Dragnea, umilit din nou de SRI prin "unealta" Grindeanu

Unii spun că Dragnea a acceptat din partea lui Tudose nominalizarea lui Grindeanu la șefia ANCOM pentru că nu ar vrea ca fostul premier să plece din PSD și să se alăture, cu o facțiune (mai mică sau mai mare), lui Victor Ponta, dat afară din PSD.

Scenariul ăsta, însă, e răspândit chiar de către Dragnea, care vrea să pozeze în strateg și om politic responsabil și echilibrat. De fapt, adevărul e mult mai simplu și mai dureros pentru teleormănean: Dragnea este forțat să îi permită actualului premier să-l propună pe fostul premier la șefia ANCOM pentru că nu are alternativă. Prostia asta cu jocul politic asta și este: o prostie. În primul rând, pentru că Grindeanu nu are nici un fel de susținere în PSD. Da, sigur, e adevărat că unii chiar stau să-i dea lui Dragnea în cap, dar momentul nici nu a venit și, oricum, când va veni, ăia nu se vor alinia în spatele lui Grindeanu, care nu a fost decât un mic băiețel din lemne și sfori trase de SRI.
De ce Grindeanu la ANCOM? Pentru că răzbunarea este foarte dulce. Răzbunarea SRI-ulu, evident, care poate îmbina utilul cu plăcutul: exact același motiv care l-a impus pe Grindeanu la șefia Ministerului Comunicațiilor în guvernul Ponta îl duce acum și la ANCOM – nevoia serviciului secret intern de a controla fără rest tot ce ține de comunicațiile electronice de pe teritoriul patriei. Asta e partea utilă. Iar partea plăcută e cea venită la fileu: dacă poți să-ți faci treaba în timp ce dai și o zmetie dușmanului, de ce să ratezi ocazia? Păi, nu o ratezi, simplu.
Altfel, după cum v-am mai spus, totul s-a tranșat la începutul acestui an: „La începutul anului, după ce Dragnea fusese deja umilit de Iohannis (care respinsese propunerea de premier a șefului PSD, adică pe Sevil Shhaideh), șeful Camerei Deputaților s-a răzbunat pe niște fraieri pe care-i avea la îndemână. Așa au ajuns în biroul lui Dragnea, chemați, după numirea lui Grindeanu ca premier, patru oameni: Mihai Tudose, Gabriel Vlase, Marius Nica și Sorin Câmpeanu. Toți aveau câte un loc promis în Guvern din partea lui Grindeanu. La recomandarea SRI. Tuturor celor patru, Dragnea le-a dat cu tifla: i-a anunțat, sec, că nu vor fi miniștri câtă vreme el, Liviu de la Teleorman, va decide cum stau lucrurile în partid. Singurul care l-a înfruntat, atunci, a fost Nica. Restul au înghițit-o sec. Ce e drept, Dragnea a fost umilit din nou doar puțină vreme mai târziu, când Grindeanu l-a numit pe Tudose ministru al Energiei și lui Nica i-a dat o funcție de consilier în subordinea sa. Azi, a venit vremea ca Tudose să se răzbune.” (sursa)
hellvig iohannis

You May also Like...

Știți bancul cu "diferența dintre teoretic și practic"? Practic, avem Dragnea și Firea
27 aprilie 2019
Cum s-a implicat Adrian Năstase direct în contractul Microsoft: prin Dorina Mihăilescu
1 octombrie 2014
Refugiații români din România
3 septembrie 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *