Pesedistul Mihalache a vorbit despre Justiție. Prin gura lui Iohannis

Am asistat azi la un moment trist, aproape jalnic, al funcționării statului român: titularul funcției prezidențiale a citit papagalicește un text care, dacă ar fi fost rostit în campania electorală pentru prezidențiale, ar fi ținut acasă pe 16 noiembrie cîteva sute de mii, dacă nu peste un milion de români care au votat ca Iohannis să ajungă președinte.
Nu am nici un dubiu că acel text nu a fost scris de președintele Klaus Iohannis. Dar am o grămadă de dubii că președintele Iohannis înțelege de ce NU trebuia să citească acel text.

Din capul locului, o spun foarte clar: în discursul lui Klaus Iohannis de azi de la CSM se vede aroganța antidemocratică și ura perversă a lui Dan Mihalache împotriva sistemului de justiție.
Atunci cînd rostește pasajul referitor la justiție ca „superputere” care posedă „exotism mediatic” („Consider important de subliniat faptul că Justiția este una din cele trei puteri ale statului, nu o supraputere. Justiția trebuie exercitată cu demnitate, respect și sobrietate, nu etalată sub aspect de exotism mediatic. În același timp, Justiția se face cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților civile, inclusiv a prezumției de nevinovăție și a dreptului la imagine. Din acest punct de vedere, este de dorit ca CSM-ul și Inspecția Judiciară să ia atitudine, potrivit atribuțiilor legale, la modul cel mai serios ori de câte ori apar scurgeri nepermise de informații în presă, din dosarele penale aflate în curs de instrumentare. De asemenea, este fundamental ca mijloacele de investigare să fie folosite în condiții de deplină concordanță cu Constituția și cu reglementările internaționale și doar sub controlul unui magistrat judecător. Astfel, este esențial ca magistrații judecători și procurori să exercite un control efectiv asupra proporționalității, legalității și utilității tuturor măsurilor procesuale. Aici nu e vorba de a apăra inculpații și faptele lor de ochii opiniei publice, ci de exercitarea cu decență a actului de justiție, de apărarea principiilor care stau la baza oricărei societăți democratice„), prin gura președintelui Iohannis vorbește pesedistul Dan Mihalache. Care, în vara lui 2012, spunea așa: „Este nevoie de un examen critic în ceea ce priveşte funcţionarea acestor instituţii. Am sentimentul că s-a generalizat o falsă dezbatere în societate construindu-se un tabu al acestor instituţii – dacă vorbeşti despre ele, automat ori eşti corupt, ori nu vrei reforma justiţiei, ceea ce nu e-n regulă. Încă o dată spun: DNA, Agenţia Naţională de Integritate vor continua să funcţioneze, în ciuda ţipetelor doamnei Macovei, de pe toate culoarele. Dar asta nu înseamnă că anumite corecţii nu vor trebui operate” (sursa).
Pe 27 noiembrie 2014, cînd dan Mihalache era numai un zvon în cancelaria lui Klaus Iohannis, scriam așa: „Dar tocmai cel care, după toate informațiile, va întoarce ceasul în fiecare zi la Cotroceni este dereglat și are niște rotițe sărite. Dan Mihalache, prezumtivul șef al Administrației prezidențiale, este o cheiță de ceas sovietic strunjită de ceasornicarii Ion Iliescu și Adrian Năstase. Cît a stat la încheieturile celor doi comuniști (criptocomunistul de lemn Iliescu și neocomunistul caviar Năstase), cheița de ceas Mihalache a împrumutat pînă a învățat pe de rost  ritmul pulsului subiectiv, arogant și colhoznic al celor care l-au întors în fiecare zi. Nici urmă, în isteriile mecanic disfuncționale ale lui Mihalache, de echilibrul nemțesc și neutru pe care Iohannis pretinde că se bazează. Cu Mihalache la Cotroceni, poate că Administrația Prezidențială va merge ceas, dar va fi un ceas care va arăta ora Moscovei, cu 60 de minute mai spre est. Asta cînd secundarul nu se va roti bezmetic cu viteza sunetului ascuțit cu care zbiară Mihalache sau nu se va opri, pur și simplu, cînd aceluiași Mihalache i se vor bloca rotițele în fața provocărilor unei altfel de Românii promise de Iohannis” (sursa).
Iar la numai două zile după  turul al doilea al prezidențialelor, îmi permiteam să-l sfătuiesc pe președintele ales să nu piardă votul din 16 noiembrie: „Aveți responsabilitatea, domnule președinte Iohannis, să luptați pentru Justiție, pentru transparență, pentru eficiența cheltuirii bugetului, pentru creșterea nivelului de trai” (sursa).
Azi, însă, la CSM, am văzut un ventriloc: pe Dan Mihalache. Care, prin păpușa Klaus Iohannis, președintele României, debita enormități sovietice.
iohannismihalache

You May also Like...

Incredibil: Ponta amenință cu interzicerea libertății de adunare, ca Ceaușescu în 22 decembrie 1989
8 iunie 2015
Tovarășe Iliescu, ai fost complice cu cîrlanul Ponta
28 noiembrie 2014
Aroganțe de social-democrat: Dragnea se laudă cu domeniul lui de nabab într-un videoclip
2 octombrie 2017
20 Comments
  • Reply
    Ion carbunarea
    6 ianuarie 2015 at 18:15

    Nu avem decât sa așteptam! Poate nu am votat KJ degeaba. Nu vreau sa cred ca am fost pacăliți ( magistral),si alegerile au fost câștigate de USL !!

    • Reply
      L
      6 ianuarie 2015 at 19:37

      Trezeste-te! Iohannis a facut, deja, o multime de erori. Mi se pare foarte grav. Nu sesizezi simbioza perfecta dintre Iohannis si Gunoimonta? Liantul perfect este chiar tovarasul Mahalache. Foarte bun prieten cu Gunoimonta. Puneti mintea la contributie! Astepti degeaba, iti spun eu.

  • Reply
    Mihai Escu
    6 ianuarie 2015 at 18:57

    Absolut de acord ! Trist, dramatic, amar, revoltator este faptul ca Iohannis, fiind papagalul lui Mihalache, demonstreaza ca . . . e un nimeni. Si cel mai trist, ne demonstreaza ca nu am stiut sa votam, ca am fost manipulati in modul cel mai ordinar, mai ales ca am avut o unica sansa de a alege un om deosebit: Monica Macovei. Nu pot sa nu adaug ca in manipularea romanilor mass-media a avut un rol important alaturi de servicii ale PSD-ului. . . . Nu pot uita cum in august-septembrie ” fatucile ” ( cum zicea Cristoiu), chiar de la B1, se exaltau ciripind mereu ” Klaus, Klaus, Klaus”. De atunci era evidenta manipularea ordinara a PSD-ului ca viitor candidat sa devina Iohannis. . . . Ma intreb oare cati jurnalisti onesti mai exista si daca vor putea misca romanii sa nu ne cufundam in amara bezna USL-ista ?

  • Reply
    L
    6 ianuarie 2015 at 19:31

    Din toata comedia asta de la CSM, de azi, eu inteleg ca Iohannis ori e o marioneta jalnica, ori e un prost facut gramada. Daca nu si-a citit discursul (dealtfel unul extrem de jalnic) inainte de a-l face public in CSM, inseamna ca are totala incredere in cel care I l-a scris, tovarasul Mahalache. Ceea ce este foarte grav. Ceea ce am auzit astazi din gura lui Iohannis este exact ceea ce auzeam din gurile penale ale celor din PSD-PNL, chiar si din gura tovarasului consiglier Mahalache. Astazi, la CSM, Iohannis s-a umplut de rusine. Daca continua in ritmul asta, Iohannis va pierde rapid tot capitalul de imagine. In orice caz, Iohannis s-a umplut de rusine si de ridicol citindu-si discursul de pe hartii. Pare o simbioza perfecta intre ceea ce spun si gandesc pesedisto-penelistii si ceea ce a declarat astazi Iohannis, la CSM. Cei care cauta sa justifice ceea ce a declarat Iohannis nu fac nimic altceva decat sa se umple de ridicol si de penibil.

  • Reply
    L
    6 ianuarie 2015 at 19:34

    Eu as zice ca Iohannis e doar o marioneta. A sistemului.

    • Reply
      OPTIMISTA
      6 ianuarie 2015 at 20:30

      Ba, să-mi fie cu iertare, consider că este valabilă a doua variantă: Tipul e prost făcut grămadă! Dovada? Faptul că ”a citit” fără să ridice ochii de pe hârtie un discurs ticluit de alții, poate de acel gunoi de Mahalache cum a fost perfect botezat de internauți. Președintele Traian Băsescu n-a fost văzut vreodată într-o astfel de postură jenantă.Oricum nu încape comparație între cei doi. Iar când îl văd hlizindu-se cu Ponta ochi în ochi, îmi vine în minte dictonul latin: ”Asinus, asinum fricat” (Măgar pe măgar dezmiardă)

      • Reply
        KLR oman escu
        9 ianuarie 2015 at 8:52

        Cred,(inca mai cred) ca mintea neintortocheata ca o noastra,ne-a pregatit demulte surprinze…Speranta,moare ULTIMA…!

  • Reply
    waterfall
    6 ianuarie 2015 at 19:37

    Discurs fad demn de un politician de rang inferior. Din ciclul alba-neagra „drepturile omului, un concept retrograd” la „drepturile omului, religie a sfarsitului de secol”.
    Despre drepturile si libertatile civile vorbeau infinit mai bine fratii Kennedy dar mai si faceau si fiindca faceau mai si mureau.
    O alta tampenie pe care a scos-o pe gura a fost cea cu procurorul general in CSAT.
    Presimt ca va avea un mandat mediocru.

  • Reply
    maria
    6 ianuarie 2015 at 20:23

    Nu stiati ca a facut parte din fratia USL?De ce va mirati?Am mers ca bezmeticii sa vom un om pe care nu l-am cunoascut.Cind l-am vazut azi cum da paginile si citea mi s-a facut sila.Habar n-are ca ICCJ,CSM ,Parchetul nu au voie prin constitutie sa initieze proiecte legislative.Nici n-a citit Constitutia.Auzi la el Procurorul general in CSAT(consiliul suprem de aparare al tarii)adica siguranta si securitatea tarii.)Ce sa caute acolo un procuror?Vai de capul lui.

  • Reply
    MOISA ION
    6 ianuarie 2015 at 21:43

    Nu am incredere in acest individ Iohannis , a trebuit sa-l votez impotriva lui Ponta , domnule Prisacariu averti perfecta dreptate , daca ajungi cu Mihalache consilier e clar si iata ca bilbele cu purtatoarea de cuvint si alegerea consilierilor nu sint intimplatoare asta este valoarea omului , n-a plecat din tara in Germania el fiind neamt pentru muiere , ce vrei mai mult .

  • Reply
    Eugen
    6 ianuarie 2015 at 21:54

    Cum, n-o sa mai apara stenograme direct pe blogu la colonel? Phiii, daca stiam ca neamptu e cu d-astea…

  • Reply
    Nostradamus
    6 ianuarie 2015 at 22:40

    Singurul adevar rostit de Ponta confirmat de Iohannis: USL Traieste. Bine.

  • Reply
    pensionara
    6 ianuarie 2015 at 23:36

    Tot raul spre bine. Poate va fi declarat incompatibil si o votam (cum trebuia de fapt) pe Monica Macovei. Cu ea stiu ca nu mi-e rusine.
    Unde mai pui ca Iohannis vrea chiar doua mandate.
    Monica Macovei presedinte !

  • Reply
    corina
    7 ianuarie 2015 at 0:25

    Poate e vorba de USL 2.0.)))))…Domnul presedinte are oute moi fata de precedentul.Vedem,analizam,oftam,speram…Dumnezeu cu mila!

    • Reply
      KLR oman escu
      9 ianuarie 2015 at 9:03

      Deci de acum e superfluu toata tevatura asta,copita saseasca,nu stie sa se miste ca…USListta in apa malosa…Ea poate inprosca,dar nu dreanjea brotacii,care cand se vor trezi,va fi prea tarziu…berzele vor fi d mult la ospet!
      ….Si aaa,doamna Macovei ,trebuia sustinuta,nu tratata cu indiferenta,pe timpul potrivit

  • Reply
    narcis purice
    7 ianuarie 2015 at 1:15

    Serios?

    • Reply
      narcis purice
      7 ianuarie 2015 at 1:21

      organismul uman are apendice;o simpla interventie poate sa-l faca scapat de o posibila infectie.

  • Reply
    Nasul TV » Pesedistul Mihalache a vorbit despre Justiție | Prin gura lui Iohannis
    7 ianuarie 2015 at 8:35

    […] sursa prisacariu.ro […]

  • Reply
    prisacariu | Mic ghid de “scurgeri nepermise de informații în presă” pentru Klaus Iohannis
    7 ianuarie 2015 at 10:53

    […] În deja ultracomentatul discurs al președintelui Klaus Iohannis de ieri de la CSM, se spune textual: “este de dorit ca CSM-ul și Inspecția Judiciară să ia atitudine, potrivit atribuțiilor legale, la modul cel mai serios ori de câte ori apar scurgeri nepermise de informații în presă, din dosarele penale aflate în curs de instrumentare” (sursa). […]

  • Reply
    Romeo Tarhon
    18 februarie 2016 at 1:08

    Ne-am cam lămurit cu sasul…
    Romeo tarhon
    După-un sfert de veac de țepe,
    De-amăgiri și ofuscare,
    Am sperat, ca fiecare,
    Că un ev mai bun va-ncepe,
    Mai cu spor și bunăstare…
    Și-am mai luat o dată plasă
    Căzând iarăși de fazani,
    Fripți, datornici, fără bani,
    Mai bolnavi și mai sărmani,
    Nu puțini și fără casă.
    Băncile-și împart ciolanul,
    Politrucii hălcile,
    Rup din noi cu fălcile,
    Plânge-n pumni secat țăranul
    Și de lipsuri orășanul.
    Niciun licăr nu se vede,
    E-nfundat demult tunelul…
    Toți ne duc cu zăhărelul,
    Noul șef, tot vultur, cred, e…
    Tot în vulturi se încrede.
    Niciun gest, nicio măsură
    Să își mântuie poporul,
    Tot cu tagma și soborul,
    Tot cu masca pe figură
    Și cu ura-n uitătură…
    Am nădăjduit degeaba
    Că-i vreun Țepeș, dar de unde…?!
    Pregetă și se ascunde,
    Mai încetișor cu… graba,
    Nu cumva să-ncurce treaba…
    La americani cu steaua,
    La evrei cu sorcova…
    Să nu-l certe Moscova,
    Ne-a strâns și mai mult cureaua
    Lingând nemților pingeaua…
    Și în țară face blatul
    Cu guvernul de șacali,
    Cu baroni și conți penali
    Din structuri și aparatul
    Care trag în țeapă statul.
    Iar pe Iancu, Voievodul,
    Pregetă erou să-l ungă,
    Să nu-și pună hunii-n dungă;
    Și, trădând fățiș norodul,
    Ne grăbește-ncet prohodul…
    Ne-am cam lămurit cu sasul
    Fără mușchi, fără plămâni,
    Pune șaua pe români
    Să le bată grabnic ceasul,
    Să le țină parastasul.
    Și la cap, după ce crapă
    De necazuri și de boli,
    Risipiți până la poli,
    Să le pună câte-o țeapă,
    De la Cotroceni din mapă.
    https://www.youtube.com/watch?v=81BZNcfhyow

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *