Turcescu joacă pentru Ponta. Acum

Ponta despre autodeconspirarea lui Turcescu: puroi; a căzut în plasa lui Băsescu, aruncată pentru Ponta.
Jurnaliști despre autodeconspirarea lui Turcescu: a trădat principiile meseriei.
O parte a publicului despre autodeconspirarea lui Turcescu: ne-a trădat încrederea; ne-a mințit.

Pe scurt, acum, la cinci zile după ce Robert Turcescu a declarat despre sine că a fost ofițer acoperit (deși nu știm încă dacă chiar a fost și, dacă da, pentru ce serviciu, de cînd, cînd a încetat colaborarea – dacă a încetat-o, ce „misiuni” a avut etc.), concluzia generală pare să fie că Turcescu s-a decredibilizat definitiv și că, o dată cu propria decredibilizare, i-a furnizat lui Ponta o foarte eficientă și foarte mare cantitate de muniție folosită nu doar împotriva lui Turcescu, cît împotriva presei nealiniate în spatele PSD și, prin extensie, împotriva lui Traian Băsescu (care, pentru un grup relevant de alegători, încă mai contează și ar putea fi decisiv în turul al doilea împotriva lui Ponta).
Totuși, în mod mai degrabă irațional, aproape mistic, există cîțiva care cred că Turcescu se va ridica din mormîntul pe care singur și l-a săpat și va înfrînge fiara cu dezvăluiri fatale despre, cel mai probabil, calitatea de ofițer acoperit a lui Ponta. Nu există, desigur, nici un argument logic suficient de puternic pentru care am crede că Turcescu deține probe care să-l doboare pe Ponta. În afară, poate, de acel argument care spune că Turcescu nu e atît de nebun încît să se fi autodistrus fără să-l ia și pe Ponta cu el. Dar este acesta un argument care poate fi luat în calcul?
Primul tur al prezidențialelor va avea loc în 37 de zile. Al doilea tur se va întîmpla în 51 de zile. Dacă, strategic, dezvăluirea fatală este planificată pentru un moment dintre cele două tururi, mai avem de așteptat măcar vreo șase săptămîni. În cele șase săptămîni, Ponta va continua să mintă despre cum guvernează eficient, va continua să se pozeze cu diverși lideri mondiali (dacă-i va mai prinde pe la vreo înmormîntare), va plăti de la buget pentru pomeni electorale. Cu alte cuvinte, va face tot ce poate pentru a-și crește șansele să ajungă președinte. Cum candidatul ACL (sau orice alt candidat din opoziție) nu entuziasmează electoratul, pare că doar o dezvăluire șocantă și suficient de credibilă despre Ponta ar putea scoate din casă alegătorii pasivi, nehotărîți, imposibil de cumpărat, atenți la argumente și la politici publice care s-au săturat să fie mințiți și transformați în balast electoral.
Va apărea această dezvăluire? Este Turcescu în stare să producă acest șoc? A fost autodeconspirarea sa doar o primă etapă a planului devastator menit să-l facă pe Ponta să cadă?
Dacă răspunsul la întrebările de mai sus este „nu”, atunci Turcescu joacă pînă la capăt pentru Ponta, nu doar în acest moment. Dar dacă răspunsul este „da”, urmează șase săptămîni schizofrenice.
tp

You May also Like...

De ce să te asculte procurorul și nu sereistul? Pentru că procurorul e controlat public de judecător
10 martie 2016
Începe să li se facă frică: Ponta a decis ca sediul CNA să fie păzit de jandarmi
24 martie 2014
Prezidențiabilul Iohannis: "voi milita (…) pentru a recupera prejudiciile aduse de corupție"
18 februarie 2016
6 Comments
  • Reply
    Cockwork Orange
    26 septembrie 2014 at 14:55

    Acuma întreb şi eu ca prostu : Cât afectează calitatea de ofiţer acoperit (presupusă deocamdată) quantumul simpatiei publicului pesedisto-antenist? Io zic că prea puţin.Legea îl obligă să abandoneze că nu ştiu exact ? Dacă nu e naşpa. Babalâcii ăştia pesedişti sunt conservatori şi dogmatici rău.Mai bună ar fi o dezvăluire despre Ponta şi guvernanta lui filipineză. O poză mică, mică a flagrantului cu delictu-n mână (ca aia a lu madam Birchall, Anuşka cu plevuşka) ar smulge ceva procentaj mai mare.

  • Reply
    waterfall
    26 septembrie 2014 at 15:00

    Chestiunea asta a „deconspirarii” ofiterului acoperit a fost aruncata din disperare de cauza cu efect doar in presa.
    MRU, la emisiunea autodeconspiratului din 11.09.2014, a mentionat cazul Valerie Plame, agent CIA, „sacrificata” de administratia Bush in 2003 ca urmare a criticilor sotului acesteia, fost ambasador pe fondul manipularilor ordinare cu privire la declansarea razboiului din Irak. Deconspirarea s-a produs cu ajutorul unui jurnalist Washington Post.
    Cam in aceeasi perioada, o alta victima, de data aceasta a cabinetului Blair, a fost omul de stiinta David Kelly si sursa unui jurnalist BBC care a devoalat minciunile si propaganda pe subiectul armelor biologice si de distrugere in masa detinute de regimul lui Saddam. David Kelly a fost gasit mort intr-o padure – o sinucidere in aparenta – dupa ce identitatea acestuia a fost dezvaluita de oficiali ai apararii.
    Ce consecinte au avut aceste scandaluri? Atat Bush cat si Blair au mai castigat un mandat. Victime au cazut altii.
    Eu zic sa nu ne imbatam cu apa rece si sa ne pregatim de marea invazie chineza ce va sa vina cu toate tarele ei. La anul ne trezim in Chinatown.

  • Reply
    eugen lupu
    26 septembrie 2014 at 15:51

    .filmuletul lui patriciu din 2009 a fost lansat prea devreme…efect..aproape zero…deconspirarea lui ponta acum, poate avea acelasi efect..pt. turul doi este inutil sa speri pe cei lobotomizati de a3. nehotaratii sunt baza..un document, facut scapat de serviciile din italia, cand ponta supraveghea pe procuroarea carla..devastatar cu o saptamana inainte de turul doi

  • Reply
    Dupa noiembrie
    26 septembrie 2014 at 21:16

    Sa zicem ca Ponta ajunge presedinte, toti oponentii se vor concentra pe izolarea lui (interna si externa) asa ca lupta va continua. Avem nevoie de Turcescu , asa exaltat , mistic si fals cum pare !

  • Reply
    CATANIA
    28 septembrie 2014 at 0:11

    Lasati-l pe Turcescu sa-si faca rolul pana la capat.Eu a sugera domnului jurnalist sa insiste cu intrebarea pentru CONSTELATIE VICTOR VIOREL, REFERITOARE LA „MASTERUL” DIN CATANIA.ADEVARUL ESTE CA EL A STUDIAT IN CATANIA , NISTE CURSURI „SPECIALE” LA CARE CURSURI NU APARE CU NUMELE SI PRENUMELE CE LE POSEDA. OARE DE CE? PANA LA URMA TREBUIE SA FI PROST CU GHIOTURA SA AI O ASEMENEA „EXPERIENTA” SI S-O TRECI IN C.V. INTREBATI-L PE DOMNUL CANDIDAT DE CE AMICUL SAU SOCIALIST DIN ITALIA NU S-A PERZENTAT CA SUSTINATOR LA MEGA LANSARE, MAI ALES CA A FOST VAZUT CU SOTIA SA LA FLORENTA INTR-O VIZITA FACUTA IN MOD PRIVAT AMICULUI ITALIAN” DE CE SE FERESTE ITALIANUL SA FIE VAZUT PUBLIC CU OMOLOGUL LUI DIN ROMANIA?!

  • Reply
    pensionara
    28 septembrie 2014 at 1:46

    Este posibil ca intre cele doua butoane la care avea acces Turcescu sa fi fost pana nu demult un consens. In momentul in care unul dintre cele doua butoane a schimbat macazul, Turcescu nu a schimbat nimic. Si filmul s-a rupt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *