Palatul Elisabeta, luat cu japca de Dragnea pentru Duda

Legea pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale l-a scos din amorțire pe premierul Tudose, care a decis (a se citi „s-a decis în pădure la Băneasa”) să înceapă contraofensiva la șeful său de partid. Prim-ministrul a atacat la baionetă invocând Palatul Elisabeta.

Mai precis, Tudose a spus că nu vede de ce e nevoie ca respectivul imobil să fie dat în folosință Casei Regale pentru 49 de ani de acum înainte, câtă vreme ce a mai rămas din monarhia română are și alte palate (Peleș, Săvârșin).
Citește și: Binomul SRI – Iohannis vs binomul Dragnea – Tăriceanu
regele Mihai I funeralii
Care este disputa, de fapt? Conform proiectului de lege propus de cuplul Dragnea – Tăriceanu, Palatul Elisabeta ar urma să rămână al statului român, cu același statut ca în prezent, dar să fie administrat de către Casa Regală pentru 49 de ani.
articol 5 lege casa regală
 
Nu doar că premierul se opune, dar și Consiliul Legislativ a arătat că legea pe care o propun Dragnea și Tudose se suprapune și se bate cap în cap cu o alta.
lege casa regală consiliu legislativÎntr-adevăr, legea invocată de către Consiliul Legislativ „se aplică persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român” (articolul 1), deci e clar că, după moartea regelui Mihai I, Palatul Elisabeta se întoarce la stat. Sigur, o lege poate fi modificată de altă lege, dar asta înseamnă ca Dragnea & Tăriceanu să modifice proiectul lor de lege astfel încât să rezolve problema. Doar formal, evident, pe fond ar rămâne disputa.

You May also Like...

Ce a mai omis Manda în CV: că este contabilul mafiei PSD (și nu numai) din Craiova
6 august 2014
Scrisoare către doamna Cornelia Naum
17 octombrie 2014
Planul noului SRI merge uns: berbecul Tudose i-a făcut zob ușa lui Dragnea
11 ianuarie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *