Fiica baronului Cosma: semianalfabetă când își scrie numele, expertă la demolat anticorupția

Cunoscută numai printr-un dosar penal din galaxia dosarelor de familie și prin pictoriale semidezbrăcate, Andreea Cosma a mai căpătat o calitate publică acum un an: a devenit deputat. Performanțele anterioare nu ar fi calificat-o pentru o astfel de poziție, dar Parlamentul României a văzut chiar și mai rău.

În orice caz, rolul Andreei Cosma în Camera Deputaților este, ca în cazul multor pesediști, acela de sculă procorupție.
andreea cosma
Ultimul episod a fost cel al depunerii unei inițiative legislative menite să slăbească prevederile legii 78/2000. Conform acestei legi, sunt sancționate anumite fapte dacă, prin acestea, se obțin „pentru sine sau pentru altul” bunuri sau „foloase”. Ei, din punctul de vedere al Andreei Cosma, dar și al altor pesediști, din lege trebuie scoasă sintagma „sau pentru altul” și adăugat cuvântul „materiale” după „foloase”. Cu alte cuvinte, poți fura liniștit dacă nu e pentru tine, ci pentru un altul, și dacă scopul e să obții foloase nemateriale (cum ar fi o funcție, să zicem).
Să faci astfel de modificări la legi e simplu pentru fiica baronului Cosma. Cu adevărat greu, însă, e să-ți scrii numele: „Andreea”. Are doi de „e”, în hiat, apoi urmează un „a”, parte dintr-un diftong, greu, frate. Așa că dispariția unui „e” e naturală și rezultă „Andrea”. Sănătate!
andrea
 

You May also Like...

Ponta nu vrea tratament preferențial la spital, ci la bal. Balul securiștilor acoperiți și al plagiatorilor
21 iunie 2015
Nicolicea: "regret că nu a intrat Gigi Becali cu vreo 4-5 ultraşi în Parlament, pentru că atunci aş fi văzut "curat constituţional""
20 decembrie 2017
Dragnea, cel mai prost politruc din România: a cerut bani de la Ministerul Educației pentru o școală din Teleorman care, prin lege, e finanțată de la bugetul local
7 noiembrie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *