Nepotul consilierului lui Iordache, lobby-istul lui Dragnea, este șef de serviciu la Guvern

Nimeni nu rămâne nerăsplătit din bani publici în guvernarea lui Dragnea. Dacă i-ai făcut un serviciu penalului din Teleorman, fii sigur că îți vei primi recompensa în funcții la stat. Deci, nu doar în salariu de la buget, ci și în influența asigurată de funcția publică. Este și cazul celui mai recent devoalat combinator, lobby-istul lui Dragnea.

Două publicații au arătat azi că Gheorghe Dimitrescu, fost diplomat extrem de apropiat de Adrian Năstase și, acum, consilier al lui Florin Iordache la Camera Deputaților, a negociat cu un lobby-ist american o vizită a lui Dragnea în SUA pentru „numai” 100.000 de dolari (o sursă și cealaltă sursă).
Despre ce combinator mafiot este Gheorghe Dimitrescu au arătat, mai mult sau mai puțin, ambele surse citate. În orice caz, o banală căutare pe Google indică un personaj făcut mare de și mai mafiota guvernare Năstase. Nu e, aș zice, de mirare, că omul a făcut pui. El sau familia lui, același lucru (nu întâmplător, fratele Mirică Dimitrescu a fost implicat într-una din afacerile cele mai dubioase ale lui Gheorghe Dimitrescu, cea aviatică).
Astfel, pe lume există un băiat numit Florin Dimitrescu. Florin Dimitrescu (născut în ’80) este fiul lui Alexandru Dimitrescu iar Alexandru Dimitrescu (născut în’ 54, la Iași) este fratele lui Gheorghe Dimitrescu (născut în ’55, tot la Iași). Frații Alexandru și Gheorghe au avut și ceva afaceri împreună, unele preluate de juniorul Florin. Nu știu cum se face, însă, că mai toate afacerile de familie ale lui Florin Dimitrescu au sfârșit prin falimente, inclusiv (sau mai ales) bisnisurile administrate și girate de alt unchi, Mirică Dimitrescu, expert în aviație și în tunuri cu afaceri aviatice. Deloc întâmplător, în 2015, ministrul Ioan Rus de la Transporturi l-a instalat pe Mirică în Consiliul de Administrație la Otopeni (sursa).
Nepoțelul Florin e și el de vreun an de zile angajat la stat. Dar, înainte de asta, a avut ditamai cariera de afacerist. O carieră marcată de personaje precum Nelu Iordache (fostul proprietar al Romstrade și Blue Air, cercetat într-o cârcă de dosare penale, fost arestat ani de zile și, acum, scriitor de tomuri la DNA), pentru care Dimitrescu a fost marionetă (un foarte interesant articol aici, care rezumă binișor cam cine e Dimitrescu).
Din această postură, Florin Dimitrescu a ajuns în guvernul României. Mai precis, la cancelaria premierului. Dar, surpriză, nu după ce s-a instalat PSD, anul ăsta, ci încă de acum un an, când premier era Dacian Cioloș. Iată proba.
florin dimitrescu numire
Între timp, Florin Dimitrescu a avansat: acum nu mai e simplu consilier, ci șef de serviciu la Secretariatul General al Guvernului.
florin dumitrescu sgg
Ba chiar merge la locul de muncă al unchiului, adică la Parlament, ca să reprezinte Guvernul (sursa).
florin dimitrescu parlament
Florinel s-ar putea să fie chiar membru PSD cu acte în regulă, prin 2012 a donat vreo 40.000 de lei la partid. Dar îl place și pe Oprescu, a donat și pentru campania lui la PMB, în același an.
 

You May also Like...

Mafia tripartită a lui Ponta se destramă. Au picat Victoraș și Șova, urmează Ilie Sârbu
5 iunie 2015
Șeful comisiei SRI este contabilul mafiei din Craiova
19 octombrie 2017
Șeful Consiliului Fiscal, datornic în franci elvețieni. Ce sfat îi va da Guvernului?
17 ianuarie 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *