Și tu, Moise?

Tocmai am aflat de ce România nu are mari proiecte de infrastructură: din cauza lui Iohannis. Dar nu neapărat asta e surprinzător, ci că opinia asta vine de la un respectat și, cel puțin pînă acum, rezonabil jurnalist. Acest jurnalist se numește Moise Guran și el raționează cam așa: nu avem proiecte mari de infrastructură (autostrăzi și altele) pentru că Iohannis nu cheamă partidele la consultări și pe această temă (!). Deci, pentru că președintele țării nu dă tonul, bietul premier este legat de mîini și de picioare (sursa).

Dar să vă ofer și un citat din distinsul Moise Guran: „N-a reieşit foarte clar ce părere are Carol al III-lea despre perspectiva unui consens politic pe infrastructură şi nici nu e clar dacă preşedintele care îşi poartă paltonul şi în somn are un interes real în a mişca ţara chiar dacă la guvernare este fostul său rival, Victor Ponta. (…) Şi nu ştiu, n-am de unde să ştiu, cât de bine o fi să avem autostrăzi, dar numai bine nu poate fi să le mai amânăm încă un an, doar pentru că nu e la guvernare cine trebuie.„.
Admit sincer că sînt stupefiat: în țara în care atribuțiile executive, deci și cele care țin de decizia de a investi în proiecte de infrastructură, aparțin premierului, Moise Guran reinventează apa caldă și declamă că un președinte (intrat în mandat acum vreo patru luni) are, de fapt, rolul de a urni investițiile guvernamentale din loc. Și asta printr-o simplă rundă de negocieri la Cotroceni care să ducă la un consens minunat ca să fie bine, să nu fie rău. Las’ la o parte că Guran uită că anterioarele consultări nu au dus la nimic și că Ponta e de o ipocrizie de manual: se duce la Cotroceni și promite legea votului prin corespondență dar nu face nimic, se duce la Cotroceni și promite că PSD va vota pentru toate cererile DNA trimise în Parlament dar, la vot, PSD face exact invers, însă nu se duce la Cotroceni să se consulte pe un alt proiect drag lui Guran, Codul Fiscal al arestatului Vâlcov.
Să o spunem foarte clar, încă o dată: investițiile publice sînt treaba Guvernului și, eventual, a Parlamentului. Da, desigur, președintele poate impulsiona și Executivul și Legislativul să se uite mai cu atenție către mari proiecte de infrastructură, dar inițierea și finanțarea acestora cad în sarcina Guvernului și a parlamentarilor care votează bugetul. Iar Moise Guran știe foarte bine aceste lucruri. Totuși, preferă să-l sară pe Ponta (care guvernează de trei ani!) din schemă și să se concentreze pe președinte (care conduce țara de vreo patru luni).
Și tu, Moise? Și tu ai descoperit, brusc, că Ponta e sabotat de președinte (Iohannis, de data asta, nu Băsescu) și că, deci, acesta e motivul pentru care foarte performantul nostru premier nu duce țara pe noi culmi de progres și civilizație? Pentru tine, Moise, voia internetul să se răscoale mai acum un an, cînd conducerea TVR voia să te scoată din grilă? Asta e problema ta, că nu e Iohannis „deranjat”?
E bine de știut că Ponta a mai bifat un jurnalist care, altă dată, îl făcea arșice într-un interviu la postul public de televiziune. Dar care jurnalist acum e mai concentrat să nu-l deranjeze pe Ponta.
P.S. Iohannis are un început de mandat dezamăgitor, pare că nu înțelege ce i se întîmplă, ce pîrghii are la dispoziție și care îi sînt atribuțiile prezidențiale. Președintele pare confuz, slab și fără busolă, mai degrabă prizonier la Cotroceni decît lider. Cu toate astea, să nu ne facem că uităm: premierul țării, administratorul bugetului, stăpînul ordonanțelor de urgență, arogantul mai arogant acum decît atunci cînd se vedea deja președinte, e Ponta, nu Iohannis.
moise
 

You May also Like...

Suspendarea lui Iohannis, improbabilă: numărul de voturi ar fi insuficient
18 ianuarie 2018
Abjecția Gabrielei Firea se întoarce grav împotriva lui Ponta
10 octombrie 2014
Sînteți de acord ca vagabonzii politici ai OUG a traseismului să-și piardă mandatele?
9 decembrie 2014
9 Comments
  • Reply
    Oscar
    22 aprilie 2015 at 11:41

    Și cât de multe lucruri utile pentru popor ar putea face Dottore dacă nu l-ar sabota iresponsabilii Yetti, Predator și, nu în ultimul rând, ET.

  • Reply
    radu
    22 aprilie 2015 at 11:49

    Ce nu prea inteleg unii este faptul ca Iohanis a spus de la inceput ca nu va fi ca Basescu, adica un scandalagiu, asa ca nu inteleg de ce se mira unii ca nu iese in fiecare seara la TV si sa se ia de toti ? Pe de alta parte ce tine deocamdata de el este clar, adica justitia functioneaza cu mai mult aplomb de cand e el presedinte. Pe vremea lui Base doar unii erau controlati. Pe de alta parte inca nu cred ca se implica in rasturnarea guvernului pentru ca deocamdata nu are cu cine sa-l inlocuiasca. cred ca docamdata Iohanis asteapta doar curatenia de primavara a clasei politice ca apoi cu putinii care vor ramane va incepe treaba. DNA, Justitia , Serviciile functioneaza. Asta e ok. Sa fim corecti, de frica scaderii popularitatii Ponta a luat si cateva masuri bune, pana la urma scaderea TVA la alimente nu conteaza cine o adus-o daca e o idee buna. Una peste alte astep sa se termine o data curatenia, dar rabdare oameni buni, intr-o casa in care nu s-a mai facut curat de 25 de ani dureaza un pic curatenia. Respect Kovesi

  • Reply
    Mihaela
    22 aprilie 2015 at 13:36

    Pai tocmai spusei in comentul pe care mi l-ati eliberat la De ce nu-si permite Ponta… ca deja s-a trecut la strategia, din pacate, de mare succes de mai ieri, pro-contra Basescu, la… pro-contra Iohannis. Scopul, ascunderea cu mare si iscusita grija a catastrofelor pontanace, ba si mai rau, victimazarea infaptuitorului catastrofelor.
    Repet ce v-am rugat si in postarea anterioara. Adunati-va fratilor jurnalisti ! ! ! Asa putini cati ati mai ramas verticali si faceti o televiziune cu adevarat de opozitie. Altminteri ne mananca astia cu fulgi cu tot in viitorii ani. Nu mai scapam de politicienii tip USL, neam de neamul nostru. Ca nu cred ca l-ati crezut pe Tapalaga ca avem in sfarsit o presa far de moguli. Fie la el acolo si la gandirea lui stramba !
    O televiziune unde sa promovati si alt tip de politicieni, alt tip de analisti. Pentru ca mai sunt si politicieni de alt tip. Putini ca si domniile voastre, totusi mai sunt.

  • Reply
    Cătălin Prisăcariu | Și tu, Moise? | Nasul.tv
    22 aprilie 2015 at 16:19

    […] Sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    Cătălin Prisăcariu | Și tu, Moise? - Stiri Presa Online
    22 aprilie 2015 at 16:28

    […] Sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    L
    22 aprilie 2015 at 18:15

    Pai ce, Cataline, ai crezut vreodata in Moise Guran? Un impostor. Un fripturist. A lucrat pentru Varan, iar mai apoi a ajuns la TVR. Iar la TVR se ajunge exclusiv pe pile. Despre ce vorbim? Daca avea oua, acest Guran ar fi lucrat in mediul privat, pe barba lui. Niciodata nu mi-au placut invartitii de teapa lui Guran. Dau din gura, fac pe specialistii, dar in viata reala, pusi in fata unor provocari, nu se descurca. La Guran functioneaza vorba ai: teoria ca teoria, practica ne omoara…
    P.S. Gunoimonta si-a mai prin la butoniere inca un slugoi. Nimic surprinzator.
    Ai vazut Cataline ce performanta a reusit tov Striblea? A reusit sa-l determine pe Cristian Diaconescu sa paraseasca emisiunea aia de tot cacatul… Adevarul e ca si cu tristetea aia de invitati gen Mandruta, Troncota, Barbu… Fac pariu ca azi revine Tirel Lambada, trepanatul matrafoscat.

    • Reply
      Noni Voc
      23 aprilie 2015 at 8:38

      Voi „epigonii” care aveti tupeul sa-l atacati pe Guran, aveti curajul sa va spuneti si numele. Auzi… „L’. Esti curajos sa ataci o valoare ca Guran, dar nu ai curajul sa spui cine esti . Si ‘ce stii tu sa faci” – vorba respectabilului Plesu. Spuneti voi ceva analize mai interesante si „destepte” ca ale lui Guran si „jos palaria”. Pana atunci, ciocul mic.

  • Reply
    Andrada ANV
    22 aprilie 2015 at 23:17

    1. Guran e îndrăgostit de plagiator. Numai cine nu are ochi nu a văzut asta. Lui îi părea rău de „copilul ăsta” luat la întrebări de DNA. Ați ghicit. Dulcele copil era Vâlcov, Darius Pinacotacă Vâlcov.
    2. Pe site-ul lui se cenzurează la greu. Am avut 2 postări contracurent (probabil), formulate civilizat (se puteau citi de către copii), care au zburat din pagină. După a 2-a postare am rpiceput că nu e o întâplare, e o politică editorială.
    Nici o pagubă. Mai există și alte emisiuni economice.

  • Reply
    Adi
    24 aprilie 2015 at 5:47

    Ieri a fost Moise. Astazi este (aproape) toata presa…ca de ce a plecat cu avionul superVIP, inchiriat de la un mafiot?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *