BOMBĂ: Paul Stănescu a fost asociat, până în mai a.c., cu Moshe Agavi, trimis în judecată de DNA pentru complicitate cu Beny Steinmetz

Când consulți declarația de avere a lui Paul Stănescu, șeful PSD Olt, ai impresia că ai de-a face cu un biet boiernaș de țară: are câteva terenuri, un apartament, o Nubira (!) și trăiește doar din salariu. Există, însă, și o omisiune în declarație. Una importantă.

Ce a uitat Paul Stănescu să menționeze în declarația de avere (și/sau de interese) este participația la o firmă care a fost radiată în luna mai a acestui an.
radiere
După cum se vede mai sus, firma se numește Olt Lacta Prod SRL, a fost înființată în 2006 și radiată 11 ani mai târziu, pe 16 mai a.c.
La înființare, avea trei deținători de părți sociale. Unul dintre aceștia era Paul Stănescu, actual senator, șef PSD Olt și, dacă nu se întâmplă nimic neprevăzut, ministru al Dezvoltării Regionale.
olt lacta prod
Unul dintre administratorii firmei se numește Moshe Agavi și, după cum arată „Monitorul oificial” (mai sus), este cetățean israelian și locuiește în Israel, localitatea Kfar-Saba la numărul 14 pe strada Ostoshinsky.
La exact aceeași adresă locuiește și Moshe Agavi care a reprezentat niște companii off shore în România. Companii off shore care dețineau niște sereleuri locale.
seven hills
Una din aceste companii este Seven Hills. O companie care, conform presei economice, era una din cele care reprezentau la București interesele imobiliare ale magnatului israelian Beny Steinmetz. Despre aceste interese și despre cum i-a administrat lui Steinmetz afacerile imobiliare la București a vorbit chiar Moshe Agavi, de mai multe ori (aici, aici și aici sau aici).
Că Moshe Agavi a lucrat pentru Beny Steinmetz nu e o mare problemă în sine, dar DNA susține că i-a fost și complice în activități penale: „Începând cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truică Remus împreună cu inculpații Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin „Benny” Steinmetz, Moshe Agavi (care a aderat ulterior) și alte persoane, au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al României Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităților/instituțiilor deținătoare a acestor proprietăți, instigarea și complicitatea la săvârșirea, de către aceste persoane, a infracțiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziție și semnarea înscrisurilor necesare și prin traficarea influenței reale asupra funcționarilor publici.
Pentru a pune în practică planul infracțional, inculpatul Al României Paul Philippe i-a promis inculpatului Remus Truică și asociaților lui din grupul infracțional o cotă parte importantă, între 50% și 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România și, ulterior, le-a și dat acestora bunurile, pe măsura obținerii lor, în schimbul intervenției membrilor grupului pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea / retrocedarea dreptului de proprietate din București și din alte județe din țară sau asupra judecătorilor, urmând a se reuși, în mod injust, obținerea bunurilor revendicate și punerea în posesia lor.
De la data constituirii, membrii grupului au fost permanent implicați în activitatea infracțională și s-au informat reciproc, direct sau indirect, asupra evoluției și realizării interesului urmărit prin faptele comise, stabilind de comun acord strategia de urmat și găsind împreună soluțiile cele mai economice pentru grup.” (sursa)
Numele lui Moshe Agavi apare și în comunicatul DNA despre trimiterea în judecată a lui Tăriceanu: „inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință despre:
– retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafețe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) și Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului),
– implicarea inculpaților Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi și a altor persoane în procedurile de retrocedare,
– actele de vânzare–cumpărare vizând aceste bunuri.” (sursa)
Culmea, despre asocierea lui Paul Stănescu cu Moshe Agavi s-a scris în presa locală de Olt (fără să se facă, ce e drept, legătura cu Beny Steinmetz). Astfel, contactat de „Eveniment de Olt” în 2011, Stănescu a spus așa: „Am uitat de firma asta, am înfiinţat-o în urmă cu câţiva ani împreună cu nişte israelieni pe care i-a adus atunci Alexandru Ilie. Firma nu a funcţionat, că israelienii au dispărut şi n-au mai dat pe aici. Au venit ca investitori străini cu propunerea să facem o fermă de vaci pentru lapte, dar n-au mai venit de-atunci. Din câte ştiu eu, există o hotărâre de guvern care spune că astfel de societăţi nefuncţionabile se dizolvă de drept şi aştept să se întâmple acest lucru. Acum, ştiu că trebuia să pun în declaraţia de interese faptul că sunt asociat în firmă, dar dacă am uitat, am uitat! Dacă spuneţi că am încălcat legea, asta e, legea să mă pedepsească.” (sursa)
După cum am arăta de la bun început, însă, firma a continuat să funcționeze până în mai, anul acesta. La fel de adevărat e că, practic, nu a avut activitate, dar asociații nici nu au închis-o până acum cinci luni.

You May also Like...

Șeful TSD, ministru în guvernul Tudose, controlează un ONG acreditat să observe "imparțial" alegerile
27 noiembrie 2017
Deocamdată, Ponta e păzit de sepepiști la Istanbul
18 iunie 2015
Cât ne costă blazonul lui Năstase: dăcât un milion de lei publici anual
27 iunie 2016
1 Comment
  • Reply
    Toma Canja
    14 octombrie 2017 at 21:10

    Se pare ca relațiile cu israelieni sunt foarte vechi…de la infiltrari pentru asa zise afaceri comune…dar din care au câștigat numai strainii…românii au fost și sunt oameni de paie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *