Legea lui Dragnea și Tăriceanu de mituire a Casei Regale, distrusă de Consiliul Legislativ: risc de implicare politică

Cu o lună înainte de moarte regelui Mihai I, binomul infracțional Dragnea – Tăriceanu a depus un proiect de lege „pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României”. Practic, acest proiect este o mare (deși nu știm cât de mare, încă, proiectul legislativ nu precizează) mită de la puterea politică pentru Casa Regală.
 
Sau, ca să fim cinstiți, pentru cei doi care au rămas acum la butoane, prințesa (custode al Coroanei) Margareta și Radu Duda (în fine, „al României”, cum îi zice în actul de identitate).
dragnea margareta
Proiectul de lege (care poate fi consultat aici) prevede, în mare, transformarea Casei Regale a României persoana juridică de utilitate publică, cu efectele care decurg de aici, adică: în primul rând, finanțări de la stat și, în al doilea rând, colaborări cu instituții publice (nu se menționează nici care sunt acestea, nici în ce ar consta colaborările; traseul procedural al proiectului, aici).
Toate bune și frumoase, regele nici nu-i mai poate încurca acum pe cei doi șarlatani de la conducerea camerelor parlamentare, dar mai există, totuși, o voce rațională chiar în sânul statului. E vorba despre Consiliul Legislativ, care a emis aviz favorabil, dar a distrus proiectul legislativ printr-o analiză la sânge. Avizul Consiliului Legislativ poate fi consultat aici.
Una dintre primele și, poate, cea mai importantă observație a Consiliului se referă la absența aproape totală a unei asemenea legi în Europa (cu excepția Muntenegrului).
consiliu legislativ 1
Foarte interesant și relevant este că, arată Consiliul Legislativ, chiar și în cazul singurei țări care a reglementat statutul casei (foste) regale proprii, legislația precizează că activitățile la care pot participa descendenții fostului monarh trebuie să fie „fără caracter politic”. Ceea ce, atenție, proiectul de lege al lui Dragnea & Tăriceanu nu prevede!
consiliul legislativ 2
Apoi, Consiliul trece la lucruri mai tehnice și toacă mărunt proiectul cuplului Dragnea & Tăriceanu, care se dovedește a fi amatoristic. Cei doi, arată CL, nu au fost în stare nici măcar să definească statutul juridic al Casei Regale a României și au făcut o struțocămilă din aceasta.
consiliul legislativ 3
Mai departe, experții Consiliului Legislativ scot la iveală și alte aberații de tehnică legislativă și chiar sincope grave de logică în proiectul legislativ. De care, teoretic, parlamentarii va trebui să țină cont. Practic, vom vedea ce se va întâmpla.

You May also Like...

Tovarășe Iliescu, ai fost complice cu cîrlanul Ponta
28 noiembrie 2014
Ponta a mărit pe șest indemnizațiile viagere ale academicienilor lui Oprea
9 februarie 2016
Ponta e un laș cinic: cerșește voturi din spatele copiilor
20 mai 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *