Soția ministrului Mișa de la Finanțe, plătită de firma unui colonel de Securitate trimis în judecată de DNA pentru licitații trucate la Nuclearelectrica

Ionuț Mișa, ministrul de Finanțe, pare a fi un personaj destul de sulfuros. Mai ales dacă ne întrebăm de unde câștigă bani. Recent, am arătat că Mișa a cumpărat două apartamente de cam 200.000 de euro fără să dețină (la vedere, cel puțin) banii necesari (sursa).

Dar pare să fie chiar mai complicat decât atât. În 2013, Ionuț Mișa s-a mutat de la Constanța la București ca să preia șefia Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF. Cu ocazia asta, și-a luat și soția cu el, dar și pe cele trei fiice ale familiei. Soția, însă, pare că nu s-a adaptat profesional foarte bine. Astfel, în 2013, Monica Roxana Mișa a schimbat vreo trei slujbe. Inițial, a fost angajată la Finanțe Publice, dar nu multă vreme. Finalul anului 2013 o prinde angajată a Administrației Fondului de Mediu, deci tot un job la stat. Între cele două, însă, soția lui Mișa a fost angajată la privat: la Davi Comfire SRL. Firma cu pricina are sediu în București, dar tatăl proprietarelor firmei are un adevărat domeniu la Dropia, județul Constanța (sursa).
davi comfire
Și mai interesant decât atât, respectivul tată și adevăratul proprietar al companiei, de fapt, Victor Dărămuș, este fost colonel de Securitate și trimis, din martie 2016, în judecată de către DNA pentru trucarea unor licitații la Centrala Nucleară de la Cernavodă în valoare de aproape patru milioane de euro (rechizitoriul, comunicatul DNA și un articol din presa constănțeană pe acest subiect).
Tot presa constănțeană a arătat că Dărămuș a cam jucat alba-neagra din punct de vedere fiscal cu multele lui firme fix în perioada în care șef al Finanțelor Publice locale era actualul ministru de Finanțe, Ionuț Mișa.
Ar mai fi de zis că, în mod foarte interesant, ba chiar al dracului de interesant, la un an de la trimiterea în judecată a lui Dărămuș pentru trucare de licitații la Centrala Nucleară de la Cernavodă, Ionuț Mișa ajunge membru în Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica (sursa). De ce? Poate vom răspunde într-un episod viitor.
 
 

You May also Like...

PSD, partidul care promovează politica asasinatului. La propriu. Cazul Bocăneanu
8 mai 2014
Planul de subordonare politică a Justiției. Episodul 2: legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii
23 noiembrie 2017
Otokar, firma de la care Firea a luat 400 de autobuze, vânează refugiați sirieni
23 martie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *