PSD are contabilitate mafiotă. Adică ilegală. Autoritatea Electorală Permanentă i-a pedepsit cu 5.000* de lei amendă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), instituția care ar trebui să verifice cum fac și cheltuie bani partidele din România, a descoperit că PSD nu are contabilitate conform legii (vezi aici). AEP nu a detaliat cum e contabilitatea PSD, dar bănuim că e cam ca la mafie: au un consigliere cu o condică roasă, pe care o ține tot timpul la el, unde sînt notate toate șpăgile social-democrate.

Nimic surprinzător pînă aici. Total surprinzătoare, însă, este atitudinea AEP în fața descoperirii pe care a făcut-o la PSD. Mai exact, e vorba de atitudinea de tip „mucles!”. Am cerut, oficial, Autorității Electorale Permanente să-mi pună la dispoziție rapoartele de control de la PSD. Evident, nu mi-au dat nimic, tot oficial, dar m-au trimis la Monitorul oficial, unde e publicat un foarte scurt extras al raportului (de care aveam, oricum, cunoștință), periat de toate nenorocirile descoperite.
* De-a dreptul haios este că AEP nu mi-a comunicat nici măcar suma cu care a amendat PSD în urma acestui raport. În orice caz, suma maximă cu care îi puteau amenda era 25.000 de lei. Dar, firește, inspectorii AEP puteau decide să aplice și amenda minimă, de 5.000 de lei.
P.S. Mai, dragă AEP, da’ o sesizare la un parchet nu era de făcut? Poate PSD are niște inteligenți la contabilitatea mafiotă încît spală bani, nu? Iar tu, dragă AEP, nu ai cum verifica asta, dar ai putea măcar să-i suspectezi, cîtă vreme nu au contabilitate, nu?
ponta

You May also Like...

Încă un Năstase spală bani în Guvern: Alexandru, secretar de stat la Ponta și Cioloș
21 ianuarie 2016
Firma surorii lui Ponta, percheziționată de DNA, are sediu într-o fostă firmă a lui Ponta
17 februarie 2015
Tăriceanu chiar nu știe cât costă viața reală în România
28 septembrie 2017
1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *