Conjurația imbecililor

Aud, de cîteva zile (la început timid, acum din ce în ce mai hotărît), că s-a pus o conspirație în mișcare: cineva urmărește ca bravul general Oprea să fie obligat să capituleze și să părăsească în dizgrație cîmpul de bătălie, abandonîndu-și soldații și armele. Dar conspirației îi lipsește ceva: autorul din umbră, păpușarul genial care a construit mecanismul diabolic.

Altfel spus, ce nu înțeleg colportorii teoriei conspirației este cum a reușit sforarul din culise, oricare ar fi acela, să închege cu atîta rapiditate mesajul  că Oprea ar fi vinovat de moartea polițistului Gigină și, mai ales, cum de vestea a pătruns atît de adînc în popor. Dar misterul și lipsa de logică nu numai că nu șubrezesc teoria, ba dimpotrivă: dacă e de nepătruns, asta nu poate să însemne decît că forțele malefice sînt puternice și de neînțeles cu mintea iar mărețul general trebuie să lupte, cu onoare și cu curaj ca să izbîndească încă o dată în conflictul cu răul.
Și pentru ca totul să fie și mai enigmatic, nici măcar boicotul mediatic instalat asupra subiectului nu a omorît știrea, deci vînătoarea de vrăjitoare poate să înceapă: terenul de luptă al generalului e sub un blestem puternic și discipolii forței întunericului trebuie, cumva, reduși la tăcere. Dar cine sînt acești anarhiști ai groazei și de ce funcționează instrumentele lor de comunicare? Ce secret ascunde internetul? Ce e în spatele facebook-ului, cine sînt diavolii care tastează pe bloguri? Și, mai ales, de ce îngerii din slava prime time-ului nu mai sînt eficienți ca altădată în a propovădui cuvîntul primit de la patronii lor spirituali?
Promotorii conspirației anti-Oprea nu vor înțelege nimic din rîndurile de mai sus, textul ăsta e pentru proscrișii care rîd de Gîdea, de Gușă, de Ciutacu și Striblea, e pentru cei care-și scot copiii la un protest de duminică după-amiază în loc să și-i lase în fața televizoarelor populate cu imbecilizați bifați pe statul de plată ai unora care se cred făcătorii și desfăcătorii celor văzute pe sticlă și nevăzute în spatele ei.
Pentru acești nefericiți care cred sincer că nici soarele nu răsare fără ca un mogul mediatico-politic să ordone asta, am o veste izbăvitoare: da, sîntem niște conspiraționiști, recunosc. Da, aveți dreptate, există o putere îngrozitoare care ne-a luat mințile și sufletele și ne manipulează ca pe niște roboți indestructibili. Pregătiți-vă să aflați cruntul, oribilul adevăr și cutremurați-vă: puterea asta poartă odiosul nume de bun-simț. Forța asta terifiantă ne mînă în lupta cu personaje ca generalul Oprea al vostru, bunul-simț ne face să turbăm cînd auzim cum coloanele voastre oficiale cu girofar ucid oameni și tot bunul-simț ne ia mințile de ajungem să înjurăm impostori umflați cu pompa politică și peticiți cu tinichele și stele de rahat.
Dar conspirația noastră s-a născut natural, ca reacție la conjurația voastră. O conjurație a imbecililor.
unpr

You May also Like...

Ponta, despre scrisoarea unui român care a votat în străinătate după zece ore: "demagogie, bufonerii"
25 noiembrie 2014
Întâlnire secretă între Dragnea, Tudose și apropiații premierului. Consecințe
10 octombrie 2017
Protecția Copilului admite că părinții copiilor care au apărut în clipul PSD au încălcat legea
12 iunie 2019
5 Comments
  • Reply
    Cătălin Prisăcariu | Conjurația imbecililor | Nasul.tv
    27 octombrie 2015 at 10:46

    […] Sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    misu
    27 octombrie 2015 at 11:28

    Aud ca si gabita junior beneficia de masina de la mai pana sa-i cumpere seniorul una personala.
    Si n-am vazut politisti aruncand cascheta de suparare. Si cica politistii ar fi oamenii legii.
    Mare pacat ca doctorii au salarii mai mici ca molustele in uniforma.

  • Reply
    Conjurația imbecililor - Pe Bloguri
    27 octombrie 2015 at 13:33

    […] Citeste mai multe aici […]

  • Reply
    L
    27 octombrie 2015 at 15:07

    Am o singura si, cred eu, justificata intrebare pentru tine… De ce ceilalti, nu imbecilii, nu ies in strada masiv, de ce sunt pasivi, indiferenti si lipsiti de vlaga? Izmenarul Oprea nu si-a dat demisia, Gunoimonta e tot premier… Suntem multumiti ca ticalosii astia ordinary ne sfideaza si isi bat joc de noi?

  • Reply
    bunica sabela
    27 octombrie 2015 at 19:34

    Salut, conspiratori!
    Parafrazandu-l pe Yoda: batuti unii oameni musai trebe!
    In rest, tare as dori cateodata sa existe si sa pot lua de cateva ori pe zi pilule de nesimtire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *