Cât ne costă blazonul lui Năstase: dăcât un milion de lei publici anual

Chiar îmi pare rău că a trebuit să dau titlul ăsta care nu se ridică la înălțimea staturii spirituale a lui Bombo Năstase, dar astea-s cifrele: dăcât cam un milion de lei anual ne costă să fie expus blazonul lui Adrian Năstase pe o clădire a statului, în București. Penibil, băi, stat român! Păi, la câte a făcut domnu’ Năstase pentru țara asta (inclusiv pușcărie!), merita și el măcar un milion de euro anual să-i fie expus blazonul, ca să nu zic mai mult.

Doi paznici, nici un ghid
Muzeele care chiar sunt vizitate se întâmplă să aibă mai mulți clienți în weekend. Logic. Adică românul, flămând de cultură cum îl știm, bagă un mic sâmbăta, da’ duminica se drege la un tablou, la o sculptură, ca să-și regenereze zen-ul pentru luni-vinerea de muncă. Păi, nu? Păi, da. Un astfel de român a bifat duminică, 12 iunie 2016, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București de pe strada Londra 39. Primul lucru care i-a traversat câmpul vizual acestui român (încă dinainte de a deschide poarta de acces în curtea muzeului) a fost un paznic costeliv, de la o firmă de paznici costelivi, plasat strategic pe cele trei trei-patru trepte de la intrarea în muzeu, care l-a întrebat dacă vrea să viziteze. Da, culmea, voia. Imediat ce i s-a permis accesul în interior, românul a avut parte de a doua întâlnire cu o ființă vie: o doamnă care, timidă, i-a adus un bilet de acces. Și care l-a informat că se vizitează parterul, subsolul și cele două etaje. Apoi a dispărut ca un duh într-o lampă, fără o vorbă și fără să se mai arate preț de o oră, cât a petrecut românul nostru în Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din București de pe strada Londra 39.
Continuarea, aici.
blazon nastase vitraliu

You May also Like...

Ponta l-a adus în Guvern pe unul din arestații din dosarul retrocedărilor
2 decembrie 2014
Acum doi ani, "Colectiv" ardea. Acum doi ani și patru luni, IGSU primea dreptul legal să închidă "Colectiv". Nu a făcut-o
27 octombrie 2017
Cum truchează Dragnea contracte de sute de milioane de euro
27 martie 2017
2 Comments
  • Reply
    faceroll
    4 iulie 2016 at 19:18

    Nu le mai place insemnele de la mercedes, lire, dolari, euro si alte valute (pe cand bitcoin lmao)… acum au blazoane… Ce titlu nobiliar are Nastase?… Bulibasha or w/e?

  • Reply
    Irina Preda
    26 iulie 2016 at 14:45

    Va urmaresc de pe vremea cind mai aveam presa scrisa apoi la B1 si acum aici Ca intotdeauna pdv ff argumentate subiecte la zi cu personaje atit de cunoscute placerea de a citi zilnic lucruri revoltatoare dar reale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *