România vrea să naturalizeze de urgență sportivi străini și promotori ai culturii

România pare să-și fi terminat și resursele umane sportive, dar și pe cele capabile să „protejeze și să promoveze cultura, civilizația și spiritualitatea românească”. Iar penuria de sportivi și PR-iști cultural-civilizațional-spirituali a dus la adoptarea unei ordonanțe de urgență care să rezolve problema. Cum? Simplu: acordăm cetățenia română mult mai simplu decît în mod normal celor care vor concura pentru România la diverse discipline sportive și celor care fac propagandă românească.

OUG 37 a fost adoptată în Guvern pe 9 septembrie și se referă la „modificarea și completarea legii cetățeniei”. Începutul ordonanței de urgență aduce două noutăți absolute:
Art. I. Legea cetateniei romane nr. 21/1991, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 576 din 13 august 2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Dupa articolul 8 se introduc doua noi articole, articolele 8-1 si 8-2, cu urmatorul cuprins:
Art.8-1. Cetatenia romana se poate acorda, la cerere, persoanei fara cetatenie sau cetateanului strain care a contribuit in mod deosebit la protejarea si promovarea culturii, civilizatiei si spiritualitatii romanesti, cu posibilitatea stabilirii domiciliului in tara sau cu mentinerea acestuia in strainatate (…).
Art. 8-2. Cetatenia romana poate fi acordata, la cerere, persoanei fara cetatenie sau cetateanului strain care poate contribui in mod semnificativ la promovarea imaginii Romaniei prin performante deosebite in domeniul sportului, cu posibilitatea stabilirii domiciliului in tara sau cu mentinerea acestuia in strainatate, daca sunt intrunite urmatoarele conditii:
a) solicitantul va reprezenta Romania in loturile nationale, in conformitate cu reglementarile statutare ale federatiei sportive internationale la care Romania este afiliata;
b) solicitantul (…) isi exprima atasamentul fata de Romania si fata de sistemul de valori specific societatii romanesti.”
De ce a fost nevoie de introducerea celor două noi articole. Iată explicația Guvernului: „avand in vedere necesitatea modificarii cadrului legislativ pentru a introduce anumite facilitati in ceea ce priveste acordarea cetateniei romane cetatenilor straini sau persoanelor fara cetatenie care au contribuit in mod semnificativ la pastrarea si promovarea culturii, civilizatiei si spiritualitatii romanesti sau care pot contribui in mod semnificativ la promovarea imaginii Romaniei prin performante deosebite in domeniul sportului, nereglementarea acestor situatii conducand la impiedicarea utilizarii potentialului de imagine pe care l-ar reprezenta acordarea cetateniei romane acestor persoane, astfel de facilitati la dobandirea cetateniei romane venind in intampinarea unui interes deosebit al Romaniei”.
Așadar, România era împiedicată să-și utilizeze potențialul de imagine, noroc cu OUG asta prin care naturalizăm la foc automat niște apatrizi/străini care să ne scoată din rahatul anonimatului sportiv și cultural-civilizațional-spiritual. De unde se înțelege că problema imaginii României nu este că niște români verzi, născuți în România cu cetățenie română, ar plagia, ar fura, ar fi grobieni, corupți, nesimțiți, needucați, ci că nu puteam, pînă acum, să transformăm în români verzi niște performanți de afară.
Să ne înțelegem, așadar: nu am nimic împotrivă ca unii apatrizi/străini să devină cetățeni români pentru binele României, dar am totul împotriva cetățenilor români care lucrează pentru răul României și cred că cu niște ordonanțe de urgență se spală pe mîini.
oug cetatenie

You May also Like...

Dragnea s-a supărat pe Trump: nu mai mută ambasada României în Israel la Ierusalim (nu că ar fi putut)
14 mai 2019
Ce a mai omis Manda în CV: că este contabilul mafiei PSD (și nu numai) din Craiova
6 august 2014
Tudose, șantajat de Pop cu plagiatul. SRI face presiuni să se amâne verdictul CNATDCU
11 octombrie 2017
4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *