EXCLUSIV Și Comănescu, noul șef MAE, îl apără pe Ponta: a secretizat votul din străinătate din 2014 precum politrucul Aurescu

Scriam acum două luni despre proaspătul ministru de Externe, Lazăr Comănescu, cînd acesta era doar consilier al președintelui Iohannis, că are „o vastă experiență diplomatică, dar un caracter maleabil și, cel mai probabil, o bună relație cu Securitatea ceaușistă, transparentă din cariera dinainte de ’89” (sursa).
Cu toate astea, am sperat că nu va fi un politruc care să-l apere pe Ponta (așa cum a făcut fostul ministru Bogdan Aurescu), atunci cînd m-am întrebat dacă va desecretiza datele votului din străinătate de la prezidențialele din 2014.

Ba am mai și sperat, în secret, că diagnosticul meu despre marea abureală „apolitico-tehnocrată” a noului guvern este greșit.
M-am înșelat. Am sperat degeaba. Cel puțin în ce-l privește pe Lazăr Comănescu. Care Lazăr Comănescu, prin biroul de presă al MAE, m-a informat azi că nu va lăsa nici un cuvînt și nici o virgulă să transpire din Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu abuzul guvernului Ponta la votul din străinătate de la prezidențialele din 2014.
Iată, mai jos, cum arată răspunsul oficial al MAE la întrebările mele (aceleași trimise și fostului ministru Aurescu în aprilie a.c.).
mae vot strainatate
Așadar, Comănescu rămîne pe fix aceeași linie cu Aurescu: secretomanie totală, nici un strop de transparență, nici o urmă de respect față de cetățenii români care nu au putut vota în afara României la prezidențialele din 2014 din vina guvernului Ponta. Coincidență au ba, românii au fost umiliți și în Germania, adică exact în țara în care Comănescu era ambasador în noiembrie 2014 și respecta deciziile lui Ponta. Ceea ce mă face să mă întreb dacă noul ministru de Externe Lazăr Comănescu nu se apără și pe sine, de fapt, nu doar pe Ponta.
P.S. Prin biroul de presă al MAE, ministrul Comănescu invocă și procesul pe care l-am intentat ministerului pentru a-mi furniza informațiile pe care le consider de interes public. MAE arată că am pierdut acest proces, dar uită să adauge că am dreptul la recurs. Informația aceasta, însă, este publică pe site-ul Tribunalului București: „Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată acţiunea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi 09.11.2015” (sursa).
Ca să-mi pot exercita dreptul legal la recurs, însă, este nevoie ca Tribunalul București să motiveze decizia și să-mi comunice motivarea, abia apoi putîndu-se depune și recursul. Din informațiile mele, săptămîna aceasta îmi va fi comunicată motivarea, care se află acum în lucru. Așadar, MAE nu a cîștigat procesul cu mine iar eu nu am pierdut procesul cu MAE, soluția de respingere a acțiunii mele nefiind definitivă.

You May also Like...

Valizaleaks: Dragnea și Cătălina Ștefănescu, vacanțe împreună în Brazilia
16 aprilie 2019
Ponta, mă dezguști
3 decembrie 2014
Florin Iordache, apartament de 100.000 EUR pitit pe numele părinților pensionari și împrumut de 90.000 EUR tot de la ei
26 octombrie 2017
7 Comments
  • Reply
    L
    23 noiembrie 2015 at 18:49

    Pai, la ce naiba te asteptai, Cataline? La seriozitate si la onestitate din partea unuia dintre ambarsadorii rusinii din noiembrie 2014? Primul imensa si justificat semn de intrebare a fost in momentul in care Klaus – sase case si l-a adus la Cotroceni ca si consilier pe politica externa pe tovarasul Comanescu. Acuma devenit ministru de externe… Adevarul privind ce s-a intamplat cu votul din diaspora nu va iesi niciodata la iveala… Sistemul nenorocit nu va permite asta. Cred ca lucrurile sunt limpezi iar fraierii care l-am votat pe Iohannis – sase case deja am inteles care e chestiunea. O manipulare ordinara si abjecta, o conspiratie mizerabila a serviciilor, conspiratie din care, foarte probabil, face parte inclusiv papagalul de la Cotroceni. Eu nu mai am absolut nici o speranta in ceea ce priveste vindecarea acestei tari si punerea ei pe un fagas al civilizatiei. O tara in care democratia e o gluma iar legea secventiala si facultativa, e o tara sortita pieriii. Poate ca nici nu meritam altceva.
    P.S. E limpede ca tovarasul Iohannis n-a inteles nimic. Nici de cine a fost ales, nici de ce a fost ales si nici pentru ce a foast ales. N-a inteles nimic nici din revolta strazii dupa nenorocirea de la clubul Colectiv… Iohannis e o gluma proasta si o bataie de joc de presedinte, care nu da nici doi bani pe noi, pe cetatenii care l-au ales. Iohannis e un impostor. Rusine sa-i fie!

  • Reply
    vivi
    24 noiembrie 2015 at 7:40

    Trebuie adresata aceasta cerere p.m. Ciolos, care este seful direct al comanescului.

  • Reply
    Și Comănescu, noul șef MAE, îl apără pe Ponta: a secretizat votul din străinătate din 2014 precum politrucul Aurescu - Pe Bloguri
    24 noiembrie 2015 at 13:13

    […] Sursa: Catalin Prisacariu […]

  • Reply
    Simona Niculescu
    25 noiembrie 2015 at 5:28

    Tare răspunsul. Când vorbeşti cu mine să taci.

  • Reply
    L
    25 noiembrie 2015 at 18:46

    Cataline, te sfatuiesc sa inaintezi intrebarile tale direct lui Ciolos. Sa-l vedem pe Ciolos cam cat sange in instalatie are… Dinspre tovarasul Curaj… tacere asurzitoare. Nimic despre plagiatul lui Gunoimonta. Avand in vedere ca Ciolos nu i-a cerit demisia lui Arafat, e limpede ca n-are sange in instalatie… O alta paiata, nimic mai mult.

    • Reply
      prisacariu
      25 noiembrie 2015 at 23:12

      s-a bifat de cîteva zile, deja, aștept.

      • Reply
        L
        26 noiembrie 2015 at 21:07

        Ok. Felicitari si… mult succes! Apreciez sincer initiativa ta.
        P.S. Iata, am aflat mai azi ca si tov Toba e… toba de PLAGIAT. Deci, sa ne mai miram ca nea Tobitza l-a acoperit in dosarul Duicu pe imparatul PLAGIATULUI, Gunoimonta? Tov Curaj tace asurzitor, in continuare. Iar zilele trec. Si trec, si trec… Si nimic despre ordonanta lui Gunoimonta. Si nimic despre schimbarea care se impune in comisa aia care l-a spalat pe Gunoimonta de plagiat… Ce naiba ministri sunt astia? Ce naiba premier e asta? Un Gunoimonta cu fata umana?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *