Lia Olguța Vasilescu: Tăriceanu și PSD, plagiatori și hoți

Vârful de lance al tupeului și agresivității pesediste de azi e LOV, cunoscută și ca Lia Olguța Vasilescu, ministru al Muncii și deputat. Acum zece ani, însă, când se înscria în PSD, LOV venea din alt partid. Din PRM. Ca peremistă, LOV a fost și deputat vreo trei ani. Timp în care a dat în PSD și Tăriceanu ca la fasole.

Mai ales pe tema plagiatului (!). Îi acuza, deci, LOV pe pesediști și pe Tăriceanu, personal, că i-au furat niște proiecte de lege.
Iată niște mostre de discurs ale LOV-ei.
Prima mostră: „Întrucât contăm pe buna credinţă a parlamentarilor PNL şi PD, care nu au ştiut că cel care a întocmit programul de guvernare, la secţiunea respectivă, a copiat o propunere legislativă care ne aparţine, am redepus luni, 7 februarie 2005, în procedură de urgenţă, proiectul respectiv şi îi aşteptăm pe aceştia să-l voteze. Sperăm că ei vor recunoaşte paternitatea unei legi, spre deosebire de parlamentarii PSD din legislatura 2000-2004, care, după ce au respins în bloc un program depus tot de deputaţi ai PRM, referitor la ajutorul acordat şcolarilor pentru hrană, au votat programul guvernamental „laptele şi cornul”, deşi era copiat aproape în întregime de la noi.
Noi refuzăm să credem că nu a mai rămas nimic de furat în această ţară, decât proprietatea intelectuală. Vă mulţumesc.” (sursa)
A doua mostră: „Contând pe buna dumneavoastră credinţă, vă atrag atenţia, la modul cel mai serios, că eu personal vă voi acţiona în instanţă pentru că v-aţi însuşit ceva care nu vă aparţine. Este vorba de proiectul de lege referitor la ajutorarea tinerelor familii, pe care aşa-zişii „iniţiatori” din guvern l-au copiat fără nici o jenă şi au mai avut şi tupeul să afirme că vor să înregistreze la OSIM programul de guvernare, unde era inclus, deşi noi l-am depus încă din 2002.
Un gest de onoare din partea dumneavoastră ar fi să retrageţi copia şi să susţineţi originalul care se află în dezbatere, în procedură de urgenţă, la Parlament, cu atât mai mult cu cât noi ofeream 100 de milioane şi nu 7. Chiar aşa, ce să facă o tânără familie cu 7 milioane, când ea are nevoie de obiecte de folosinţă îndelungată, care costă minimum 50, sau să-şi plătească o rată la apartament? Să-şi cumpere trei şireturi, o ciungă şi un fier de călcat cu cărbune? Nu trataţi un subiect atât de important în bătaie de joc. Dacă tot v-aţi decis să ne furaţi proprietatea intelectuală, măcar nu aruncaţi în derizoriu o idee nobilă.
Dacă va fi nevoie, săptămânal, vă voi atrage atenţia de la această tribună că aţi săvârşit un plagiat. E posibil să nu aveţi cunoştinţă de acest lucru şi să fiţi minţit de consilierii care v-au „redactat” ordonanţa că ei au făcut treaba şi nu că s-au inspirat din lucrările altora, ca nişte şcolari care nu şi-au făcut temele. Arătaţi-ne că aveţi onoare şi retrageţi proiectul care nu aparţine Alianţei.” (sursa)
Și a treia mostră, complet grețoasă (după ce a trecut la PSD, LOV l-a apărat public pe Năstase, care era anchetat de către DNA): „Voi fi foarte scurtă, stimaţi colegi, pentru că, din fericire, nu suntem plătiţi la cuvinte.
Am auzit tot felul de pledoarii ale colegilor noştri şi pro şi contra, însă unul dintre colegi m-a determinat să iau cuvântul, pentru că ne îndemna pe toţi să ne gândim la noapte foarte bine la justiţie şi la ceea ce se întâmplă cu justiţia.
Şi vă mărturisesc că eu mă gândesc de două zile la ceea ce se întâmplă cu justiţia, de când am văzut că un individ care a terorizat, efectiv, câteva localităţi, care a violat, care a tâlhărit, a fost pus în libertate de o doamnă judecătoare care a văzut, probabil, şi nişte legături politice, arătate la televizor, între individul respectiv şi un fost şi probabil viitor viceprimar al capitalei.
Ei bine, mă gândesc la ceea ce spunea judecătoarea respectivă că vrea să iasă la pensie liniştită, că mai are doi ani până la pensie.
În condiţiile în care, stimaţi colegi, noi am făcut pensii judecătorilor şi procurorilor de 80 de milioane de lei, tocmai ca să fim siguri că Justiţia este pe mâini bune şi că au la ce să se retragă, la o pensie bună, dacă îşi riscă sănătatea şi chiar viaţa.
Iată însă că onorabilii noştri judecători nu se gândesc la asemenea lucruri, după cum o să constatăm că nici onorabilii domni, cum este domnul Morar nu se gândeşte la asemenea lucruri, nu se gândeşte la lege, de exemplu, pentru că mie îmi vine greu să raţionez cum poate un om care ştie că a avut atâtea probleme cu Parlamentul, cu parlamentarii, în general, în ultimii ani de zile, să semneze o adresă ca primarul, fără să se uite cu atenţie în lege cine ar fi trebuit să trimită Parlamentului adresa respectivă.
Asta mă face să mă gândesc că s-ar putea ca şi dosarele astea pe care le discutăm noi astăzi, să fie instrumentate la fel, să fie sub semnătura unui individ care semnează ca primarul, să fie, de fapt, un dosar politic.
Şi cred că nu numai la acest lucru trebuie să ne gândim. Trebuie să ne gândim dacă nu cumva aceşti oameni ne iau de proşti, pentru că nu poţi să vii şi să spui că-şi face Adrian Năstase piscină şi după să constaţi că este o cadă; nu poţi să vii să spui de asemenea, că şi-a făcut un buncăr, ca după să vezi că a respectat, de fapt, legea protecţiei civile şi că oricare dintre noi ne construim o casă trebuie să ne facem un asemenea adăpost, pentru că aşa am făcut noi legea; nu poţi să nu te gândeşti că Miron Mitrea, de exemplu, este acuzat că a dat mită pentru construcţii la o casă, care, la vremea respectivă, nu era nici în proprietatea lui nici a familiei şi avea s-o cumpere abia peste două luni de zile şi să vii după şi să votezi cu conştiinţa curată că nu este vorba de un dosar politic şi că aceşti oameni trebuie trimişi în judecată.
De aceea, vă invit şi eu să vă gândiţi la cum funcţionează justiţia în România şi dacă n-ar fi cazul, domnilor parlamentari, să ne gândim şi la câteva modificări legislative. Pentru că eu, într-adevăr, nu pot să dorm noaptea, stimate coleg, când mă gândesc la acea doamnă judecătoare, care mai are doi ani până la o pensie de 80 de milioane de lei, dar nu „s-a riscat” să aplice legea în spiritul şi litera ei, aşa cum am făcut-o noi.” (sursa)
lov

You May also Like...

SRI – Dragnea: 3 – 1. Dragnea controlează, încă, mare parte din buget
13 octombrie 2017
Cîteva sugestii pentru comisia lui Tăriceanu de evaluare a democrației
15 iunie 2015
ANAF nu valorifică sediul confiscat al Antenei 3, dar impozitează cu 90% alocațiile copiilor
7 ianuarie 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *