Oprea poate fi salvat de urmărire penală doar de către Senat

Gabriel Oprea nu poate evita urmărirea penală în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. Argumentația e simplă și evidentă: polițistul pe motocicletă a murit pentru că se afla în coloana oficială a lui Oprea, dar Oprea, cel mai probabil, nu avea dreptul legal la coloană oficială. Așadar, cum au mai spus și alții, ne putem aștepta cel puțin la o acuzație de abuz în serviciu pe numele lui Oprea.

Parchetul de pe lîngă Tribunalul București, însă, nu are competența legală să cerceteze un demnitar de talia vicepremierului. Așadar, acest dosar trebuie declinat de către procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul București ori la Parchetul General, ori la DNA. Iar unul din cele două parchete, cel către care se declină dosarul, trebuie să ceară acordul Senatului (cameră parlamentară din care Oprea face parte) pentru urmărirea penală, conform Constituției.
Dacă procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul București își fac treaba profesionist și neinfluențați politic, acest dosar trebuie să ajungă fie la Parchetul General, fie la DNA. Mai degrabă la DNA, abuzul în serviciu al demnitarilor fiind de competența DNA. Iar DNA nu poate stabili cît de implicat a fost Oprea în acest caz decît dacă începe urmărirea penală a vicepremierului. Situație pentru care are nevoie de acordul Senatului, deci decizia se mută în Parlament. Iar acolo vom afla cine sînt politicienii care îl susțin pe asasinul moral al polițistului Bogdan Gigină.
oprea

You May also Like...

Nițu îl cercetează pe Băsescu pentru o declarație. Kovesi îl iartă pe Ponta în trei dosare penale
18 martie 2015
Tăriceanu l-a plătit pe lobby-istul lui Deripaska, omul lui Putin, ca să ajungă la vicepreședintele american
10 aprilie 2019
Ultima minciună a lui Ponta costă 53 de milioane de euro
7 mai 2014
10 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *