EXCLUSIV Legea care obliga IGSU să închidă "Colectiv"

Acum patru luni, pe 1 iulie, o lege (170/2015) publicată în Monitorul oficial dădea dreptul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (responsabil pentru avizarea și autorizarea referitoare la „securitatea la incendiu”) să oprească funcționarea oricărei activități dintr-o incintă care punea viața în pericol.

Ce nu știm, însă, în acest moment, este dacă IGSU a folosit această lege măcar ca să inspecteze clubul „Colectiv”, că de oprirea funcționării e clar că nu putem vorbi. Tragedia din „Colectiv”, însă, arată că legea a rămas pe hîrtie iar participanții la concertul Goodbye to Gravity s-au dus în morminte.
Detalii, aici.
Șocant este că, pe 3 aprilie, anul acesta, senatorii din Comisia de Apărare a Senatului au cerut expres ca legea anti-incendiu să prevadă sancțiuni mai dure (care să ajungă pînă la 100.000 de lei) și aceste sancțiuni să includă inclusiv închiderea incintelor care nu respectă măsurile de securitate anti-incendiu. Mai mult, aceiași senatori atrăgeau atenția că incendiile în spații închise au făcut ravagii în ultimii ani (inclusiv în cluburi!) și că situația este gravă și trebuie remediată urgent. De data asta, legea a fost aprobată și este bună. Aplicarea acesteia de către IGSU, însă, pur și simplu a fost ignorată.
Iată, mai jos, pasaje din raportul senatorilor din Comisia de apărare.
P.S. Desigur, răspunderea primarului Piedone de la sectorul 4 este la fel de mare, și acesta trebuia să se asigure că în „Colectiv” sînt respectate normele anti-incendiu.
anti incendiu 1
anti incendiu 2
anti incendiu 3
anti incendiu 4
 

You May also Like...

Grevista foamei lovește din nou: liber în alegeri pentru aleșii incompatibili
28 martie 2016
EXCLUSIV Ilie Sârbu, complice la abuzul în serviciu din Romsilva reclamat de Ponta la DNA
14 mai 2015
Planul de subordonare politică a Justiției. Episodul 2: legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii
23 noiembrie 2017
4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *