Sînteți de acord ca vagabonzii politici ai OUG a traseismului să-și piardă mandatele?

În acest moment (marți, 9 decembrie, 12.00), Senatul României dezbate legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență care a permis traseismul aleșilor locali înainte de prezidențiale. La finalul dezbaterilor, senatorii vor vota: legea aprobă OUG a traseismului sau respinge.
UPDATE 12.45 Senatul a votat PENTRU aprobarea OUG a traseismului (86 de voturi „pentru”, 36 de voturi „împotrivă” și 6 abțineri). Iar pesediștii au urlat de fericire în plenul Senatului.

În orice caz, va fi o lege: fie o lege de respingere a OUG, fie o lege de aprobare a OUG. Și, o dată ce va fi lege, se va putea întîmpla ceea ce nu s-a întîmplat cînd a fost emisă OUG (pentru că lacheul lui Ponta, Victor Ciorbea, momentan Avocat al Poporului, nu a trimis OUG la Curtea Constituțională pentru verificări): o sesizare la Curtea Constituțională. Iar Curtea Constituțională va da un verdict: OUG a traseismului este sau nu constituțională.
Ei bine, în situația în care CCR va decide că OUG a traseismului a fost neconstituțională, efectele acelei OUG trebuie anulate. Dar ce înseamnă anularea efectelor? Înseamnă revenirea la situația dinainte de OUG, adică primarii, consilierii (locali și județeni) și șefii de CJ trebuie să revină la partidele din care au plecat? Sau înseamnă că vagabonzii care au schimbat partidele ca urmare a OUG își pierd mandatele?
Voi vreți ca vagabonzii politici care au schimbat partidele (în urma OUG a traseismului dinaintea campaniei la prezidențiale) să-și piardă mandatele dacă Curtea Constituțională va decide că OUG e neconstituțională?
s

You May also Like...

FOTO Iată-l pe Dragnea cu valizele către pușcărie
27 mai 2019
Secretarul general al PCR, tovarășul Nicolae Dragnea, l-a primit pe ministrul ungar de Externe
6 februarie 2018
Ponta e doar un mirceabadea mai gras
18 mai 2015
29 Comments
 • Reply
  MURESAN D
  9 decembrie 2014 at 13:31

  sunt de acord sa piarda tot

  • Reply
   lucian
   9 decembrie 2014 at 20:00

   cum ar fi ca in timpul unui meci de .. orice…, sa treaca jucatorii de la o echipa la alta…

   • Reply
    savinica
    22 decembrie 2014 at 11:16

    Sa ramana fara mandat.
    Daca pnl ii primeste inapoi atunci sa plece acasa si pnl.

  • Reply
   Sergiu Nistor
   19 decembrie 2014 at 16:45

   Categoric,raspunsul este”DA”.Toti sunt oportunisti.Poate gasim si niste oameni cinstiti.

 • Reply
  L
  9 decembrie 2014 at 14:00

  Sunt total de acord ca vagabonzii politici, beneficiari ai ticaloasei OUG data de guvernul Gunoimonta, sa-si piarda mandatul. Acum, ca avem de-a face cu o lege, aceasta poate fi rapid contestata la CCR. De catre opozitie, sau de catre Traian Basescu. Deocamdata, opozitia tace. Complice. Explicatia e simpla: au trecut alegerile. Baza ramane in marinar.

 • Reply
  alexa
  9 decembrie 2014 at 14:32

  da sa le piarda

 • Reply
  ROSIAN ALEXANDRINA
  9 decembrie 2014 at 14:33

  da sa plateasca

  • Reply
   iordan
   17 decembrie 2014 at 17:46

   Sa piarda mandatul si SA NU MAI AIBA VOIE SA CANDIDEZE LA URMATOARELE ALEGERI

 • Reply
  ALMA
  9 decembrie 2014 at 14:35

  DA! Mai mult sa nu aiba voie sa candideze in alta functie publica timp de cinci ani.
  Problema mea este ce se intampla cu „ganditorul” si emitentul acestui OUG?

 • Reply
  alexa
  9 decembrie 2014 at 14:35

  da

 • Reply
  mela
  9 decembrie 2014 at 15:43

  sunt de acord sa le fie rusine

 • Reply
  marian
  9 decembrie 2014 at 16:41

  da, sunt deacord ca toti acesti vagabonzi care au tradat sa se duca dracului acasa, aceste haimanale nu au ce cauta in slujba poporului, sunt lipsiti de bunul simt si pusi numai pe capatuiala si imbogatire pe spinarea populatiei, hai sictir acasa vagabonti fara rusine.Catalin te felicit si desi sunt foarte suparata pe pstul b1tv si nu-l mai urmaresc tu esti singurul care eu ma uit la emisiunea butonul de panica.

 • Reply
  flo
  9 decembrie 2014 at 17:18

  Care este diferenta intre un derbedeu politic ce se muta dintr-un partid in altul si un ziarist care scrie dupa cum ii ordona sefu’ sau mancatorii de c”acat pe care ii chemati zilnic la emisiunile d-voastra? De ce nu spuneti ca Ciorbea a fost securist ordinar inainte de ’89 asa cum a fost si Dan Turturica sau Cornel Ivanciuc – mari ziaristi de investigatii? Si unii si altii sunt la fel de vinovati si inainte de toate faceti-va mai intai voi un proces de constiinta ca sa puteti arata pe altii cu degetul!

 • Reply
  daniel bordas
  9 decembrie 2014 at 17:56

  Ingrijorarea mea majora ar fi situatia in care CC ar putea sa declare constitutionala miseleasca ordonanta! Daca asta s-ar intampla atunci va fi o dezamagire generalizata, iar „derbedeii” ar trumfa. Mi- e groaza sa ma gândesc!

 • Reply
  vio
  9 decembrie 2014 at 18:55

  Daaaa, daaaaa

 • Reply
  comarnescu roxana
  9 decembrie 2014 at 19:30

  da sunt de acord!

 • Reply
  JULES VERNE
  10 decembrie 2014 at 8:39

  sa piarda tot si ” sa fie sanatosi ” !

 • Reply
  TDF
  10 decembrie 2014 at 11:37

  Da, sigur ca sunt de acord !

 • Reply
  narcis purice
  10 decembrie 2014 at 15:34

  P… M…. este o maioneză. Cosumă ultima resursă din
  zestrea miresei(asta dacă cel iertat de D-nul cel mai BUN pm o fi în lista ladei de zestre.).
  am mîinile ocupate cu mous-ul şi tastatura.
  mi-aş băga gheara în gît!

 • Reply
  Miti
  11 decembrie 2014 at 11:34

  faptul ca noi contibuabilii care-i finantam li-am acordat toata incredera sa ne apere interesele , ier ei dupa ce ne-a fura voturile , trece la inamic luptind in potriva intereselor noastre.ar trebui pedepsiti de lege ,precum hoti si tradatori .Si sa nu mai aiba voie sa candideze nici o data la nici o functie .

 • Reply
  ION
  12 decembrie 2014 at 3:03

  noi de ce existam sa-si bata joc de noi neernicii traseisticare nu se ingrijesc de noi ,vornumai puterea si atit .acum vor sa scape de puscarie .nu sa piarda mandatele SA NU MAI AIBA NICIODATA DREPTUL LA FUNCTIE PUBLICA ;SATREACA IN PRIVAT PE BANII LOR EXCROCII!

 • Reply
  mugur
  15 decembrie 2014 at 4:56

  Cred ca asta a fost cea mai ticaloasa o.u.g dintre toate care s au dat! Va mai amintiti dialogul ponta-dragnea din sedinta de guvern? „Ei cate zile au avut,45? Asa sa fie si acum,45!” Cat cinism si spirit revansard! Dar mai grava a fost atitudinea cretinului de ciorbea,care inca mai mediteaza daca sa anunte ccr sau nu! Toti nu demisi,ci la puscarie!

 • Reply
  anca
  17 decembrie 2014 at 18:36

  Ar fi un inceput f bun pt intrarea in normalitate.

 • Reply
  Lumi
  17 decembrie 2014 at 19:49

  Daca au candidat la alegerile parlamentare din proprie vointa, faptul ca sunt legiuitorii tarii este circumstanta agravanta. Pentru incalcarea Legii Legilor, Constitutia = Biblia Democratiei, trebuie sa fie condamnati la ani grei de puscarie. Nu tine scuza ca n-au stiut. Toata lumea le-a spus ca fac o porcarie. Sa plateasca cu libertatea. Plus o amenda de 5 milioane de lei fiecare. Asta ar fi adevaratat justitie!

 • Reply
  Lungu Elena
  17 decembrie 2014 at 23:03

  Dragilor, tot ce a facut dl. Ponta a fost in detrimentul nostru, al „prostimii” (cum ne crede el). Se pare ca inca nu s-a lecuit. Sigur ca sunt de acord ca toti tradatorii sa-si piarda functiile. Au plecat dupa ciolan, asa ca n-au decat sa plateasca. Pierderea functiei este prea putin. Pentru mine sunt niste tradatori si asa vor ramane.

 • Reply
  gruia
  18 decembrie 2014 at 10:13

  Intru totul de acord!!!!!!Da` sa nu mai aiba voie sa candideze! Iar cel ce-a gandit ordonanta ticaloasa sa plateasca la randu-i!!!!!!!!11

 • Reply
  Mangopol
  18 decembrie 2014 at 14:50

  Categoric DA !!!

 • Reply
  Gina
  19 decembrie 2014 at 0:31

  Primarii traseisti trebuie sa-si piarda mandatul si sa se organizeze alegeri. D-nii Ponta si Dragnea sa-si asume neconstitutionalitatea acestui OUG. Asa au spus cand au clocit-o.
  D-l Victor Ciorbea trebuie sa explice de ce nu a atacat OUG la CCR si sa demisioneze.
  Nu se mai aude nimic de OUG care a schimbat legea educatiei. Am citit ca o asocietie a elevilor din Constanta incearca sa obtina anularea unor prevederi din acel OUG. Cred ca ar trebui sa se reia discutia si despre acea OUG si sa fie analizata de CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *