SURSE Oprea a emis ilegal un ordin de ministru prin care-și dădea singur coloană oficială

Un ministru al Guvernului României nu are, conform legii, decît o singură posibilitate să beneficieze de coloană oficială: să justifice o urgență în fața Poliției Rutiere, căreia să-i ceară echipaj(e) de însoțire.
Însă ministrul de Interne și vicepremierul Gabriel Oprea nu avea chef să se complice cu cereri dese adresate chiar subalternilor lui, așa că (se pare că) a rezolvat problema mai simplu: a emis un ordin de ministru care-i dădea lui însuși dreptul la coloană oficială

Conform regulamentului de aplicare a Codului Rutier, drept permanent la coloană oficială au doar patru funcții în stat: președintele, șefii de camere parlamentare și premierul. Tot conform regulamentului de aplicare a Codului Rutier, și miniștrii pot beneficia de coloană oficială, dar nu permanent: „In situatii deosebite, care impun deplasarea in regim de urgenta, pot beneficia de insotirea cu echipaje ale politiei rutiere si ministrii din Guvernul Romaniei„.
Conform surselor mele, Gabriel Oprea a rezolvat problema emițînd un ordin de ministru prin care a completat Codul Rutier și a introdus și funcția de ministru de Interne pe lista celor care au drept permanent la coloană oficială. Efectul direct al acestui prezumtiv ordin de ministru este că Oprea nu mai este nevoit să justifice, oficial, „situația deosebită” care să impună „deplasarea în regim de urgență” și, astfel, să aibă, practic, la dispoziție echipaje de poliție rutieră pentru orice fel de deplasare ministerială.
Dar, dacă acest ordin de ministru există, Oprea are o problemă și mai mare: un ordin de ministru nu poate adăuga la lege, doar Parlamentul emite legi. Iar dacă Oprea voia să emită Parlamentul, îi putea cere lui Ponta să emită o ordonanță de urgență care să-i dea dreptul legal la coloană oficială. Dar asta nu s-a întîmplat. Așadar, dacă acest ordin de ministru există, Oprea a încălcat Constituția României.
Este sarcina procurorilor să lămurească și acest mister, pe lîngă celelalte, multe, din acest caz. Surse de presă vorbesc, azi, că Oprea ar putea fi chemat la audieri de către procurori săptămîna aceasta. Dar la care parchet, la cel de pe lîngă Tribunalul București? Cum am arătat ieri, vicepremierul Oprea nu poate fi pus sub acuzare decît de către DNA. Deci, dacă Oprea va fi chemat la audieri la Parchetul de pe lîngă Tribunalul București, calitatea vicepremierului în dosar ar putea fi doar de martor.
Iar asta mă face să mă întreb cum cred procurorii de la Parchetul de pe lîngă Tribunalul București că vor rezolva cazul cîtă vreme nu-l pot cerceta pe singurul care poate lămuri existența, traseul și urgența coloanei, adică pe vicepremierul Oprea. Dar poate că se pregătește DNA de o autosesizare în acest caz și nu am eu informația asta.
P.S. Sînt stupefiat de docilitatea procurorilor de la Parchetul de pe lîngă Tribunalul București care nu primesc documentele solicitate de la Ministerul de Interne, dar acceptă situația cu seninătate.
oprea

You May also Like...

Care e judecătorul care a greșit în cazul Rarinca
29 mai 2015
După presupusa mită de la SOV, Bogdan Olteanu a pus la bancă peste 10.000 de euro lunar
2 august 2016
Biriș nu e doar arogant, e și mincinos
5 ianuarie 2016
17 Comments
  • Reply
    L
    27 octombrie 2015 at 17:22

    Cataline, nu te-ai ostenit sa-mi raspunzi la intrebarea pe care ti-am adresat-o ca urmare a unui comentariu pe care l-ai facut anterior… De ce nu iese lumea in strada? De ce ceilalti, nu imbecilii aneantizati si antenizati, prefera sa comenteze pe forumuri si pe retelele de socializare, si nu ies in strada? Cu nici o mie de oameni in strada nici izmenarul Oprea si nici trimisul in judecata Gunoimonta nu se vor da plecati in veci. Nesimtitii astia doi nu-si vor clinti dosurile grase de pe scaunele de la Palatul Victoriei daca in strada nu ies cel putin cateva mii de oameni, zilnic. Ia spune, Cataline, ai vreun raspuns?

    • Reply
      prisacariu
      27 octombrie 2015 at 17:36

      nu m-am prins ca trebuie sa raspund eu si nici nu vad cum ar trebui sa raspund

      • Reply
        L
        27 octombrie 2015 at 19:30

        Pai, chiar n-ai nici un raspuns? Trist. Spuneai ca imbecilii adunati intr-o conjuratie ad-hoc, colportori ai teoriilor conspirationiste, stau in case privind ca hipnotizati la lighioanele media tv… Ce sa inteleg, ca toti ceilalti sunt cu mult mai putini si neimportanti, de aceea si numarul celor iesiti in strada e atat de mic? Pai d-aia ies putini oameni in strada? Ce sa mai zic, mai ieri iesisera putin peste o mie de bucuresteni ca sa ceara demisiile sinistrilor Oprea si Gunoimonta, demisii care n-au aparut si nici n-o sa apara vreodata, de ce naiba macar acei putin peste o mie de cetateni nu mai ies in strada, indignati ca sunt sfidati de doi analfabeti plagiatori, abuzivi si autocrati cu fite? Mai exista societate civila responsabila? Mie-mi pare ca nu. Gargara si nimic mai mult. Nesimtitii astia doi, Gunoimonta si Oprea, n-or sa plece niciodata din fotoliile lor eterne de la Palatul Victoriei, vazand ca miscarea populara impotriva lor e atat de firava, de neimportanta. Daca nu ai nici un raspuns de dat, ramai sanatos! Credeam ca macar pe subiectul asta serios era cazul sa renunti la bascalie si la ironii ieftine… Deci nu vezi cum ar trebui sa raspunzi, zici… Mda. Ti-e teama sa raspunzi sau ai alta problema? Ne aflam pe aceeasi baricada si ma iei in zeflemea? Nu pricep.

        • Reply
          prisacariu
          27 octombrie 2015 at 20:11

          bre, da’ nu te mai certa cu mine, oamenii nu ies in strada pentru ca atita putem in tara asta.

          • L
            27 octombrie 2015 at 21:30

            Bre, pana la urma ai vazut ca poti incropi un raspuns inteligent? Ti-a fost asa de greu?

  • Reply
    L
    27 octombrie 2015 at 17:26

    Reamintesc ca nici Gunoimonta si nici instelatul plagiator Oprea nu si-au dat demisia. Reamintesc asta mai ales pentru cei care au iesit in strada cerand demisia celor doi potlogari. As sublinia si prestatia absolut jalnica a lui Iohannis… Despre care as putea paria ca ori joaca un teatru de prost gust, ori este un papagal fara egal si pe blat cu Gunoimonta…

  • Reply
    KAKA MIZE
    27 octombrie 2015 at 18:05

    E de vina boul ala de sofer care s-a bagat in curu’ motociclistului, ca asa fac toti, ba se baga dupa ambulanta, ba dupa pompieri sau dupa politie, numai sa nu stea in trafic. Ce vina are Oprea daca soferul e timpit, ala din fata a cazut in groapa si afara ploua? Motociclistul fluidiza circulatia, soferul s-a bagat dupa el si ala din fata a dat de belea. Sa fie dati afara soferul si dobitocul care l-a trimis pe motociclist sa fluidizeze circulatia intre punctele A si Be cind afara ploua. Cam asa o sa sune concluzia anchetei spusa cu vorbele lu’ nea Ion in timp ce sta la coada la ajutoare in alimente, sau, daca e norocos, in timp ce se trece cu gondola pe sub Ponte Rialto.

  • Reply
    Basencu
    27 octombrie 2015 at 20:51

    Barosane,
    Matale invoci ierarhia actelor juridice.
    Nu cred ca Oprea a dat un ordin prin care a modificat o OUG, nu e un idiot totuși.
    Poate a dat un ordin pentru aplicarea in MAI a prevederilor OUG. Se poarta.
    Numeri idiotul de PIEDONE a facut el un alt Regulament la OUG 195 prin care ridica mașinile in sectorul 4. Acum returneaza, ca idiotul, banii luați plus cheltuieli.

    • Reply
      L
      27 octombrie 2015 at 21:44

      Oooo… Iar ai aparut, dobitocule? Si, deci ce spuneai ca nu mai crezi matale? Ca izmenarul nu si-a plagiat doctoratul, nu? Spui ca Oprea nu e idiot… Ba, te-as contrazice nitel. Numai un idiot cu doi neuroni putea sa accepte sa fie bodyguardul (a se citi caratorul de serviete) a lui Miron Cozma… Hai, tunde-o!

  • Reply
    PRISACARIU | Oprea a emis ilegal un ordin de ministru prin care-și dădea singur coloană oficială – surse - Stiri Presa Online
    27 octombrie 2015 at 21:01

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    L
    27 octombrie 2015 at 21:40

    Bag de seama ca romanii n-ar iesi in strada nici daca, sa presupunem ipoteza asta fantezista, Oprea si Ponta ar comite un asasinat pe bune… Ce dracu’ o mai fi nevoie sa faca rau nenorocitii astia de la putere ca sa determine romanii sa iasa masiv din delasarea asta puturoasa? Adevarul e ca avem si-un presedinte care ne arata un dezinteres total fata de problemele serioase ale tari si care, atunci cand izbuteste sa scoata doua vorbe in doua ceasuri, nu face decat sa indemne la somn pe toti cei care s-ar stradui sa-i urmareasca dsicursul anost si adormitor… Sa ne mai miram ca am ajuns in halul in care am ajuns… Mi-a placut raspunsul absolut jenant privind episodul Mahalache pravalit in scaun si dormind ca betivul cazut in sant in drumul imposibil de finalizat spre casa.

  • Reply
    JULES VERNE
    28 octombrie 2015 at 12:01

    romanii ies in strada daca sunt ajutati un pic de niste „servicii ” , aia e ! inca nu v-ati prins ?

    • Reply
      L
      28 octombrie 2015 at 17:19

      Prin urmare trebuie sa intelegem ca serviciile doresc ca Gunoimonta si Oprea, impreuna cu toata gasca penala a acestor doi ticalosi, sa ramana la putere… Ma intreb in interesul cui naiba lucreaza aceste servicii… Ca in interesul national, a nu se confunda cu ala al izmenarului, pare ca nu lucreaza. Ar fi foarte grav ca lucrurile sa stea asa. Pe de alta parte trebuie subliniat ca nu serviciile tin lumea in casa.

  • Reply
    SURSE Oprea a emis ilegal un ordin de ministru prin care-și dădea singur coloană oficială - Pe Bloguri
    28 octombrie 2015 at 13:51

    […] Sursa: Catalin Prisacariu […]

  • Reply
    gopo
    28 octombrie 2015 at 17:15

    Suntem singura tara care poate folosi generali pe posturi de infanteristi..!Avem multi generali unul mai prost ca altul cred ca izmenarul asta de Oprea are toate calitatile ca sa conduca nefericita asta de Romanie.Votatil pe Oprea generalul interstellar.

  • Reply
    DNA, hai cu încă două dosare pentru Oprea: gradele acordate ilegal și sforăriile din Justiția militară | Revista Kamikaze
    26 ianuarie 2016 at 11:34

    […] aveau dreptate: Oprea chiar a dispus să-i fie alocată în permanență coloană oficială (vezi aici); iată și ce spune DNA pe subiect: “activitatea de însoțire se realiza cu știința și […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *