Alo, Ministerul Justiției? Aveți un condamnat definitiv la cinci ani, liber în SUA

Cătălin Predoiu, Titus Corlățean, Victor Ponta (interimar, de două ori), Mona Pivniceru și Robert Cazanciuc au deținut portofoliul Justiției din 2011 încoace. În 2011, în decembrie, un cetățean român a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare. Nu a executat nici o zi de închisoare.

Mai mult, cetățeanul își duce zilele fără să-l deranjeze nimeni în SUA, unde e om de afaceri. Cetățeanul se numește Mihai Tînjală și povestea lui, abracadabrantă și halucinantă, e aici.
Dar ce e și mai surprinzător în povestea lui Tînjală este că nici unul din cei cinci miniștri de Justiție enumerați nu a făcut nimic să-l aducă în România pe Tînjală ca să execute pedeapsa. Iar dacă, totuși, oricare din ei a făcut ceva, de ce publicul nu a aflat din cauza cărui fapt demersul a eșuat.
Că Tînjală pozează în superspion care lasă să se înțeleagă că executarea pedepsei este doar un amănunt nesemnificativ într-un tablou mai mare populat de grei de dincoace și de dincolo de ocean poate să fie o glumă, dar nu e. Pentru că, dincolo de acțiunile personale ale lui Tînjală, rămîne întrebarea: la ce dracu’ ne mai trebuie instituții, ministere, autorități și alte birocrații dacă, în România stat UE și NATO, un condamnat care trebuie să stea cinci ani în pușcărie se plimbă liber taman în țara tuturor posibilităților?
t

You May also Like...

Greșeala fatală a lui Ilie Sârbu: a furat în afara mandatului de ministru
15 octombrie 2014
Șeful Consiliului Concurenței a spălat Tel Drum de blatul de 21 de milioane de euro
16 noiembrie 2017
Ponta a primit apartamente de lux de la intermediarii șpăgii Microsoft
2 octombrie 2014
3 Comments
  • Reply
    grisa
    9 decembrie 2014 at 12:45

    Respectivii enumerati mai sus n-or fi avand „ordin de sus” ca sa ceara , cu vehemetna, extradarea ipochimenului. Ma mir ca Nicusor Constantinescu n-a recurs la acelasi terip ca doar tot ai lui sunt, deocamdata , la putere. SUA, „tara tuturor posibilitatilor” incepe sa semene din ce in ce mai mult cu Romania, din pacate. Altfel nu-mi explic cum de reusesc atatia „preacinstiti romani” sa-si gaseasca refugiu, de parca SUA e Iordania ?

  • Reply
    Livia
    10 decembrie 2014 at 1:20

    Nu se obosesc. Da, … ce bine că Ponta l-a prins totuşi, pe … Omar !???

  • Reply
    ioly
    10 decembrie 2014 at 11:24

    Ma ia groaza ce s-a intamplat in tara noastra dupa revolutie spun asta ca pe timpul comunistilor imi doream capitalizmul pe care il vad acum ce face de am ajuns sa i dedest si totusi trebuie sa mergem mai departe.Nunumai pedeapsa data lui Ceausescu este de ajuns ca tara noastra sa devina o tara democratica ci si pedepsirea celor care au luat puterea in scopuri personale de furt si destablizare a tari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *