EXCLUSIV Legea care obliga IGSU să închidă "Colectiv"

Acum patru luni, pe 1 iulie, o lege (170/2015) publicată în Monitorul oficial dădea dreptul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (responsabil pentru avizarea și autorizarea referitoare la „securitatea la incendiu”) să oprească funcționarea oricărei activități dintr-o incintă care punea viața în pericol.

Ce nu știm, însă, în acest moment, este dacă IGSU a folosit această lege măcar ca să inspecteze clubul „Colectiv”, că de oprirea funcționării e clar că nu putem vorbi. Tragedia din „Colectiv”, însă, arată că legea a rămas pe hîrtie iar participanții la concertul Goodbye to Gravity s-au dus în morminte.
Detalii, aici.
Șocant este că, pe 3 aprilie, anul acesta, senatorii din Comisia de Apărare a Senatului au cerut expres ca legea anti-incendiu să prevadă sancțiuni mai dure (care să ajungă pînă la 100.000 de lei) și aceste sancțiuni să includă inclusiv închiderea incintelor care nu respectă măsurile de securitate anti-incendiu. Mai mult, aceiași senatori atrăgeau atenția că incendiile în spații închise au făcut ravagii în ultimii ani (inclusiv în cluburi!) și că situația este gravă și trebuie remediată urgent. De data asta, legea a fost aprobată și este bună. Aplicarea acesteia de către IGSU, însă, pur și simplu a fost ignorată.
Iată, mai jos, pasaje din raportul senatorilor din Comisia de apărare.
P.S. Desigur, răspunderea primarului Piedone de la sectorul 4 este la fel de mare, și acesta trebuia să se asigure că în „Colectiv” sînt respectate normele anti-incendiu.
anti incendiu 1
anti incendiu 2
anti incendiu 3
anti incendiu 4
 

You May also Like...

Tăriceanu l-a plătit pe lobby-istul lui Deripaska, omul lui Putin, ca să ajungă la vicepreședintele american
10 aprilie 2019
Ilie Sârbu se apropie de un nou dosar DNA. Dosar făcut la sesizarea lui Ponta
23 iunie 2015
Oprea poate fi salvat de urmărire penală doar de către Senat
26 octombrie 2015
4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *