Pe 22 decembrie 1989, Iulian Vlad lucra pentru Ion Iliescu

Într-o incredibil de rezistentă limbă de lemn, Ion Iliescu ne anunță azi că „Se împlinesc, azi, 22 decembrie 2017, douăzeci și opt de ani de la victoria revoltei populare care a marcat începutul Revoluției Române. În decembrie 1989 în România a avut loc o Revoluţie, indiferent de ceea ce se străduiesc să acrediteze cei cărora acest act de demnitate nu le este pe plac. A fost o schimbare radicală de sistem politic, s-au schimbat dramatic instituţiile statului, natura lor, s-a trecut de la un regim totalitar la unul democratic. Au apărut insituţii noi, noi drepturi şi libertăţi civice, România s-a deschis spre lume.” (sursa)

Desigur, „cei cărora acest act de demnitate nu le este pe plac” sunt procurorii Parchetului General care abia azi, la aproape 30 de ani de la evenimente, ne spun că tovarășul Iliescu a coordonat un puci care a ucis peste o mie de români.
Citește și: De la Ceaușescu la Iliescu fără vid de putere
ion iliescu 22 decembrie 1989
Dincolo de lemnolimbajul iliescian, însă, stau fapte mai macabre și mai dureroase. Un document făcut public de cercetătorul Mădălin Hodor face lumină: „Documentul reprezintă una dintre cele mai importante mărturii, dacă nu cea mai importantă, a existenței, în carne și oase, a „teroriștilor”. ”Analizând modul în care au început şi s-au desfăşurat acţiunile teroriste în Capitală, pe baza acelor date şi informaţii ce le-am avut la dispoziţie, consider că acestea ar fi putut fi executate de:  1) Elementele din Direcţia a V-a, USLA, CTS şi din alte unităţi de Securitate, inclusiv speciale”, scrie insusi Iulian Vlad. Mai mult, documentul indică explicit şi ceea ce toată lumea caută de 28 de ani: identitatea acestora și structurile din care făceau parte. Toate, ce surpriză, aparţineau forţelor militare interne (Securitate, Armată şi Miliţie) sau lucrau pentru ele. Cele mai importante dintre aceste unităţi fie făceau parte din organigrama Securităţii, fie erau structuri acoperite (cazul reţelei „R”) care lucrau în cooperarea sau sub coordonarea ei. Dezvăluirea este cu atât mai spectaculoasă, cu cât ea este făcută chiar de șeful lor, Iulian Vlad.” (sursa)
 

You May also Like...

Care e, cu adevărat, știrea
6 aprilie 2015
Dragnea e un om mort. Îl paște pușcăria în cazul Bica – Niculae
14 decembrie 2014
EXCLUSIV Oficial, Vâlcov nu este angajat al Guvernului. Prezența inculpatului în Palatul Victoria, ilegală
6 noiembrie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *