Turcescu a publicat un livret militar pe care n-ar trebui să-l mai dețină de doi ani

Autodeconspirarea lui Turcescu a fost „probată” și de publicarea propriului livret militar. Un livret militar falsificat cel puțin parțial, dacă nu în întregime (CNP-ul din livretul publicat de Turcescu este al oricui, numai al lui Robert Turcescu nu).
Interesant, însă, este că, legal, Turcescu nu ar trebui să mai dețină, fizic, un livret militar de cel puțin doi ani.

Iată de ce: în iulie 2012, lui Robert Turcescu i s-a retras gradul de locotenent-colonel în rezervă (sursa). Conform legii, livretul militar se retrage automat într-un astfel de caz. Turcescu, deci, trebuia să înmîneze livretul militar Statului Major General, de unde-l și primise în 2010, cînd primise gradul de locotenent-colonel. Dacă legea a fost respectată, în septembrie 2014 Turcescu nu mai deținea fizic livretul, deci nu putea publica o copie a acestuia pe propriul blog (decît dacă îi făcuse o copie încă de cînd deținea livretul, copie pe care o păstrase; variantă puțin probabilă: la ce să-ți folosească o copie a unui document care nu mai există oficial?). Așadar, livretul militar al lui Turcescu este foarte probabil să fi fost falsificat de către altcineva decît de către Turcescu, apoi falsul să-i fie înmînat pentru publicare pe blog. Dar de ce să fi publicat Turcescu un livret falsificat? Asta e o întrebare la care nu se poate răspunde deocamdată.
Dacă, însă, legea nu a fost respectată, atunci Turcescu a păstrat, fizic, livretul militar primit în 2010 și după iulie 2012, cînd i-a fost retras gradul (inclusiv la cererea lui). Deținînd, deci, acel document, Turcescu putea el însuși să-l falsifice și să-l publice. Dar apare, iar, aceeași  întrebare: de ce să publice Turcescu un livret militar falsificat? DIn nou, mister.
Totuși, duminică seara, pe 21 septembrie, în studioul B1 TV, Turcescu a declarat că documentele pe care le-a publicat i-au fost înmînate, „date în mînă”. Așadar, cel mai probabil e că acele documente au fost falsificate nu de către Turcescu personal, ci de către alte persoane. Din niște instituții, iarăși foarte probabil. Din niște instituții cu legătură cu Ministerul Apărării, singurul loc în care mai putea fi găsit, fizic, acel livret militar.
liv
 

You May also Like...

Micii șmenari proprietari de presă și marile lor amenințări de zeci de mii de euro
12 iunie 2015
EXCLUSIV Ponta a furat și financiar cu doctoratul, nu numai intelectual: a luat 200.000 RON pe baza plagiatului
30 decembrie 2014
Welcome to the Hotel Teleorman!
14 septembrie 2016
8 Comments
  • Reply
    waterfall
    25 septembrie 2014 at 17:58

    Eu am observat ca nu are semnatura titularului, data eliberarii fiind 15.04.2010. Sau nu l-a ridicat? Mi-a atras atentia si caligrafia.

  • Reply
    Nea
    25 septembrie 2014 at 19:15

    Adevărat om al renaşterii, ziarist, gurist, apevist. Da Vinci al doilea, mai bun.

  • Reply
    politicstand
    25 septembrie 2014 at 21:27

    Abia aștept să se lămurească o dată toată povestea asta, prea multe variante și supoziții.

  • Reply
    Las-o asa
    25 septembrie 2014 at 21:46

    De cand am auzit de isprava asta numai nu-mi mai iese din cap intamplarea de la alegerile din 2009 cand brusc dezbaterea finala n-a mai fost pe TVR ci pe Realitatea, gazda fiind domnul in discutie …

  • Reply
    Ochiul Drept
    25 septembrie 2014 at 23:17

    Nu știu dacă a mai avansat cineva teoria asta sau nu: oare ar fi exclus ca Turcescu să fi fost, de fapt, un ANTI-băsist (sau un neutru, ca un jurnalist adevărat)? Și – cumva – convins să se comporte PRO, „activat” ca formator de opinie în sensul ăsta…? (Menționez că, personal, sunt pro-Băsescu, așa că nu mi-ar plăcea ca ăsta să fie un posibil scenariu.)

    • Reply
      Leana
      27 septembrie 2014 at 15:51

      Nutzy, tu esti?

  • Reply
    CIPRIAN
    1 octombrie 2014 at 15:28

    Silogism: Daca eu inca am copii dupa o gramada de documente care au existat „candva oficial”: carte de identitate pe domiciliul anterior, permis de conducere pierdut, pasaport expirat, certificat de casatorie (prima), cartea de identitate a automobilului vandut, analize medicale etc. inseamna ca, conform argumentului tau „la ce să-ți folosească o copie a unui document care nu mai există oficial?”, livretul lui Turcescu e cat se poate de real.

    • Reply
      prisacariu
      1 octombrie 2014 at 15:33

      da și nu; e destul de uzual să faci copii după documente pe care le folosești des, dar destul de neobișnuit să faci o copie după un livret militar pe care nici nu recunoști că l-ai primit și, în plus, nu-ți folosește la nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *