Palatul Elisabeta, luat cu japca de Dragnea pentru Duda

Legea pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale l-a scos din amorțire pe premierul Tudose, care a decis (a se citi „s-a decis în pădure la Băneasa”) să înceapă contraofensiva la șeful său de partid. Prim-ministrul a atacat la baionetă invocând Palatul Elisabeta.

Mai precis, Tudose a spus că nu vede de ce e nevoie ca respectivul imobil să fie dat în folosință Casei Regale pentru 49 de ani de acum înainte, câtă vreme ce a mai rămas din monarhia română are și alte palate (Peleș, Săvârșin).
Citește și: Binomul SRI – Iohannis vs binomul Dragnea – Tăriceanu
regele Mihai I funeralii
Care este disputa, de fapt? Conform proiectului de lege propus de cuplul Dragnea – Tăriceanu, Palatul Elisabeta ar urma să rămână al statului român, cu același statut ca în prezent, dar să fie administrat de către Casa Regală pentru 49 de ani.
articol 5 lege casa regală
 
Nu doar că premierul se opune, dar și Consiliul Legislativ a arătat că legea pe care o propun Dragnea și Tudose se suprapune și se bate cap în cap cu o alta.
lege casa regală consiliu legislativÎntr-adevăr, legea invocată de către Consiliul Legislativ „se aplică persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român” (articolul 1), deci e clar că, după moartea regelui Mihai I, Palatul Elisabeta se întoarce la stat. Sigur, o lege poate fi modificată de altă lege, dar asta înseamnă ca Dragnea & Tăriceanu să modifice proiectul lor de lege astfel încât să rezolve problema. Doar formal, evident, pe fond ar rămâne disputa.

You May also Like...

Carmen Dan trebuie să plece pentru că a subordonat Poliția și Jandarmeria lui Dragnea
13 ianuarie 2018
Se pregătește prima umilire a lui Dragnea în 2018 (dar asta nu e neapărat o veste bună)
4 ianuarie 2018
Uniunea Salvați Parlamentul
6 decembrie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *