Oprea a vorbit: nu a oprit să-l ajute pe polițistul muribund

Șobolanul a ieșit din gaură, în sfîrșit. Dar numai ca să muște din nou. Apoi a fugit, lăsînd în urmă perplexitate. Și un verdict mai clar ca niciodată: lașitatea acestui rozător gigant de funcții publice nu are limite.

În scurta lui declarație de presă (dacă era o conferință, Oprea ar fi acceptat să primească și întrebări, dar nu a făcut-o), vicepremierul pentru insecuritate națională NU a lămurit nici de unde venea în coloană oficială, nici unde se ducea și nici ce lege i-a permis să aibă acces la coloană oficială (conform legii, o coloană oficială e constituită din „unul sau mai multe vehicule care circula pe drumul public si sunt insotite de unul sau mai multe autovehicule ale politiei rutiere, care au in functiune semnale speciale de avertizare sonore si luminoase de culoare rosie„; așadar, diferența între o coloană oricare de mașini și o coloană oficială este prezența unor „autovehicule ale politiei rutiere, care au in functiune semnale speciale de avertizare sonore si luminoase de culoare rosie”; exact la „autovehicule ale politiei rutiere, care au in functiune semnale speciale de avertizare sonore si luminoase de culoare rosie” nu avea dreptul Oprea, deși susține contrariul).
Totuși, Gabriel Oprea a lămurit ceva: NU a coborît din mașină să vadă ce s-a întîmplat cu tînărul polițist Bogdan Gigină. A stat tot timpul în mașină, protejat de cetățeni, de ploaie, de moarte. Și a dat telefon la SMURD. Atît.
În final, vicepremierul a mințit grosolan: a afirmat că MAI a trimis „cu promptitudine” procurorilor documentele necesare anchetei penale, deși Parchetul de pe lîngă Tribunalul București a anunțat deja că MAI a furnizat doar parțial datele cerute.
P.S. Declarația completă a lui Oprea, aici.
oprea

You May also Like...

Mic ghid de "scurgeri nepermise de informații în presă" pentru Klaus Iohannis
7 ianuarie 2015
Pe Miss România nu o întreabă nimeni de unde a avut banii pentru galeria de artă a lui Vâlcov?
22 mai 2015
Vasile Blaga, “luptător remarcat” al Revoluției la care a dormit acasă
21 mai 2015
4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *