corespondența dintre diplomați, Ministerul Afacerilor Externe și Ponta?

Răspunsurile la toate aceste întrebări ne pot arăta cu exactitate cît a fost rea-credință în modalitatea de organizare a secțiilor de vot în străinătate și cît a fost prostie, neglijență. Răspunsurile la întrebările de mai sus arată diferența dintre abuz și incompetență. Nu, nici incompetența nu e scuzabilă, dar abuzul e grav, este un atac direct la democrație.”, scriam în aprilie, deci acum șase luni.
Tot atunci scriam că ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a secretizat abuziv datele referitoare la organizarea alegerilor în străinătate în noiembrie 2014, ca să-și protejeze susținătorii politici. O lună mai tîrziu, am apelat la singura armă pe care o mai aveam la îndemînă: am dat în judecată Ministerul Afacerilor Externe și am cerut instanței să-l oblige pe Aurescu să-mi pună la dispoziție răspunsurile la întrebările de mai sus (sursa). În două săptămîni, adică pe 19 octombrie, va avea loc primul termen în acest proces (sursa). Dacă am noroc, pînă la sfîrșitul anului voi obține o hotărîre definitivă în instanță. Cel mai probabil, însă, asta nu se va întîmpla și procesul se va întinde și în 2016. Poate chiar pînă după alegerile locale de la anul. La fel de probabil, nici ancheta DNA nu va avea un final foarte curînd, cîtă vreme fostul ministru de Externe Titus Corlățean abia azi a ajuns la DNA, ca martor.
Dar România va aștepta, cuminte, noi alegeri și va fi furată din nou la urne, ca de obicei. Iar în tot acest timp, un politruc ceva mai specializat decît alții, dar tot un politruc, va împiedica accesul românilor la informații vitale pentru orice democrație. Întîmplător, pe politrucul de azi îl cheamă Aurescu. Mîine, poate, îl va chema altfel. Dar asta e irelevant. Tot ce contează este că ni se ia, abuziv, pînă și dreptul la vot de către unii care au ajuns la putere prin vot.
P.S. Ca să nu uităm: așa a fost furat votul în Italia și așa în Spania.
aurescu nastase

You May also Like...

Năstase, corupt și pentru CEDO. De unde a plătit Năstase statului 1.100.000 EURO?
11 decembrie 2014
Șpăgarul lui Tender, montat de Bica șef la Autoritatea Națională pentru Cetățenie
30 ianuarie 2015
Rarinca nu poate dovedi nici că a avut bani să trăiască, darmite să dea pentru alții
3 iunie 2015
3 Comments
  • Reply
    KAKA MIZE
    6 octombrie 2015 at 3:22

    Ieri, pe politrucul care jmekerea voturi la Paris il chema Baconski, dar azi nu-l cheama nimeni la DNA ! Egstrem de ciudat, justitia independenta are goluri de memorie abisale! Cind pesedeaua si peneleaua isi vor face si ele o justitie independenta o sa o vedem ca sufera de Alzheimer, adica isi aduce aminte perfect de ce s-a intimplat in trecut, cind basea Basescu si facea nenorociri, dar o sa aiba niste pierderi teribile de memorie despre dosarele din prezent ale stimabililor care sint la putere , pa cum vine ordinul de la secu’. Deci, muie lu’ justitia subsidiara SRI, traiasca secu’, singura forma coerent organizata care poate conduce cacatul numit Romania!

    • Reply
      Cx
      6 octombrie 2015 at 9:47

      Nu poți să zici ceva de voturi în Diaspora , că imediat sare slugoiul pesedeului și-ți bagă inepția cu votul din 2009 din Paris .
      N-o să îți explice sluga credincioasă ( bine , el se screme să pară altcineva ) că în 2014 , la aceeași secție , au reușit să voteze și mai mulți românași .
      Și asta sub ocârmuirea stăpânului Ponta …
      Miză de căcat …

  • Reply
    Corlățean merge (în sfîrșit!) la DNA dar Aurescu refuză să desecretizeze informațiile publice despre votul din străinătate - Pe Bloguri
    7 octombrie 2015 at 14:45

    […] Sursa: Catalin Prisacariu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *