Firea și-a rupt dinții. Gruparea Oprea – Pandele, trecută "în rezervă"

Exact acum șase luni, la începutul lunii iunie, Gabriela Firea declanșa un atac la adresa premierului de atunci, Sorin Grindeanu: „Privesc şi eu cu atenţie şi puţină îngrijorare faptul că domnul preşedinte a explicat că premierul nu se mai consultă la fel de des cu el ca la început, că nu se mai întâlnesc la fel de des ca la început. Motivele pentru care sunt în această situaţie nu le cunosc, dar mă îngrjiorează faptul că premierul nu mai are timp să se întâlnească cu preşedintele partidului.

Tot ceea ce solicită Primăria Capitalei către Guvern se loveşte ca de un zid. Avem o relaţie mai proastă decât pe vremea tehnocraţilor.” (sursa)
Până la sfârșitul acelei luni iunie, Grindeanu era deja istorie: după alte câteva atacuri frontale ale Gabrielei Firea, o moțiune de cenzură îl scotea pe primul premier PSD din era Dragnea de la Palatul Victoria.
Zilele trecute, primarul Bucureștilor a repetat scena. De data aceasta, l-a atacat pe actualul premier, Mihai Tudose. Scenariul, însă, e clar că nu va mai fi același: Tudose va petrece Crăciunul și Revelionul ca prim-ministru în funcție. Pentru că, azi, Firea a dat înapoi: „A fost un incident neplacut peste care eu una am trecut. Asa parea la acel moment ca se intampla (că Tudose voia să preia șefia PSD – n.m.), am avut azi o discutie pe aceasta tema si am lamurit toate aceste probleme.” (sursa)
Ce s-a întâmplat între timp, în ultima jumătate de an? Așa cum am mai spus, Dragnea a pierdut meciul: „Că Dragnea pierduse partida era deja clar încă de la instalarea lui Grindeanu la ANCOM, după cum v-am explicat aici. Între timp, însă, situația a devenit și mai gravă: SUA ne-au amenințat cu izolarea diplomatică iar UE a dat semnale că banii europeni vor ajunge numai la statele care nu au probleme majore de corupție. Ce înseamnă asta? Că, dacă Dragnea va câștiga partida, PSD va domni peste Venezuela. Partea proastă, însă, o știu și pesediștii, este că din Venezuela nu se mai poate fura, deci de ce să mai stai la guvernare? Logic, soluția e simplă: Dragnea out, Tudose in, vivat democrația!”
Azi, a venit momentul ca săgeata lui Dragnea să și admită asta. Mai mult, ce spune Firea este că influența cuplului Gabriel Oprea – Florentin Pandele (cunoscut pentru același anturaj și pentru afaceri comune ilegale) a scăzut considerabil în SRI, până aproape de zero. De aici înainte, Dragnea doar va mima că ține partidul în mână.
furea dragnea

You May also Like...

Ce nu puteau discuta Dragnea și Ponta la telefon?
17 iunie 2015
EXCLUSIV Firea nu-și cere scuze, ba chiar insistă cu mîrlănia fascistoidă despre copii
9 octombrie 2014
VIDEO Generalul Ilie Năstase, euro-candidat UNPR, vandalizează un cort al PMP
23 aprilie 2019
1 Comment
  • Reply
    Liviu Badea
    10 decembrie 2017 at 2:52

    Bine ar fi sa ai dreptate. Nu imi e insa clar de unde ai informatiile astea „Mai mult, ce spune Firea este că influența cuplului Gabriel Oprea – Florentin Pandele (cunoscut pentru același anturaj și pentru afaceri comune ilegale) a scăzut considerabil în SRI, până aproape de zero.”. Si nici ce legatura are SRI cu PSD. Please explain.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *